Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel smem ja da izjavim za televizor , da mleko kupovno ne pijem vise od dve godine . :rumenko:
Kad bas pozelim , koristim zalihe kupljene kod seljaka i zamrznuto ... nema dve blage veze sa kupovnim.
O jacini i mirisu da ne pricam . Uzmem desetak litara i zamrznem i mirna neko duze vreme.
Pritom , sa rastucim godinama treba smanjiti upotrebu mlecnih stvari .... eto , toliko :cool:

Ja nemam problema sa mlekom:D ,..... ako imate- predjite na jogurt ili na biljno mleko pirincano, sojino...a kad dodje post , ako postite, necete ga ionako piti...
Za sve ima resenja ako se pozitivno posmatra...
A to da je skupo - jeste kao i sve ostalo, ali kao sto kaze Zadovoljna : bolje za to, nego za cigare...:)

ti imas oko 20god reko bih a mleko posle 30e treba izbegavati..a bas za sojino imamo 200din:lol:

Nemam toliko godina, fala na komplimentima....., nikad cula da treba mleko izbegavati posle 30 god., bas cu to da potrazim, a sojino je jos skuplje, preko 300 din,ali od jedne kutije mozes da napravis mozda 10l okvirno, sad sam onako odprilike rekla, a moze dugo da ti stoji, ono nenapravljeno u prahu...
A cula sam da je jogurt kao namirnica mnogo zdraviji u svakom smislu...

Joj, jest! Bili mizerija. Pa i slanina.
Sad kad vidim koliko kostaju cvarci i slanina, ne mogu da se opasuljim :eek:

mnoge stvari nemaju logike...odem u mesaru i pitam mesara--zasto je svinjski vrat koji je 3-ca kategorija mesa skuplji od svinjskog buta--on me gleda...kaze kakva kategorija....covek priucen--pojma nema o kategorijama...proviruje sef iz njegove prostorije -vidi da se kao razumem ,i kaze--ma to ti je zbog velike potraznje....pa rekoh covece ne moze biti vrat skuplji od lasrakea...kaze moze...i cvarci su skuplji od bilo kog mesa ili kobasice...trazi narod..tako da..??

Зачини га бибером, сољу, сирћетом и хладно цеђеним маслиновим уљем(није уље баук па да успеш један напрстак, мада не треба претеривати).
Појешћеш више и ситост ће те држати, а код дијете је важно да не осећаш сталну глад јер ћеш кад тад попустити.
Исто тако добро је јести храну која се дуго вари и чини стомак попуњеним те се не јавља осећај глади.

pradeda mi je pricao--ko je imao srecu da na prelasku preko albanije ima voska--dobro je prosao...naime pravi vosak se pojede i skoro je nevarljiv...dani treba da prodju da se svari...

....ja ne kupujem kravicu, mada nisam primetila da se kvari, ne stize to kod mene da se pokvari, mleko nikad:)
....kad god nadjem u kesi kupim to, lepo skuvam, ima cak i malo kajmaka...i nekako mi mirise na pravo i podseca
na detinjstvo....mada je i ovo u flasi ok, samo je skupo i ono....

godinama mi zena donosi svako jutro domace mleko na vrata..ostavi...placanje svakog prvog...posto znam da prepoznam kvalitet---samo sam jednom pitao za masnu jedinicu--rece 4.6...vise nisam pitao niti imao potrebe da kontrolisem..ali sam stavio do znanja da sam seljacko dete i da oko mleka znam puno...supruga redovno ispira flasu deterdjentom i vrelom vodom i insistira da flasa bude njena...trenutna cena je 60.00..

godinama mi zena donosi svako jutro domace mleko na vrata..ostavi...placanje svakog prvog...posto znam da prepoznam kvalitet---samo sam jednom pitao za masnu jedinicu--rece 4.6...vise nisam pitao niti imao potrebe da kontrolisem..ali sam stavio do znanja da sam seljacko dete i da oko mleka znam puno...supruga redovno ispira flasu deterdjentom i vrelom vodom i insistira da flasa bude njena...trenutna cena je 60.00..

...pa jeste sve je to fino kad zivis u manjem mestu....gde ja da nadjem mlekaricu koja ce mi donositi mleko na vrata...nema toga ovde....a rado bih ga kupila....
...razumem se i ja u mlecne jedinice, jer moji piticu sa sela i rodbina se bavi proizodnjom mleka u vecim kolicinama...mada je dovoljno samo jednom to
mleko skuvati pa ti odmah bude jasno kolika mu je masnoca, kad vidis kajmak koji se stvori cim se mleko ohladi....

...pa jeste sve je to fino kad zivis u manjem mestu....gde ja da nadjem mlekaricu koja ce mi donositi mleko na vrata...nema toga ovde....a rado bih ga kupila....
...razumem se i ja u mlecne jedinice, jer moji piticu sa sela i rodbina se bavi proizodnjom mleka u vecim kolicinama...mada je dovoljno samo jednom to
mleko skuvati pa ti odmah bude jasno kolika mu je masnoca, kad vidis kajmak koji se stvori cim se mleko ohladi....
Купуш десетак или више литара у боцама од 2 литра, ставиш у замрзивач и вадиш по потреби.

Danas "Šumadijski posan pasulj".

Recept sam upravo objavila na coolci.
http://www.coolinarika.com/recept/sumadijski-posan-pasulj/

sumadijski-posan-pasulj-8997642ad6fb3f024ad2dd31e2f4257c_view_l.jpg

sumadijski-posan-pasulj-efe142b611f34cc126674703af437565_view_l.jpg

sumadijski-posan-pasulj-3998a7afdbe1005310545d81be1ca570_view_l.jpg

sumadijski-posan-pasulj-d17069baf84a527ca73e8adbfd169186_view_l.jpg

:bye:

u beogradu ima zena koje donose sir ispred zgrade godinama, npr subotom. ne na pijacu, te na pijaci su namazane i iskvarene. znam da se kod nekih moze naci domace mleko. bude jos toplo

...sine dimitirije Beograd je malo sirok pojam...a ima i mnogo zgrada jelte pa sad sve zavisi koja zgrada, i tako:)
Купуш десетак или више литара у боцама од 2 литра, ставиш у замрзивач и вадиш по потреби.

...lepo bi to bilo da imamo svi te velike zamrzivace, u ovaj moj sa 3 fioke tesko da mogu da stavim 10 flasa od 2l....

...sine dimitirije Beograd je malo sirok pojam...a ima i mnogo zgrada jelte pa sad sve zavisi koja zgrada, i tako:)

...lepo bi to bilo da imamo svi te velike zamrzivace, u ovaj moj sa 3 fioke tesko da mogu da stavim 10 flasa od 2l....

ti onda afro sipaj mleko u kese i tako ga zamrzni..zauzimace ti manje mesta..na vidikovackoj pijaci imas seljake koji donose i tek pomuzeno mleko, a imaju i surutku u bocama..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back