gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
gurmanu moj![]()
gurman oslabio 12 kg ... preterala , jedva vratih 3 kg ... a ko zna , zna ... sve se moze jesti ali bitne su kolicine uvek... i vezbe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
gurmanu moj![]()
Što me nisi pitala, ja bih ti rekla da dodaš još malo brašna, da se zgusne. Mora da su ti bila velika jaja.![]()

Iva, broj sada reputacije, koliko forumašica će te pitati "kako".![]()

niko da kaze jel da butkicu prvo malo probarim?
ima skoro dve kile
nego moram da podelim sa vama recept za bakin kolac,jako se lako pravi i super je ukusno
pola kile brasna
125g masti
125g secera
2 jaja
1 dl mleka
1 vanilin secer
malo sode bikarbone
to se zamesi,prave kuglice,malo spljoste i peku
ja sam ih pekla po 6 odjednom u onom gril tosteru

idi bre dive,nisi bas morala
nego afro,tako sam i ja nesto zamislila,sad cu ja to da bucnem u vodu,pa nek se tiho krcka

Jos ti niko nije rekaoniko da kaze jel da butkicu prvo malo probarim?
ima skoro dve kile

...ja cu sutra da punim paprike i to malo vecu kolicinu pa cu da zamrznem deo odmah kad se ohlade...
...imam nesto paprika sto bih da ispecem i ostavim za salatu, ali me zanima jel pekla neka od vas u rerni?
..ili sam to vec jednom pitala, a ne secam se odgovora
...bas su lepe mesnate steta da propadnu....i da smislim sta bih mogla jos da bi iskoristila sve.....
jer nemam drugu mogućnost u stanu. Ono što se peče na smederevcu kod tetke za ajvar i zamrzivač, to je za zimu. A tekuće za salatu dok je sezona paprika, pečem u rerni. Uzmem 3-4 kg, poredjam na dva pleha, jedan stavim na dno rerne, a drugi na žicu, na najgornji "sprat", tik ispod grejača. Posle nekog vremena zamenim plehove. Čak mi se i ne ljušte lepo, nego ih, kad se ohlade, stavim na jedan dan u zamrzivač, pa se posle lakše ljušte. sve su ti već rekle drugarice kuvarice, ali moram i ja. Ja ih stalno pečem u rernijer nemam drugu mogućnost u stanu. Ono što se peče na smederevcu kod tetke za ajvar i zamrzivač, to je za zimu. A tekuće za salatu dok je sezona paprika, pečem u rerni. Uzmem 3-4 kg, poredjam na dva pleha, jedan stavim na dno rerne, a drugi na žicu, na najgornji "sprat", tik ispod grejača. Posle nekog vremena zamenim plehove. Čak mi se i ne ljušte lepo, nego ih, kad se ohlade, stavim na jedan dan u zamrzivač, pa se posle lakše ljušte.
Lepše su na roštilju ili na smederevcu, ali kad nemam mogućnosti. A na ringli sam nekad davno pokušavala, to je velika gnjavaža i uništiš ringlu.
Ove u rernu još stavim na papir za pečenje, jer sam bez njega jedva uspevala da oribam plehove.
Petljavina velika, ali kad volemo.
Danas sam skuvala juneći gulaš, deca su valjda skuvala makarone, a uz to salata od pečenih paprika![]()
Trebalo je da iskoristiš kod mame dvorište, pa da ih pečene doneseš u BG.

...skuvala sam oko 7kg becarca, cekam da se ohladi pa da pakujem u friz, duga je zima...
...rucale malo to, malo paradajiz corbe od juce i dosta![]()
... pošto znam da tebi više nije potrebna Ti ozbiljno rešla da mamu staviš na dijetu... pošto znam da tebi više nije potrebna
![]()