Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam upravo napunila paprike i kuvam ih...
zapečem samo kad pravim posne, suve, onda ih poređam u okruglu zemljanu posudu i iz toga se i služe, ali to su mi posebne prilike
moj moto je jednostavno, brzo i ukusno jelo-takvo je obično i zdravo

da li je neko kupavao recimo u metrou pakovanje od 10 kg pilica.vidim da ce sledece nedelje kg biti 260 din,ali me zanima da li ti pilici mogu da se odlepe jedno od drugoga
jeftina ce biti i skusa kg 205 din,ali paket od 10 kg.strah me da kupim,pa posle ne mogu da odvojim jednu od druge

da li je neko kupavao recimo u metrou pakovanje od 10 kg pilica.vidim da ce sledece nedelje kg biti 260 din,ali me zanima da li ti pilici mogu da se odlepe jedno od drugoga
jeftina ce biti i skusa kg 205 din,ali paket od 10 kg.strah me da kupim,pa posle ne mogu da odvojim jednu od druge

skusa verujem da je zaledjena..
a pilici valjda nisu?
kad je sve slepljeno ledom, to znaci da je vec proslo proces delimicnog odledjivanja i ponovnog zaledjivanja..a to nije bas za upotrebu..
riba se komadno zaledjuje i nema razloga da bude spojena ukoliko je ok..

a pilici valjda nisu?
kad je sve slepljeno ledom, to znaci da je vec proslo proces delimicnog odledjivanja i ponovnog zaledjivanja..a to nije bas za upotrebu..
znam ja to dive,nego pitam dal su slepljeni ili nisu,interesuje me dal je neko kupovao.a vidim da su i pilici smrznuti

ja pojela onaj frape od maline pa sad pravim onaj ouding od hleba, nego nemam vise mleka za ouding od vanile, probacu pola sa vodom pola sa mlekom, bice valjda ok

lovacke snicle ispale oopako, iako ih nisam spremala sto godina

I ja nešto izbegavam da kupujem meso u Metrou, mada su mi jednom ćevapi bili ekstra dobri. Ili sam ih ja dobro spremila. Piletinu sam kupovala, ali onako jedno pile u onoj tacni. A ribu volim da kupim, živu. Sa nekim fiiletima oslića imam grozno iskustvo. Odledjuju se, odledjuju, na kraju mislim da ništa ne bi ostalo, samo barica. Ali nije to samo iz Metroa, takvi su i iz Maxija. Valjda su to oni što piše glazirani. Sama voda, tj. led. Iz moje ribarnice nikad nisu takvi. Ali su 100 dinara skuplji.
Mislim da je ipak bolje da ne kupuješ te velike količine. Stvarno, šta ćeš ako ti se ne svidi.

Meni žilava pita od višanja. Da li su kore same po sebi takve, ili sam ja tu nešto zabrljala.

Морам да похвалим немачко тесто за пицу, оно које сам помињао. Немам појма ко је произвођач, купио сам у Роди, рађено за наше и рвацко тржиште. Не ради се о подлози полупеченој или шта већ продају, које су катастрофа.
Паковање је као за гибаницу, сролано.
Танко је таман колико треба, сами га обликујете. нарасте таман колико треба, тако да није нимало хглебасто.

kupovali mi filete soma tako morali smo da ih tucemo sataricom il da malo potapamo u vodu da se odvoje
nije nista strasno, doneses kuci obavis to cepkanje i vratis u zamrzivac, ne otopis skroz nikako samo povrsinski da se odvoji

a pilici valjda nisu?

ne nego ih natapaju vodom da budu tezi...klasicna fora za sve zamrznute proizvode
ako si ikad otapala neko meso mozes da zateknes pozamasnu kolicinu vode koja izadje iz njega, pogotovo ribu, pogotovo filete jer oni najlakse upijaju (nema kozicu i masnocu da ometaju upijanje)

ne nego ih natapaju vodom da budu tezi...klasicna fora za sve zamrznute proizvode
ako si ikad otapala neko meso mozes da zateknes pozamasnu kolicinu vode koja izadje iz njega, pogotovo ribu, pogotovo filete jer oni najlakse upijaju (nema kozicu i masnocu da ometaju upijanje)

nije problem sto je hrana zamrznuta..
sve sto je zamrznuto mora da bude komadno..i voce i povrce i meso..cim je veca masa zamrznuta, to znaci da nije skladisteno kako treba, da se vec desio proces odmrzavanja zbog neodgovarajuceg cuvanja i ponovnog zamrzavanja..
jednom odmrznuta sveza namirnica ne sme da se ponovo zamrzava neobradjena.

nije problem sto je hrana zamrznuta..
sve sto je zamrznuto mora da bude komadno..i voce i povrce i meso..cim je veca masa zamrznuta, to znaci da nije skladisteno kako treba, da se vec desio proces odmrzavanja zbog neodgovarajuceg cuvanja i ponovnog zamrzavanja..
jednom odmrznuta sveza namirnica ne sme da se ponovo zamrzava neobradjena.

ne vezano sas ovim
nisam stavila luk, mada sam htela, sto se mene tice da stavim sve sto je jestivo:)
al nece ovi mamlazi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back