Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, ljudi konacno sam rucala.
004.jpg

Moje omiljeno jelo. Kuvana junetina i hleb sa renom (pisali smo vec recept)

Poslednja izmena:
Ću pečem skušu danas na roštilju.
Prethodno ću da je namirišem sa majčinom dušicom(ne od njene majke)žalfijom i ruzmarinom da ubijem onaj smrad zaledjene ribe što se samo kod nas može kupiti jer je stajala 123 meseca u zamrzivaču :evil:

a da probas da spremis malo vecu kolicinu :lol: ipak je zima..trose se..

Ma smorili su više, stalno nešto novo izmišljam kao da smo u hotelu A kategorije. Da ne pričam da ne ljube baš hranu od juče iliti "drugi dan". Mnogo smo ih razmazili...

Danas sam se provukla sa tortiljama, koje smo punili pavlakom, pršutom, paradajzom, kačkavaljem i rukolom. Nije loše:znamiguje:

Molim,molim opet recept... nisam videla a ne verujem da cu naci.A obozavam ren,pocela sam za dorucak da mazem preko hleba ren umucen sa kiselom pavlakomz:lol:

Vako:

Izrezes hleb ili kifle, svejedno, na kockice ( mozes stari uvek tako da prosusis i stavis u papirnu kesu da uvek imas)
Stavis u serpicu taj hleb, mleka, supe (moze i od kocke), malkice bibera, zacina C i komad putera i promesas da se sjedini. Gustinu moras regulisati sama jer ne znam koju kolicinu pravis, ja to radim napamet. Uglavnom da bude gusce (vidis kod mene na slici) Onda na kraju dodas rendani ren koliko volis, dal hoces da "przi" ili ne, ne znam. Ja licno volim kada ima malo vise putera. Kuvas tek toliko da se masa sjedini, par minuta.
Meni je ovo perverzno dobro! Uz kuvano meso neizbezno.

Vako:

Izrezes hleb ili kifle, svejedno, na kockice ( mozes stari uvek tako da prosusis i stavis u papirnu kesu da uvek imas)
Stavis u serpicu taj hleb, mleka, supe (moze i od kocke), malkice bibera, zacina C i komad putera i promesas da se sjedini. Gustinu moras regulisati sama jer ne znam koju kolicinu pravis, ja to radim napamet. Uglavnom da bude gusce (vidis kod mene na slici) Onda na kraju dodas rendani ren koliko volis, dal hoces da "przi" ili ne, ne znam. Ja licno volim kada ima malo vise putera. Kuvas tek toliko da se masa sjedini, par minuta.
Meni je ovo perverzno dobro! Uz kuvano meso neizbezno.

takoreci popara sa renom :lol:

...pa vidis da je muz kupio, nije ona pravila:D

...a neko rece samo kore i slag, i da je tako, bitan je momenat njegova paznja, ustvari najbitniji...

...@tema..
...sutra za rucak fungi fusili...ili sampinjoni sa fusili testeninom....bice i corba od povrca....slatko nista....

sve izgleda :zjede:
ta torta je od kora i slaga? sta su te crvene "mrlje" ?

Ovo je omiljena torta mog dragog. Jednostavna za napraviti, a preukusna. Kakao kore, slatka pavlaka, toping od jagode, maline i menaž čokolada ;)

...pa vidis da je muz kupio, nije ona pravila:D

...a neko rece samo kore i slag, i da je tako, bitan je momenat njegova paznja, ustvari najbitniji...

...@tema..
...sutra za rucak fungi fusili...ili sampinjoni sa fusili testeninom....bice i corba od povrca....slatko nista....

Tortu, mafine i ručak sam ja pravila. Mužić ujutru skuvao kaficu sa srculencetom i napravio doručak :) I da, kupio najdivniji poklon, knjigu i sat :heart:

U pravu si Affro, najbitnija je pažnja :heart:

xella, čestitam ti godišnjicu, sve je lepo i u stilu

a sa Bokicinom štrudlom i s'mak je lep. Valjda si ponosna što su baš tvoju štrudlu uzeli!?

Ja cele nedelje ništa nisam kuvala, jeli prasetinu od subote, već nam na nos izašla. Onda sam ostatke iseckala, pa napravila neki bućkuriš sa raznim povrćem, ono za rusku salatu iz kese + još malo šargarepe, celera, graška, kukuruza i kupusa. Nije loše ispalo, ali ima još. N'umem da bacim hranu, pa to ti je. Sve se iskoristi.

:lol:

Sada sam mafine pravila po ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/vocni-jogurt-muffini/ Samo sam dodala kesicu prehrambene boje u prahu i malo suvog grožđa. ;)

:hvala:
Moji su slični, s jednim jajetom i bez jogurta, već 100ml mleka ili vode, ali sa 9 kašika šećera, tri kašike kakaa i 11 brašna, 50 ml ulja, pola praška za pecivo i pola kašičice sode bikarbone. Stavljam nekada cimet, nekad muskatni oraščić, jer soda ume da se oseća.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back