Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Domaća supa od juče, prepečeno suvo meso (neku vrat šta li) i pirinač, a za salatu turšija.
Dezert: kesten pire sa šlagom (isključivo mađarski sa dodatkom ruma-nema mu ravnog!)

Nego, jedno pitanjce. Ima li ko kakav interesantan recept sa tahin(in)om? Koristila sam ga za pravljenje humusa, pa mi ostalo više od pola tegle, a pošto je prilično skup, gre(h)ota da propadne;)

Aman bre Saule, salate se jedu leti, kada su sveže i ukusne :aha:

Zimi samo šaka vitamina, jer iz salate nemaš ni stoti deo vitamina koji ti treba za normalno funkcionisanje... Na žalost, tako je....

P. S. Ima, biće sveži kupus. Izrendaću ceo lavor, samo za tebe :D Šalim se, inače ne jedem hleb, pa mi je svež kupus najbolja zamena.

ne zezaj bre
rendana sargarepa
cvekla,praziluk,rotkva
spanac,paprika,paradajz
kupus,kiseo kupus,zelena salata....
krastavac
ja leti samo paradajz,paprika luk,a zimi uzivam u raznim salatama

Meni je lekarka preporučila vitamine i to mi pomaže, za razliku od salata.

Ne može čovek da pojede 10 kg salate dnevno da bi podmirio dnevnu potrebu za određenim vitaminima. Tako da salate su poželjne, ali ne i neophodne.... Realno.

Uostalom, neka radi ko kako hoće, ja samo prenosim svoje iskustvo...

svasta, meni i trudnoj kad sam bila svi savetovali da najbolje uneti vitamine zdravom i uravnotezenom ishranom
tablete su nuzno zlo
i nije tacno da ti treba po deset kila svega
recimo kasika maslinovog ulja ujutru na prazan stomak, podmirice ti potrebu za vitaminom E i svim masnim kiselinama, onim zdravim....
dokazano....
kivi jedan , vitamin c za taj dan, cvekla za gvozdje, a da ne govorim o svemu ostalom sto mozes pogrickati i uneti sasvim dovoljno vitamina
a gde su vlakna koja su potrebna crevima
prvi put cujem da jedan dr daje prednost tabletama umesto vocu i povrcu....

..Xella, nemoj da se ljutis, ali lekarka ti bas i nije neka...cuj vitamini zamena za salatu i zdravlje...pa jesu ali prirodni:heart:

..rucak u rerni...:)

..sutra spanac i neko mesko uz to....i zelena salata...(na pijaci 3 za 100 dinara):D

svasta, meni i trudnoj kad sam bila svi savetovali da najbolje uneti vitamine zdravom i uravnotezenom ishranom
tablete su nuzno zlo
i nije tacno da ti treba po deset kila svega
recimo kasika maslinovog ulja ujutru na prazan stomak, podmirice ti potrebu za vitaminom E i svim masnim kiselinama, onim zdravim....
dokazano....
kivi jedan , vitamin c za taj dan, cvekla za gvozdje, a da ne govorim o svemu ostalom sto mozes pogrickati i uneti sasvim dovoljno vitamina
a gde su vlakna koja su potrebna crevima
prvi put cujem da jedan dr daje prednost tabletama umesto vocu i povrcu....

..to lekari rade zato sto dobijaju procenat od akvizitera farmaceuta koji to nude...:mrgreen:

Aman bre Saule, salate se jedu leti, kada su sveže i ukusne :aha:

Zimi samo šaka vitamina, jer iz salate nemaš ni stoti deo vitamina koji ti treba za normalno funkcionisanje... Na žalost, tako je....

P. S. Ima, biće sveži kupus. Izrendaću ceo lavor, samo za tebe :D Šalim se, inače ne jedem hleb, pa mi je svež kupus najbolja zamena.

:rtfm:

a kupus?
a rendana sargarepa?
a rendana sveza cvekla?
a rendana rotkva?
a praziluk?
a kelj?

:ljutko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back