Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
niko da kaze jel da butkicu prvo malo probarim?
ima skoro dve kile

nego moram da podelim sa vama recept za bakin kolac,jako se lako pravi i super je ukusno
pola kile brasna
125g masti
125g secera
2 jaja
1 dl mleka
1 vanilin secer
malo sode bikarbone
to se zamesi,prave kuglice,malo spljoste i peku
ja sam ih pekla po 6 odjednom u onom gril tosteru

ima skoro dve kile

nego moram da podelim sa vama recept za bakin kolac,jako se lako pravi i super je ukusno
pola kile brasna
125g masti
125g secera
2 jaja
1 dl mleka
1 vanilin secer
malo sode bikarbone
to se zamesi,prave kuglice,malo spljoste i peku
ja sam ih pekla po 6 odjednom u onom gril tosteru

...mislim da treba da je obaris skoro skroz..pa posle samo da je ubacis kad krompir bude na pola da porumeni...

...taj recept sam imala kad su mi deca bila mala.....:)

ja sam jednom u vreme devedesetih kupila pola teleta preko prijatelja..
to je bio prvi i jedini put da sam to uradila..
kad su mi doneli istranzirano meso u kesama rekli su da stavim u hladnu prostoriju preko noci, pa tek sutradan da ubacim u friz jer je tele zaklano nekoliko sati pre toga :rida:
u poslednjoj kesi koju su mi dodali bile su telece kolenice i butkice..kad sam uhvatila kesu rukama tetive su se jos mrdale..
od tog mesa nisam uzela jedan jedini zalogaj..a kako sam lepo opisala i podsetila se, necu vise meso uopste da jedem..nikad!

:evil::evil:
ima skoro dve kile
Jos ti niko nije rekao :eek:

Dimljene su vise za kiseli kupus .Obaris opet malo , bacis vodu , obmotas je vise puta listovima kiselog kupusa i tako zaklopljenu satima u rernu dok se ne ''razboli''

A za sad sa krompirima , ipak je prvo probari , baci tu slanu vodu od kuvanja ( ja bi mozda i 2 X bacala vodu ako je bas suva ) i sutra u pekac sa krompirima i voalaaaa

Poslednja izmena:
...ja cu sutra da punim paprike i to malo vecu kolicinu pa cu da zamrznem deo odmah kad se ohlade...

...imam nesto paprika sto bih da ispecem i ostavim za salatu, ali me zanima jel pekla neka od vas u rerni?
..ili sam to vec jednom pitala, a ne secam se odgovora:rumenko:
...bas su lepe mesnate steta da propadnu....i da smislim sta bih mogla jos da bi iskoristila sve.....

sve su ti već rekle drugarice kuvarice, ali moram i ja. Ja ih stalno pečem u rerni :( jer nemam drugu mogućnost u stanu. Ono što se peče na smederevcu kod tetke za ajvar i zamrzivač, to je za zimu. A tekuće za salatu dok je sezona paprika, pečem u rerni. Uzmem 3-4 kg, poredjam na dva pleha, jedan stavim na dno rerne, a drugi na žicu, na najgornji "sprat", tik ispod grejača. Posle nekog vremena zamenim plehove. Čak mi se i ne ljušte lepo, nego ih, kad se ohlade, stavim na jedan dan u zamrzivač, pa se posle lakše ljušte.
Lepše su na roštilju ili na smederevcu, ali kad nemam mogućnosti. A na ringli sam nekad davno pokušavala, to je velika gnjavaža i uništiš ringlu.
Ove u rernu još stavim na papir za pečenje, jer sam bez njega jedva uspevala da oribam plehove.
Petljavina velika, ali kad volemo.

Danas sam skuvala juneći gulaš, deca su valjda skuvala makarone, a uz to salata od pečenih paprika :D

sve su ti već rekle drugarice kuvarice, ali moram i ja. Ja ih stalno pečem u rerni :( jer nemam drugu mogućnost u stanu. Ono što se peče na smederevcu kod tetke za ajvar i zamrzivač, to je za zimu. A tekuće za salatu dok je sezona paprika, pečem u rerni. Uzmem 3-4 kg, poredjam na dva pleha, jedan stavim na dno rerne, a drugi na žicu, na najgornji "sprat", tik ispod grejača. Posle nekog vremena zamenim plehove. Čak mi se i ne ljušte lepo, nego ih, kad se ohlade, stavim na jedan dan u zamrzivač, pa se posle lakše ljušte.
Lepše su na roštilju ili na smederevcu, ali kad nemam mogućnosti. A na ringli sam nekad davno pokušavala, to je velika gnjavaža i uništiš ringlu.
Ove u rernu još stavim na papir za pečenje, jer sam bez njega jedva uspevala da oribam plehove.
Petljavina velika, ali kad volemo.

Danas sam skuvala juneći gulaš, deca su valjda skuvala makarone, a uz to salata od pečenih paprika :D

...hvala i tebi Bi, po svemu sudeci je bolje da molim komsinicu da mi pozajmi neki njen rostilj na kome je ona pekla...pa da to odradim....

Gotov rucak. Musaka sa patlidzanima, koje sam prethodno ispekla na rostilju.

003.jpg

Coko-rum torta

009.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back