Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
158 dinara 10 komada u Tempu:D
a to je preskupo
a vidim da su u Maxiju još skuplja

što se tiče samse, to je vranjanska prazna pita i mnogo je lako napraviti je:D
možeš i sama da mesiš kore a mogu i kupovne, ja danas pravila sa kupovnim, svaku koru posebno smotaš u rolat i malo zgužvaš, pa sam ih ja malo natapala u sosu od jogurta, brašna, ulja i kisele vode i onda ređala jednu pored druge.....to se zapeče u rerni na ne mnogo jakoj temperaturi i kad bude gotovo, preliješ kiselim mlekom pomešanim sa sitno seckanim beli lukom...ja sam koristila dva mleka i malo jogurta za taj preliv:D

ja pravila i razvlacila i umotavala i u nista umakala nisam, to je prazna pita :) samo je na kraju prelila kiselim mlekom i belim lukom

a cula sam ja da neki kao 'natapaju kore' , sad si mi resila i misteriju, zasto
veroovatno isto prave s kupovnim korama...

ja pravila i razvlacila i umotavala i u nista umakala nisam, to je prazna pita :) samo je na kraju prelila kiselim mlekom i belim lukom

a cula sam ja da neki kao 'natapaju kore' , sad si mi resila i misteriju, zasto
veroovatno isto prave s kupovnim korama...

ma da, dodala sam i p.s. da je prava samsa sa korama koje se ne umaču :D
to ću sledećeg puta, nisam imala vremena danas

meni karton od 12 jaja traje ko gladna godina, desi se da im istekne rok, pa mi nešto to ne utiče dramatično na kućni budžet
a danas sam ručala houm mejd tortiljicu sa viršlama, bemti nedeljni ručak, al tako se pogodilo

tara, si probala do kraja da napraviš krek pitu?

Ja danas imala goste na ručku: krem čorba od brokolija, svinjske šnicle dinstane u sosu od luka i šampinjona, instant pire krompir (ćerka se plašila da ne bude malo, pa sam napravila trostruku meru, imaće za celu nedelju), salata od kiselog kupusa sa prazilukom, krastavčići, paprike iz turšije. Za desert green velvets i red velvets.
Ove green sam pravila juče za Saint Patrick's Day. Nije da mi to nešto slavimo, nego sin obožava Orthodox Celts i spremao za njihove koncerte, pa iz zezanja pitao jel bi mogli red velvets, koje sam pravila za ćerku da budu green, a pošto je presudna prehrambena boja... što da ne. I još su ga intervjuisali pre koncerta, pa bio na Studiu B jutros. :cool:
Danas sam pravila red i lepše su ukrašeni, a ovo juče bilo na brzinu:

nego, da li ste nekada kuvale varivo od crvenog kupusa :D?

Ja jesam. Gotovo varivo dobije tamniju boju, ali je kupus sladak... Toliko sladak da se upitas da li si umesto soli greskom stavio secer :D
Veoma je ukusno.

IMG_2539.jpg

crveni i beli kupus ti je gotovo jedno te isto
sem u boji razlika je jos i u kolicini karotina i c vitamina, kao i to sto je crveni za nijansu sladji (ali sve je to gotovo nista)
sto ga duze kuvas sve vise ce gubiti svoju boju
msm, ako pravis varivo zato sto imas viska tog kupusa s kojim ne znas sta ces, ok, mozes da pravis sve kao i sa obicnim
dobar je za kinesku kuhinju jer je koloritan, a i kinezi brate sve kratko proprze i svo povrce zadrzi svoju boju
ovako, kupus ko kupus, ako mislis da ga kuvas i dusu mu izvadis
i obican i crveni je najbolje jesti sirov, jer su poprilicno nesvarljivi u kuvanom stanju, naravno i kiseli kupus je kul i dobar, on je druga prica...
a razlika....to mi je sad ko da mi neko trazi razliku izmedju crvene i zute paprike....

Poslednja izmena:
SKRIVANJE DOKAZA
Jedna žena koja je članica kluba ljudi koji drže dijetu, ispričala je svojim kolegama kako je preko vikenda napravila omiljenu tortu, i kako su članovi njene porodice pojeli pola. Ona je onda iz frižidera izvadila tortu, pojela jedno parče, pa još jedno, pa još jedno... Dok nije ništa ostalo.
- Pa kako su reagovali kad su saznali da si prekršila pravila i pojela tortu? Jel su bili razočarani? - pitala je jedna žena iz kluba.
- Ma ne, nisu ni saznali! Napravila sam još jednu tortu odmah, pola pojela a pola ubacila u frižider na mesto gde je stajala stara - rekla je žena.

SKRIVANJE DOKAZA
Jedna žena koja je članica kluba ljudi koji drže dijetu, ispričala je svojim kolegama kako je preko vikenda napravila omiljenu tortu, i kako su članovi njene porodice pojeli pola. Ona je onda iz frižidera izvadila tortu, pojela jedno parče, pa još jedno, pa još jedno... Dok nije ništa ostalo.
- Pa kako su reagovali kad su saznali da si prekršila pravila i pojela tortu? Jel su bili razočarani? - pitala je jedna žena iz kluba.
- Ma ne, nisu ni saznali! Napravila sam još jednu tortu odmah, pola pojela a pola ubacila u frižider na mesto gde je stajala stara - rekla je žena.

:zcepanje::hahaha::rotf:
što ovo nisi postavio na Podršku za dijetu!?

nemam skoro nista u frizideru...tako da kombinacija dimljenog lososa, avokada i rukole...i presusenog integralnog hleba....
kad sam kod avokada, nasla sam neki recept meksicki za corbu od avokada, kakav ukus ima kad se skuva, jel zna neko? na sta to lici?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back