Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas nisam kuvala..Kupila u mesari vec isecenu masnocu za topljenje cvaraka i istopila - nista lepse od vrucih cvaraka uz paradajz i paprike.
Fotografija0119-1.jpg

Fotografija0121-1.jpg

I usput skuvala 2 tegle pekmeza od zelenog paradajza, prvi put sam ga probala ima bas interesantan ukus
Fotografija0120-1.jpg

I nista bez kolaca - ludajnice. Zaboravila da slikam gotove a sve 4 strudle pojela do sad .Sama :D
Fotografija0100-1.jpg
jesu onako zilavi?:aha:

mama je danas pravila krompir paprikas s kobajama, njama, i saltica uz to
nego sam je malo mucila danas :)
pikirala sam ovaj recept jos pre i bas kada sam se nameracila da ga pravim, naredjeno mi je mirovanje i sto cuda, pa mi je danas ona ovo umesila, malo da mi ne ude dosadno donela u krevet na tacni sve pa sam ja oblikovala keksice, ona ih ispekla i uvaljala u secer
super su, prhki, mirisni....
http://www.coolinarika.com/recept/887675/

768e1659fc50e85b329c920ebb017f4e_view_l.jpg

a9a053f9a26449154b937f04c7c38f50_view_l.jpg
[/QUOTE

Joooj... imam slican recept,ali ih nisam pravila od...i ne pamtim...Jesu li dosta slatke po ovom receptu? ( po mom na 1/4 kg margarina ide1/2 kg brasna, 2 zumanceta, 1/4 kg secera,1/4 kg kokosa,1 dl mleka i 1 kasicica  praska  za pecivo ). I prvih 2 dana su tvrdji ali posle se tope u ustima
Sutra pravim ,ostalo mi 2 kesice kokosa od ruskih kapa :D

mama je danas pravila krompir paprikas s kobajama, njama, i saltica uz to
nego sam je malo mucila danas :)
pikirala sam ovaj recept jos pre i bas kada sam se nameracila da ga pravim, naredjeno mi je mirovanje i sto cuda, pa mi je danas ona ovo umesila, malo da mi ne ude dosadno donela u krevet na tacni sve pa sam ja oblikovala keksice, ona ih ispekla i uvaljala u secer
super su, prhki, mirisni....
http://www.coolinarika.com/recept/887675/

768e1659fc50e85b329c920ebb017f4e_view_l.jpg

a9a053f9a26449154b937f04c7c38f50_view_l.jpg
[/QUOTE

Joooj... imam slican recept,ali ih nisam pravila od...i ne pamtim...Jesu li dosta slatke po ovom receptu? ( po mom na 1/4 kg margarina ide1/2 kg brasna, 2 zumanceta, 1/4 kg secera,1/4 kg kokosa,1 dl mleka i 1 kasicica  praska  za pecivo ). I prvih 2 dana su tvrdji ali posle se tope u ustima
Sutra pravim ,ostalo mi 2 kesice kokosa od ruskih kapa :D

ovi su prhki i meki odma, klikni na link videces sastojke, dosta jednostavnije je sve i secera ide samo 70 grama..... cetvrt kile po tvom receptu je svakako previse za moj ukus :)

...danas neki kao djuvec, 2 velike (organske paprike crvene), 2 sargarepe, 3 manje glavice crnog luka, 4 srednja bela krompira, soljicu pirinca, i
domacu piletinu, onu sto seta po dvoristu....pre toga je malo prokuvala i napravila supu..., salatu paradajiz...
...najlepse od svega je sto sve to nije prskano nicim, a malecka jede, i sve vreme kaze mmmm njama:heart:

...danas neki kao djuvec, 2 velike (organske paprike crvene), 2 sargarepe, 3 manje glavice crnog luka, 4 srednja bela krompira, soljicu pirinca, i
domacu piletinu, onu sto seta po dvoristu....pre toga je malo prokuvala i napravila supu..., salatu paradajiz...
...najlepse od svega je sto sve to nije prskano nicim, a malecka jede, i sve vreme kaze mmmm njama:heart:

e ako su organske onda okej :*
i gdje si bwe nashla organik fud, reci da i ja kupim odma hihiihih

ja se bojim da je to samo domace afro, a da nikako nije organic..
za organik zemlja i okruzenje moraju da budu nehemijski tretirani i ocisceni..u okruzenju na ne znam ni ja koliko desetina metara ni komsija ne sme da tretira svoje povrce hemijom..
a svaki samostalni proizvodjac dodaje sve i svasta (cak je i moja mama djubrila saksiju u kojoj je zasadila cheri) da bi mu usev doneo rod..

ja se bojim da je to samo domace afro, a da nikako nije organic..
za organik zemlja i okruzenje moraju da budu nehemijski tretirani i ocisceni..u okruzenju na ne znam ni ja koliko desetina metara ni komsija ne sme da tretira svoje povrce hemijom..
a svaki samostalni proizvodjac dodaje sve i svasta (cak je i moja mama djubrila saksiju u kojoj je zasadila cheri) da bi mu usev doneo rod..

...dobro de, ne napisah da je 100% organnik...vec cisto da se shvati da su domace ne prskane ama bas nicim, ti moji rodjaci koji sade svoju bastu, niti imaju para da kupuju
neke preparate, niti to rade, prave samo i iskljucivo za sebe...svoju decu, i unucice...pa su doneli malo od svega meni jer su znali da ce mi doci Cupavica, pa da jede dete
zdravo.....e sad do njihove baste bi trebala da je moja/mamina, ali tu nema nista vec godinama se seje detelina na zalost...sa druge strane dva prazna placa, pa tek neki tamo,
koji seju kukuruz....bem li ga kolika je to udaljenost i koliko je to bitno ni ne znam..ali znam da im je sve sto donesoh ukusnije mnooogoo nego ono sto inace kupim na pijaci,
i da mi mnogo manje treba bilo kakvog zacina....a Cupka jede i uziva.....e da donela sam i domaca jaja..samo za nju..voli dete jajoooo:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back