Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ta pita što je postavila mmicica jeste mađarica. Samo što su je tu krstili kao karamel kocke, ili kako već...

...da ne trazim posto o mesanom smrznutom povrcu, napisacu ti ovde kako ja spremam, i svi volimo cak i ono maleno...

...na malo ulja proprzim glavicu crnog luka sitno seckanog, ubacim to povrce, nalijem malo vode da ogrezne i krckam to 20ak minuta, kad je gotovo,
dodam hladnu belu zaprsku tek da poveze celu masu, naravn stavim vegetu, i nekad svez nekad suvi persunov list, kako kad imam, jako je fino i ukusno
uz bilo koju vrstu mesa....to je jedan nacin, a drugi je da to sve skuvam kao corbu, sa ili bez mesa...jos ubacim recimo jedan krompir sitno iseckan na
kockice i malo pirinca..pred kraj kad je kuvano sklonim sa ringle i dodam umuceno jaje....milina sa kasikom pavlake pravo uzivanje....

ju, što lepo izgleda, ko ona domaćicina pita što ne mogu da je prebolim jer sam rešila da ne pravimn išta slatko

zato sam ja jela sojine komadiće u paradajz sosu sa prazilukom
ukusnije je nego što zvuči =(

Ta pita što je postavila mmicica jeste mađarica. Samo što su je tu krstili kao karamel kocke, ili kako već...

Samo mislim da je krstena kao karamel kocke jer ide karamel fil,a ne klasican za madjaricu.
I evo je...za prvi put nije losa...

Picture 459.jpg

nemam poma sta da kuvam danas
nocas sin dosao sa ekskurzije, ko zna kad ce da se probudi
cerka otisla u susedni grad na utakmicu
a ja planiram sa muzem da malo majem gradom, sajmom tehnike i naucnih dostignuca - to je inace buvljak, ali onaj dotako sam dno zivota....
i kad i sta na brzu brzinu da skuvam a da majanje ne skratim.....:think:

nemam poma sta da kuvam danas
nocas sin dosao sa ekskurzije, ko zna kad ce da se probudi
cerka otisla u susedni grad na utakmicu
a ja planiram sa muzem da malo majem gradom, sajmom tehnike i naucnih dostignuca - to je inace buvljak, ali onaj dotako sam dno zivota....
i kad i sta na brzu brzinu da skuvam a da majanje ne skratim.....:think:

Mozes da spremis ovo http://skuvajme.com/2012/04/06/kineska-piletina-sa-graskom/

Ekstra brzo, a preukusno :) :heart:
Moz se majes ceo dan :mrgreen:

izgleda savršeno

ja sam danaas za ručak pravila morske plodove jer mi bilo najbrže a i sin koji ih ne voli je na ekskurziji tako da smo ćera muž i ja uživali
sprema se za 20 minuta
morski plodovi koje ja i ne kupujem kao takve, više mi se isplati da kupujem pojedinačno gambore, lignje, dagnje, kad nađem hobotnicu, ali to baš retko, i oni crveni štapići kao od krabe ustvari ko zna od čega - tako ja napravim odnos koji mi se više sviđa u odnosu na onaj kad se kupi gotova mešavina plodova, pošto smnajim dagnje a povećam gambore....mada koliko ovi moji vole na kraju će ispasti da stavljam samo gambore
elem sve to se nasecka sitno prokuva u vodi gde je dodat rutmarin, biber, malo bosiljka i beli luk, malo vina
u međuvremenu kuva se testenina, taljatele uglavnom ili spirale
kad su plodovi kuvani, vrlo brzo, petnaestak min je dovoljno, ocedim ih i dodam onu biljnu pavlaku, jedno malo pakovanje, pola minuta propržim i pomešam sa oceđenom ispranom testeninom, dodam maslinovo ulje i ubijem se od jedenja....
То црвено су прстаци.
Откад сам се избљувао на зид, као у Скери мувиз, нако увис директ из лежећег положаја, не купујем ништа од плодова мора док не видим море и рибаре..лол..
А волим их, штета

evo recept za pilece cufte punjene fetom

u secku iseckati sitno pola kile belog pileceg mesa, 1 manju glavicu crnog luka i 2 cena belog (naravno prethodno sve sitnije naseckati da vam ne bi secko trokirao :) )
u to dodati jedno jaje, kasicicu aleve paprike, soli i bibera po ukusu i prezle kolko da se umesi smesa koju cete moci oblikovati lepo
nauljite ruke uzimate smesu od mesa, u sredinu stavite parce fete i zatvorite sa svih strana praveci cuftice (velicina cuftica i fete unutra nek bude po vasem ukusu, ja sam pravila ove king size :D )
proprzite ih kratko u tiganju, stavite u tepsiju, umutite 2 jajeta sa jednom pavlakom i 3 deci mleka, posolite to po ukusu i dodate persuna, pa prelijete cufte i stavite da se peku i zagrejanu renu na 200 dok se sve lepo ne zapece... eto...

E super! Ovo moram da spremam. Hvala ;)

pa to, isto ko kad sam napravila zvezdice od cimeta
samo što su bile okrugle i zaboravila sam cimet
što se meni dešavaju te stvari? =D

...nista kazes svanulo pa se ne vide zvezdice:))))
...inace ja vec dva dana mastam da napravim neki kolac slican onim mafiima
sa jabukama i cimetom, i posto znam da cu to sama jesti, sve se ubedjujem da
mi to nista ne treba, a pocecu da ih sanjam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back