Šta koristite za sunčanje?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.565
Imate neku preporuku za kremu za sunčanje? A da ima laganu strukturu, brzo se upija..još ako i miriše :D

Inače stvarno...Šta koristite da ne izgorite?
Lokalna ulja, neki prirodni melem, mazalice, kreme...koje? A ukoliko se već desi da izgorite, šta vam pomaže?

giphy.gif

Ne sunčam se ni ja pa najebem redovno prvih par dana samo što "zujim" okolo ako se ne natopim nekim faktorom....da ne pominjem šofersku podlakticu...ali dobro...to i u beogradu zaradim na semaforima :lol:
Ko ima svetliju kožu nema šta da razmišlja...mora ozbiljan faktor.

Inače kako prži sunce u poslednje vreme počinjem da gledam 50-ke. Ranije sam 30-ice koristio, pa posle 15-ak dana kada dobijem nešto što nije rak crveno ako uopšte ostanem toliko pređem na spf 20

Može neka preporuka šta uzeti od tih preparata a da nije preskupo, pošto gledam cene po radnjama i sve te kreme su basnoslovno skupe? Je li faktor 30 dovoljan?
U sustini jeste, onaj 50 mislim da treba samo uglavnom u tropskom krajevima, za decu I za ljude sa izrazito belom, osteljivom kozom.
Taj sa 30 da ne izgoris mazi pre svakog izlaska iz mora barem prva dva dana.
Sto se tice jeftinijih ja sam uzela neki u Dm-u njihovu marku, ne mirise I ostavlja bele tragove Ali bitno je da stiti.
Mislim da je bila oko 500 din.
Nivea, Eucerin mislim da su oko 1500-2500 din

Uzeh na kraju ovo:

dm-sundance-sonnencreme-30_front_photo_original.jpeg

U odnosu na druge kreme i nije bila toliko skupa (manje od 500 din), a poslužiće svrsi kad odemo na more. Za početak sam je isprobao na Adi, mada su se bili navukli neki oblaci baš kad sam je naneo. Vrlo prijatno miriše, i nisam primetio da ostavlja bele tragove.

Uzeh na kraju ovo:

dm-sundance-sonnencreme-30_front_photo_original.jpeg

U odnosu na druge kreme i nije bila toliko skupa (manje od 500 din), a poslužiće svrsi kad odemo na more. Za početak sam je isprobao na Adi, mada su se bili navukli neki oblaci baš kad sam je naneo. Vrlo prijatno miriše, i nisam primetio da ostavlja bele tragove.
moja je takva ali nije zuta nego bela tuba...ma koga briga, samo da se ne izgori :)

Imate neku preporuku za kremu za sunčanje? A da ima laganu strukturu, brzo se upija..još ako i miriše :D

Inače stvarno...Šta koristite da ne izgorite?
Lokalna ulja, neki prirodni melem, mazalice, kreme...koje? A ukoliko se već desi da izgorite, šta vam pomaže?

giphy.gif
61Jyc5Al1bL._AC_SL1500_.jpg

top ten.jpg

To je ono što koristim ,imam svetao ten , ne volim da se sunčam , ali volim da plivam .
Prvih nekoliko dana ide faktor 50 ali samo na ramena i deo leđa , posle faktor 30.

Ova prva ( Roc) nije jeftina , ali odgovara mi , koža brzo upije

Faktor 50 i nije za prosečnu odraslu osobu , ali ko ima osetljiviju kožu ili svetao ten , može staviti na te " fotoeksponirane " delove tela.

Vratim se kući bez opekotina , sa tamnijim tenom što ne može da se izbegne . :)

Back