Sta kazete posle ZDRAVO ???

• Začetnik teme Začetnik teme sidro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jako interesantno pitanje. Bar za mene.
Obično u prolazu kažem "zdravo" ili "ćao", a neretko u duplom obliku - "zdravo zdravo". Ono što me mnooogo nervira je kada mi se neko u prolazu javi sa "gde si!" ili "šta radiš!". Stvarno ne znam kako da otpozdravim, mada se u tom slučaju najčešće svedem na isto: "ćao" ili "zdravo". U svakom slučaju, mnogo me nerviraju ti pozdravi u hodu tipa: "šta radiš!", "'de si be!" ili, možda najgori, "gde ćeš!"/"gde se maješ!". A u vezi s tim i jedna anegdota. Sedi momak #1 sa svojom ekipom u svom stanu, tačnije na terasi, prizemnoj. Ispred zgrade prolazi momak #2, drug momka #1 i javlja mu se sa "Gde se maješ!" :? :lol:

Jako interesantno pitanje. Bar za mene.
Obično u prolazu kažem "zdravo" ili "ćao", a neretko u duplom obliku - "zdravo zdravo". Ono što me mnooogo nervira je kada mi se neko u prolazu javi sa "gde si!" ili "šta radiš!". Stvarno ne znam kako da otpozdravim, mada se u tom slučaju najčešće svedem na isto: "ćao" ili "zdravo". U svakom slučaju, mnogo me nerviraju ti pozdravi u hodu tipa: "šta radiš!", "'de si be!" ili, možda najgori, "gde ćeš!"/"gde se maješ!". A u vezi s tim i jedna anegdota. Sedi momak #1 sa svojom ekipom u svom stanu, tačnije na terasi, prizemnoj. Ispred zgrade prolazi momak #2, drug momka #1 i javlja mu se sa "Gde se maješ!" :? :lol:

Tegularijus:
Anonymous:
sidro:
a sta kazete posle ZDRAVO ?
nije mi jasno sto je toliko bitno sta ce se reci posle zdravo, to uvek zavisi od situacije, moze biti zdravo, otkud ti?
zdravo, kako si?....

Postoji knjiga "Šta kažeš posle zdravo?". Pisac je Erik Bern...
Jedan od utemeljitelja transakcione analize i analize scenarijuma ... :-)

Tegularijus:
Znam, čitao sam tu knjigu.. A ti si mogao to da pomeneš, a ne da zbunjuješ narod.. :)
Ne interesuje me analiza knjige, niti da li je iko citao. Naime ja je procitah jos 98`, i do danasnjeg dana me interesuje kako neko kaze ZDRAVO i sta kaze posle toga ...
Interesuje me kako ljudi kazu to famozno ZDRAVO, i sta reci posle toga ...
Eto ima i divnih poucnih primera kako reci zdravo ... pominjuci prirodne izlucevine tela ...
Zaista ima raznih nacina kako reci ZDRAVO ...

Govorim "zdravo" ljudima koje poznajem. Pogotovu ljudima iz ulice. Posto je miran kraj uglavnom su svi uvek napolju, ili u basticama pored puta. To je pocelo zesce da me smara. Zasto? Uvek isto. Zdravo - zdravo, kako si - dobro, a ti? dobro sam, Sta ima? nista, ti? evo po pljuge, ... Ma koga uopste boli k.... kako sam gde idem i sta radim. Najvise volim da pozdravim pogledom.

Back