Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije problem sto je hrana zamrznuta..
sve sto je zamrznuto mora da bude komadno..i voce i povrce i meso..cim je veca masa zamrznuta, to znaci da nije skladisteno kako treba, da se vec desio proces odmrzavanja zbog neodgovarajuceg cuvanja i ponovnog zamrzavanja..
jednom odmrznuta sveza namirnica ne sme da se ponovo zamrzava neobradjena.

opste poznata stvar

pa i u ribarnici kad kupujes zamrznutu spojene su, u radnjama isto...pogotovo riba....ne kazem da je nemoguce da su i to radili sto kazes.... ali je apsolutno sigurno i poznato da su natapali meso vodom, prvo uspricas nitrite nitrate i ostala cuda pa potopis u vodui da uz pomoc tih jedinjenja upiju mnogo vise nego bez njih i onda zamrznu

Ako kupuješ ribu u Metrou, zamrznutu u zatvorenoj kutiji, pročitaj na kutiji koji je procenat leda. Na filetima soma, na primer, prošle godine je pisalo 20 posto, to je bila opna na svakom komadu i kada se odmrzne nije baš bilo kvalitetno.

ja mojim roditeljima pohovala tikvice ne mogu se akam s nesto teze em vreme uzas em ucim za ispit
IMG_2175.jpg

aha, znam kad se sunka pravi pa kao seku u ruze to je onda to

But predstavlja zadnje noge svinje. Od trbušine i filea odvaja se ivičnim rezom između poslednjeg leđnog i prvog krsnog pršljena. Delovi koji se upotrebljavaju su:
� Frikando, kao tvrđe i zbijenije meso koristi se za pečenje i za sva jela po porudžbini, stekove, ražnjiće, šnicle...
� šol, ili unutrašnji deo koristi se za šnicle. šnicle od šola su najbolje za termičku obradu.
���� � Velika ruža se koristi u iste svrhe kao i šol.
� Mala ruža se nalazi ispod velike i zbog svoje forme, najboja je za pečenja.
� Kolenica se sastoji iz cevanice i ribića. Sveža kolenica se sprema kao gotovo jelo - u dunstu a dimljena kao specijalitet - kolenica u kiselom kupusu.

dakle nisi u krivu

budu super mekane i socne. ja ih prvo izlupam cekicem za meso, uvaljam u taj prah i proprzim ne duze od minut. u rerni su posle oko pola sta, 40min na 180 stepeni

p.s. ja inace jos dodam i prodinstane sveze pecurke u sve to, pa prelijem netrualnom pavlakom, ali sinoc je bila instant varijanta jer sam morala i cizkejk da napravim.

Poslednja izmena:
budu super mekane i socne. ja ih prvo izlupam cekicem za meso, uvaljam u taj prah i proprzim ne duze od minut. u rerni su posle oko pola sta, 40min na 180 stepeni

p.s. ja inace jos dodam i prodinstane sveze pecurke u sve to, pa prelijem netrualnom pavlakom, ali sinoc je bila instant varijanta jer sam morala i cizkejk da napravim.
meni je sve tvrdo,osim ako ne pravim lovacke,koje mi se dinstaju u ulju i vinu 2 sata
samo kazi dal poklopis u rerni?
ovo cu ja da probam deci

Слично спремам батаке.
Без коже претходно мало прокувам, па ондаК ставим сос од печурака, павлаку за кување и додам и кромпире са стране.
Није лоше.

Па зато што нећу да их термички обрађујем у рерни дуго, нема потребе.
А и ови моји пилићи играли фуцбал на ливади, нису то метроЈски лабудови :п

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back