Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja bih je pravila ali nije dovoljno kremasta i jagodasta
tražim dalje recept,javljam ako nadjem

ako hoces da budes kremasta i da nema keksa, onda nikako ne moze biti brzinska.
ja imam odlican recept za tortu sa jagodama, kod kuce mi je, pa mogu da napisem veceras. kora se pece, nije komplikovano, pa se preliva kafom-obicnom, turskom.
takodje, fenomenalna jagoda torta je Kapri, ne znam jesi li videla taj recept dok si trazila.

deluje super i kremasto i sve, samo me brine to sušenje, je l to nešto što mogu da zahebem ako radim sve kako piše ili jok?
znam da svi beže od tog sušenja kora

ne znam zasto beze od tog susenja, meni to nije nimalo komplikovano. najbitnije je da se drzis recepta, da prvo belanca dobro umutis, bas bas cvrsto i onda lagano dodajes kasiku po kasiku secera, ali mutis i dalje najvecom brzinom. rerna se podesi jednom, nema menjanja temperature na 150 ili 180 stepeni, zavisi koliko je inace jaka(to ti znas najbolje) i ne gledas u koru narednih sat i po vremena- ja mislim da nema sanse da se osusi za sat vremena, ja nikada ne susim manje od sat i po kad je 10 jaja u pitanju. to je to.

mozes i da dodas kasikicu sirceta na kraju, iako to ne pise u ovom receptu

Poslednja izmena:
sat vremena otprilike, videces kad postane zlatno zuta i pocne da se odvaja od ivice tepsije ili masnog papira. dobro podmazi tepsiju ili papir. bice kruta i svua, lako lomljiva kad se izvadi, ali takva treba da bude. posle malo pusti i ima mnogo lep ukus u tortama. jeste teze naneti fil, jer se lakse lomi kora, ali nije big dil, veruj mi.
samo se seti kakav si majstor sad za pogacu cvet, ovo je pis of kejk, bukvalno:lol:

Kuhinjski sam vredna pa sam dosla da se hvalim :)
Buritosi danas za rucak na opste odusevljenje moje cerke.
Proju po Argetinom receptu zgotovih eno je jos u rernici ceka...

Pogledajte prilog 182510

Boranija se kuva za sutra.

Pogledajte prilog 182509

Uz nju ce dete jesti riblje krokete a mi matori vrat.
Salata -bice tarator.

Sad samo jos da vidim gde su te ledene kocke da pohranim recept u folder i odo da sadim onaj moj korov :roll: pa da se komiram !

Poslednja izmena:
LEDENE KOCKE

TESTO: umutiti 6 jaja, odvojeno zumance, odvojeno belance pa sjediniti. u to dodati 6 kasika brasna i 6 kasika secera. pomesati pa u to dodati 2 supene kasike kakao praha i jedan prasak za pecivo. dobro promesati i sipati u namazan uljem i brasnom posut pleh da se pece.

SIRUP: 350 g secera preliti sa 2,5 dl vode i prokuvati. ovim sirupom preliti ispeceno testo koje potrebno hladiti.

FIL: u pola litre mleka staviti 9 kasika brasna i 12 kasika secera i kuvati na pari uz stalno mesanje (moze i mikserom) da se ne naprave grudvice. u ovaj krem (moze i prohladjen i topao) dodati 250 g putera ili margarina. dobro izjednaciti smesu i preliti preko testa (koje smo prethodno prelili sirupom).

kolac treba preliti sa 100 g istopljene cokolade sa malo ulja, a ukoliko zelimo da sloj cokolade bude deblji moze se staviti i veca kolicina cokolade za preliv.

dobro ohladiti.

napomena: ovaj kolac ne treba seci dok je jako hladan, vec dok je blago ohladjen, da cokolada ne bi pucala.

po ovom receptu ja uvek pravim ledene kocke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back