Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mama danas pravila neku corbu od pacijih vratova i povrca... pa izmiksala povrce i zakuvala... fenomenalno!
Uz to makarone sa pecurkama i sirom zapekla u rerni... i ml.mesom... :)
Bas smo se nakrkalli... +puding od vanile... :)

A ja cu sad da bacim onu piletinu na tiganj... samo da naranim ovo moje cedo

pa nije nego se mora kalkulisati bas..kupim cvarke danas i to one koje vekovima trazim zilave...900 din kilo..pa iebem mu madr napravise od svinje kavijar

...da ne kalkulisem bilo bi svega:mrgreen:
...e te zilave cvarke kod mene na pijaci prodaje neka zena i trazi za 1kg 950, ja je gledam i ne verujem..kaze domaci su,
ne ja rekoh bas sam mislila da su uvezeni iz Kine:evil:

Joj, jest! Bili mizerija. Pa i slanina.
Sad kad vidim koliko kostaju cvarci i slanina, ne mogu da se opasuljim :eek:
Врући чварци с 'ладним киселим коопоосом рибанцем зими и врући чварци с црним луком лети, су увек били прва лига.
А сланина с белим, или црним лооком!!!:zaljubljena:

...da ne kalkulisem bilo bi svega:mrgreen:
...e te zilave cvarke kod mene na pijaci prodaje neka zena i trazi za 1kg 950, ja je gledam i ne verujem..kaze domaci su,
ne ja rekoh bas sam mislila da su uvezeni iz Kine:evil:
hahah pazi ta zvaka za cvarke da su domaci:lol:ybt ko da imaju lokal u delta cityju..kad ne bih kalkulisao ne bih imo ni za leb i mleko jesi videla da je obicno preko 80..a na pijaci 50-55..i to je do skoro bilo 45

Cuti, dusmanine, de ce ti dusa!!!
Ja sam danas jela klot kupus, ocu da smrsam :sad2:
Зачини га бибером, сољу, сирћетом и хладно цеђеним маслиновим уљем(није уље баук па да успеш један напрстак, мада не треба претеривати).
Појешћеш више и ситост ће те држати, а код дијете је важно да не осећаш сталну глад јер ћеш кад тад попустити.
Исто тако добро је јести храну која се дуго вари и чини стомак попуњеним те се не јавља осећај глади.

hahah pazi ta zvaka za cvarke da su domaci:lol:ybt ko da imaju lokal u delta cityju..kad ne bih kalkulisao ne bih imo ni za leb i mleko jesi videla da je obicno preko 80..a na pijaci 50-55..i to je do skoro bilo 45[/B]

I šta? Ni na pijaci nije trebalo da poskupi? Najbolje bi bilo kada bi neko hranio i muzao krave, čistio štalu, plaćao benzin da donese to mleko na pijacu, i onda lepo podelio posetiocima pijace.

Ja živim na selu, bavim se poljoprivredom i nemam kravu, nego kupujem mleko. I za 50 dinara je za dž, još malo pa će litar flaširane vode biti skuplji od litre mleka. :evil:

Pa ko ispašta ako je mleko 50 din/l? Proizvođač ili potrošač? Ja mislim proizvođač, a ti?
pusti te price ko sto taksisti kukaju da nema posla a svi voze besna kola i kuce sagradise..sitnu decu poskolovase..ja kad bih video da ne ide posao presao bih na nesto trece peto..a ne da kukam opet na drzavu..pa sto mi koji kupujemo da ne kukamo na njih..ne kupujem ja od tog koji muze nego imleka..zato je skupo tako da mi ispastamo

Lepo sam boldovala deo tvoje poruke gde si napisao da je poskupelo i na pijaci. Za to sam te pitala. Ne za Imlek.

Ja kupujem Meglle, i plaćam ga 96 din/l i ne kukam. Samo kažem da treba hraniti kravu, čistiti štalu, smrdeti na stajsko đubrivo, platiti benzin do pijace...Ja sve to neću, nego uđem u prodavnicu i iz rafa uzmem mleko.

ne kupujem na pijaci od seljaka vec na mestu gde se prodaju mlecni proizvodi..ne znam koja je mlekara ima ih vise..tako da ne placa seljak benzin nego neki manji preradjivaci mleka od imleka monopoliste..razumes?kako se njima isplati da prodaju za 55 u odnosu na imlek od 82?znaci nemoj te price jer oni ne kukaju..imlek kuka i diktira cene

Lepo sam boldovala deo tvoje poruke gde si napisao da je poskupelo i na pijaci. Za to sam te pitala. Ne za Imlek.

Ja kupujem Meglle, i plaćam ga 96 din/l i ne kukam. Samo kažem da treba hraniti kravu, čistiti štalu, smrdeti na stajsko đubrivo, platiti benzin do pijace...Ja sve to neću, nego uđem u prodavnicu i iz rafa uzmem mleko.

nisko mleko u kesi do 55 dinara. ima i kajmak kada se skuva

ја би то лепо разносила по селу
има старих бака које не могу, одн лакше им је да им неко донесе, макар млеко
+ наплатиш им више него што би ти млекара дала

ал добро, могу ја да причам друго је бавити се тиме

niskomleko.jpg

fotografija od ranije ove godine, mozda maj mesec

hahah pazi ta zvaka za cvarke da su domaci:lol:ybt ko da imaju lokal u delta cityju..kad ne bih kalkulisao ne bih imo ni za leb i mleko jesi videla da je obicno preko 80..a na pijaci 50-55..i to je do skoro bilo 45

...pa bas tako....mene najvise od svega boli skupo mleko, bez cvaraka i slanine mogu, bez mleka skoro nikako....a kad smo kod mleka
neki dan kupujem ja ono mleko u kesi (sto bi se reklo za kuvanje) kad jedna baba na kasi komentarise kao TO mleko njene macke nece
da piju, navikle samo na "kravicu"....mislim dobro je baba prosla kad je nisam gadjala necim....
..nemam ja nista protiv njene macke i toga sto je ona u mogucnosti da kupuje macki to sto hoce, al' bar neka cuti:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back