dive
Legenda
- Poruka
- 61.252
kako se peku dunje?
isto kao jabuke
operes, izdubis sredinu, ubacis unutra med ili secer pomesan sa mlevenim orasastim vocem i u rernu dok ne omeksa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako se peku dunje?
Kakva je to pita sa grizom i jabukama...ili su to sve odvojene pite ?

i sad sam se skroz pogubila, dolaze sa dvoje dece.... Moram i ručak i nešto slatko.... Aj neki predlog...
 i sad sam se skroz pogubila, dolaze sa dvoje dece.... Moram i ručak i nešto slatko.... Aj neki predlog... 
 moram smisliti neku tortu za kuce.
 moram smisliti neku tortu za kuce. 
Онда само дуње без рупица и црних мрља на себи.a kako onda da mi mirise, kad se okvasi
posle ce da istruli..ne moze dugo da soji
nisam ja gadljiva na crva koje nadjem u vocu, naprotiv, cak mu se i obradujem
nego ne volim kad mi milipo namestajui kuhinji
pre neki dan nadjem jednog koji je izasao iz cinije sa sljivama na stolici..gde li se uputio da mi je znati
pustila bi ga i ovako i onako..
Moja mama pravi taj fil od griza, jaja i šećera čini mi se i preko toga renda jabuke ili ređa višnje.
I moram da pitam ovde. Treba mi recept za proverenu tortu sa lešnicima ili bar neki dobar fil od lešnika. Imamo rođendan za desetak dana.
A najavili nam se gosti, danas za sutrai sad sam se skroz pogubila, dolaze sa dvoje dece.... Moram i ručak i nešto slatko.... Aj neki predlog...
P. S. E, da i Leu je sutra rođendanmoram smisliti neku tortu za kuce.

isto kao jabuke
operes, izdubis sredinu, ubacis unutra med ili secer pomesan sa mlevenim orasastim vocem i u rernu dok ne omeksa

Moja mama pravi taj fil od griza, jaja i šećera čini mi se i preko toga renda jabuke ili ređa višnje.
I moram da pitam ovde. Treba mi recept za proverenu tortu sa lešnicima ili bar neki dobar fil od lešnika. Imamo rođendan za desetak dana.
A najavili nam se gosti, danas za sutrai sad sam se skroz pogubila, dolaze sa dvoje dece.... Moram i ručak i nešto slatko.... Aj neki predlog...

ja sam sa lesnikom uvek pravila onaj mix slatke umucene pavlake, nutele i krupno lomljenih pecenih lesnika
bude odlicno
i biskvit testo

znam da nije sa lesnicima,al pogledaj ovu wau tortu
http://kuhinjica-mignone.blogspot.com/2011/05/truffel-torta.html

Koliko staviš nutele na 500 ml slatke pavlake, na primer?
Dobra ideja, jednostavna, sviđa mi se.
Stvarno izgleda wau! Mada, ja bi ovu sa kikirikijem umesto oraha. Mmmm mljac

Ne podnosim torte sa gotovim proizvodima (keks, napolitanke, Jafa, zele, pudinzi,...) To ni ne smatram pravom tortom. Ali ova je fenomenalna, a u fil ide puding (ako nadjes od lesnika, ako ne onda od vanile). Ja je nekada pravim sa lesnikom, nekada sa bademom, nekada sa kikirikijem, i obavezno u kore ubacim saku seckanog lesnika/badema.Moja mama pravi taj fil od griza, jaja i šećera čini mi se i preko toga renda jabuke ili ređa višnje.

ja z avikend prvi put pekla sama prasetinu u rerni-ispalo je odlicno,

moje skromno misljenje je da je to zbog ventilatora u rerni koji je prostrujao vazduh svuda gde treba

meni ovo lici na reform tortu... mljac
p.s.
a bas mi je hit kad je ljudi zovu..reforma
kako znas da mi je rerna ventilatorska?

kako nema?

Biće to dobro, uvek se gricka šećer za london štanglepojedoh se sad ziva
napravila sam brzinski londonske stangle,pola mere,al kad sam htela da olizem onaj fil od belanaca i oraha,secer se jako gricka pod zubima,nista se nije umutio sa jajima
valjda ce da se rastopi u rerni?
a i mrzelo me je da seckam orahe,pa sam ih stavila u secko na kratko,kao samo malo da ih zdrobi,al su se prilicno samleli u prah,tek po koji ostao u komadu

savrsene su
po malo samo izgorele od gore i po malo preslatke,al inace,savrsene