Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas cu ovako0 lepo prvi put da narucim online
gde da idem sad s njim maleckim do maxija a trazi stalno da rucka
preko 1500 se ne placa dostava, pa bar to kabasto sve da niko ne tegli od nas
http://elakolije.univerexport.rs/online.php?kat=R1

....ajde bas javi kako si prosla sa tom kupovinom, vidim da su prilico jeftini, i moze se svasta nesto pazariti
za 1500 dinara....ili vise, ja vise ne mogu da nosim, lepo me bole ramena od vukljanja kesa, kad idem u malo
vecu nabavku, a najblizi mi je Tempo za to samo sto moram da menjam dva prevoza...zeznuto skroz...bas bi
mi bilo super da neko donese povremeno....

Meni je lekarka preporučila vitamine i to mi pomaže, za razliku od salata.

Ne može čovek da pojede 10 kg salate dnevno da bi podmirio dnevnu potrebu za određenim vitaminima. Tako da salate su poželjne, ali ne i neophodne.... Realno.

Uostalom, neka radi ko kako hoće, ja samo prenosim svoje iskustvo...

joj xella, ja bih toj tvojoj dr oduzela diplomu i do kraja zivota je ostavila bez posla!!!!
sa uravnotezenim obrocima unosimo SVE sto nam e potrebno!
ta tvoja dr je garantovano neka dilerka!

Ručak gotov, ukusan, mirisan, slike neću kačiti, nema potrebe.

joj xella, ja bih toj tvojoj dr oduzela diplomu i do kraja zivota je ostavila bez posla!!!!
sa uravnotezenim obrocima unosimo SVE sto nam e potrebno!
ta tvoja dr je garantovano neka dilerka!

Ja sam sa ovim postom definitivno završila priču o salatama. Tema je: "Šta kuvamo danas", a ne ko je koju salatu rendao. :roll: Razumem da Saul s teme na temu i spamuje, ali ostale ne razumem.

Pritom sam napisala da imamo kupus salatu :rtfm:

Ima, biće sveži kupus. Izrendaću ceo lavor, samo za tebe :D Šalim se, inače ne jedem hleb, pa mi je svež kupus najbolja zamena.

I što se tiče povrća rižoto je sa šampinjonima, palačinke sa blitvom, a pašta šute sa šargarepom....

P. S. Ne moram ja ni da pišem šta sam kuvala, mislim recite, ako tema nije o kuvanju, opušteno...

P. P. S. A kada sam pričala o doktorki, nisam mislila na onu o kojoj sam ti pisala privatno... Eto, toliko...

A kad smo kod salata, mm kupio u nedelju 3 velike zelene salate (za 100 dinara). I sad, nevezano za to koliko su one zdrave u ovo doba godine i čime su tretirane, ali meni se, na 0 stepeni ne jede zelena salata. Sad je vreme za turšiju i kiseli kupus. Ja sam za ono - sve u svoje vreme.

....ajde bas javi kako si prosla sa tom kupovinom, vidim da su prilico jeftini, i moze se svasta nesto pazariti
za 1500 dinara....ili vise, ja vise ne mogu da nosim, lepo me bole ramena od vukljanja kesa, kad idem u malo
vecu nabavku, a najblizi mi je Tempo za to samo sto moram da menjam dva prevoza...zeznuto skroz...bas bi
mi bilo super da neko donese povremeno....
zakasnila sam, pa ce mi stici sutra narucena roba
da sam pre podne narucila, tiglo bi danas
narucila sam vode 10 litara , kvasove preko 20 komada, jogurte i tako to sto je kabasto za nositi svaki dan iz prodavnice
i kolor sampon :D malo da se osvezim :mrgreen:

Мени не подваљују, а и волим да бирам, не то, ово, не, не, ипак ово, можете то испод да ми покажете.
А и кад хоћеш млевено, како му напишеш онлајн - двапут млевено.
Или, нећу крменадле са великим костима. Или, хоћу розбратну мање масну. Или, заебите ме ћурке од 30 кила у једном батаку, или раскречите рибину главу да јој видим испод које је боје и да ли је свежа..
Па зато је верооватно онлајн и јефтиније. Шта ти се заломи.
Најбоље је имати у сваком сл. кувара од поверења и итенданта за набавку...

