Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, jeste slatko, ali 6 šolja vode + 3 šolje mleka to je skoro 2 l tečnosti... Dobro, ukuva se pola te vode... Ali ipak... Nije ni mnogo... ili jeste... :confused: Pa, ti stavi manje... otkud znam... Probaj sa 10 kašika... Mada, jedna porcija te neće ubiti, čak sam i ja jela... :rumenko:
ma koja jedna porcija ja to jedem redom na svakih pola sata dok ne nestane:lol:

U pravu si Phenomenon-muskatna je vlažnija i slađa, zato i jeste bolja za čorbu, dok su suvlje bolje za pečenje:)

A sutlijaš izgleda odlično u ovoj varijanti-mnogo ukusnije sa vanilom no običan. Koliko sutra moram isprobati recept. Imam goste, pa baš da vidim kako će im se dopasti. Jes da nije nešto preterano, ali ponekad baš te jednostavne, fine stvrai budu pun pogodak. Ionako smo se svi predozirali po ovim slavama:lol:

...jel moze neko da napise recept za proju, ne mogu da trazim i listam po temi....a hitno mi je....hvala:)

Proja od belog kukuruznog brašna:

2 jaja, 5 šoljica belog brašna, 5 šoljica belog kukuruznog brašna (može i obično, ali je belo lepše), 5 šoljica mleka, 3 šoljice ulja, prašak za pecivo i so po ukusu. Umutiti sve varjačom. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni....

*Mere su u malim šoljicama.

:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back