Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....pravila sam onaj obicni kolac sa vocem, stavila pola integralnog pola obicnog belog brasna, i visnje,
savrsen je ispao, sledeci put cu samo od integralnog...i nije mnogo sladak, ili sa secerom nesto nije u
redu...
....hvala Modesti, zna ona zasto:D

Daj recept za tu slatku pitu pls :)

Joj, ovaj put nisam pravila po receptu, tj. napravila sam manje izmene, pa ću pokušati da ti napišem tačne mere.

Prvo napravim kore po ovom receptu, samo pravim pola mere, znači od pola kg brašna....

http://www.coolinarika.com/recept/725458

Inače pravim nadev po ovom receptu, samo ne stavljam grožđe, već orahe. Sada sam pravila sa kokosom, pa sam morala povećavati jogurt, da ne bi bilo pregusto.

http://www.coolinarika.com/recept/725754/

Znači, umesto 750 gr jogurta, stavila sam skoro 1,5 l (ne znam tačno, možda je bilo 1,2-3 l to oceniš po gustini kada dodaš kokos). Dodala sam 100 gr kokosa i naravno povećala sam šećer u filu. Stavila sam otprilike (možda 20 kašika), ali to moraš po ukusu.

Ako ne voliš da eksperimentišeš, prati recept sa coolke i dodaj u fil grožđe ili seckane orahe.

:bye:

Daj recept za tu slatku pitu pls :)

meni kazi kakav je ukus.. cini mi se da ide 250gr magrarina u koricu..to mi malo mnogo..
al sve jedno, kakav je ukus?

ja po svemu sudeci sebe vracam sebi..
jutros sam pitala dete da odemo do ade i prosetamo dzukce pre nego sto ode na predavanja i bez pogovora je ustala :eek: u nedelju isto ustala u 8 da odemo na bazen..pile moje, skroz mi je u pozitivnoj fazi :heart:

ja sam sad izdinstala svinjski file sa karijem i zuta boranija sa paradajzom mi se jos krcka..:aha:

Ne volem da mesim testa, nesto sam pomislila da je sa kupovnim korama.
Inace ja za vikend pravila pitu sa spanacem i sirom, i moje dete jelo za veceru :eek:.
Od slatkisam sam napravila one ledene jabuke, i ispale su ko na slici, ukusne prilicno, mada mi je kao kolac previse obicno :D.

Ne volem da mesim testa, nesto sam pomislila da je sa kupovnim korama.
Inace ja za vikend pravila pitu sa spanacem i sirom, i moje dete jelo za veceru :eek:.
Od slatkisam sam napravila one ledene jabuke, i ispale su ko na slici, ukusne prilicno, mada mi je kao kolac previse obicno :D.

Slana pita je ova prva, a slatka druga. Dala sam ti recept za drugu. Prvu sam pravila sa 1l jogurta, 2 belanca, 2 cela jaja (možeš i 4 cela jaja), 150 gr brašna, 150ml ulja, 100 gr prženog susama i dodala sam naravno so po ukusu. Kore su kupovne, heljdine...

meni kazi kakav je ukus.. cini mi se da ide 250gr magrarina u koricu..to mi malo mnogo..
al sve jedno, kakav je ukus?

Ako voliš te starinske "site" kolače, onda je ova slatka pita najbolji kolač na svetu! Ja je obožavam, ali ukusi su različiti. Kada je pravim sa kokosom, uz te moje izmene, dosta je kremastija (čak mnogima izgleda kao krempita), osvežava i tako to. :mrgreen: A kada pravim sa orasima, onda je baš onako slavski, kao što su naše bake pravile... :heart:

Poslednja izmena:
Ako voliš te starinske "site" kolače, onda je ova slatka pita najbolji kolač na svetu! Ja je obožavam, ali ukusi su različiti. Kada je pravim sa kokosom, uz te moje izmene, dosta je kremastija (čak mnogima izgleda kao krempita), osvežava i tako to. :mrgreen: A kada pravim sa orasima, onda je baš onako slavski, kao što su naše bake pravile... :heart:

cim se skinem sa slatkisa, da mogu da pojedm kolace a da to ne moram da ponovim i sutra, pravim je! :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back