Ručak gotov, ukusan, mirisan, slike neću kačiti, nema potrebe.

Ja sam sa ovim postom definitivno završila priču o salatama. Tema je: "Šta kuvamo danas", a ne ko je koju salatu rendao. :roll: Razumem da Saul s teme na temu i spamuje, ali ostale ne razumem.

Pritom sam napisala da imamo kupus salatu :rtfm:

I što se tiče povrća rižoto je sa šampinjonima, palačinke sa blitvom, a pašta šute sa šargarepom....

P. S. Ne moram ja ni da pišem šta sam kuvala, mislim recite, ako tema nije o kuvanju, opušteno...

P. P. S. A kada sam pričala o doktorki, nisam mislila na onu o kojoj sam ti pisala privatno... Eto, toliko...

ma bre ja tebe obozavam i sve tvoje recepte i slike :zag:

A kad smo kod salata, mm kupio u nedelju 3 velike zelene salate (za 100 dinara). I sad, nevezano za to koliko su one zdrave u ovo doba godine i čime su tretirane, ali meni se, na 0 stepeni ne jede zelena salata. Sad je vreme za turšiju i kiseli kupus. Ja sam za ono - sve u svoje vreme.

...sto se voca tice i ja volim ono kome je vreme, ali ne volim ni tursiju ni kiseli kupus, nikad ga nije bilo u nasoj kuci, mama to nije radila, pa
ne radim ni ja...ne volimo salatu od kiselog kupusa, a za dve maximalno tri sarme u toku zime kupim...nemam gde ni da drzim bure sa
kupusom sve i da bi htela da ga kiselim...a zelenu salatu mogu da jedem cele godine, kao i kupus....
...mislim da je sve stvar navike....

al ne mozemo ni samo tapsati i cestitati ,ovde smo i da pricamo i dalimo misljenja ,zar ne.
ne bi trebali tako da budete iskljucivi,niti da se lako vredjate,ako neko ima drugacije misljenje ili savet.
al uvek je dobro da se vidi ko je kakav,ovo ne kazem u negativnom kontekstu,mislim sa kim dokle mozes da ides u prici
ja sam kod mojih trknula na riblji paprikas sa testeninom
a moji nece da jedu piletinu sa prazilukom i sargarepom i pirincem,pitaju zasto eksperimentises??!!!

Za ručkonju: supa pileća, čušpajz od šargarepe, malo belog mesa i pečem kobasicu, sremačku domaću, ne znam kakva je al' kao bačka nije sigurno :)))))

A za desert i za ždranje sam napravila nešto što apsolutli najobožavam, već sam pola pojela: sirovu rendanu šargarepu, jabuku i cveklu sa kašikom meda i sokom (i pulpom) od jednog limuna.
Toga je kao dovoljna jedna kašika dnevno zbog krvne slike, al' kapiram da ič neće smetati ni jedna teglica :rumenko:

Не треба блитву да черупаш, није ти то купус,м само је бланшираш и евентуално одстраниш док сецкаш дебели део - стгабљику.
И тако то, онда сира ставиш у чинију па додаш јаје. Их, ебига, не морам ја баш цео рецепт да пишем...

Кад остане песак, шкрипи под зубима фуј...Може и стабљика да се сецка, што да не, ако не Њежна.
Е, што сам купио спанаћ на Каленцу пре неки дан, очишћени, код веселе сељанке.
100 џинди.. Испрала га, свака част. Исплати се и мирисао је свеже, добар био баш.

Кад остане песак, шкрипи под зубима фуј...Може и стабљика да се сецка, што да не, ако не Њежна.
Е, што сам купио спанаћ на Каленцу пре неки дан, очишћени, код веселе сељанке.
100 џинди.. Испрала га, свака част. Исплати се и мирисао је свеже, добар био баш.

gde bre ostane pesak?
na drskicama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back