Sta ? Kako ? Zasto ? Neverovatno ! Mozda je trebalo ... ma ne ! Sve je to zivot !

Ovako, za pochetak chesh da poslushash savet starijeg i pametnijeg, tojest mene, i pokushati da nauchish veshtinu dijaloga, koji je osnov komunikacije. U monologu izlazzesh svoje mishljenje na nachin koji otezzava razmenu mishljenja i osujechuje interaktivni momenat foruma, a koji je primereniji na blogu.
Drugo, ako zaista zzelish chuti tudja mishljenja, nemoj davati na pitanja koja postavljash sam odgovore koji su u vidu "nepobitne istine" jer to sprechava svaki dijalog i pretvara se u "predavanje" tojest popovanje, shto naravno vechini smeta iz sasvim razumljivih razloga.
Treche, ako hochesh da se ukolpish na ovaj forum koji je za odrasle, te je to naglasheno i u samom naslovu, morachesh da se prilagodish terminologiji nas matorih a ne da svi mi razmishljamo da li si nas hteo uvrediti kada kazzesh "matorci" jer je to zaboga sleng mladih koji ne razumemo mi matori a koji i ti vrlo selektivno koristish kao opravdanje za korishchenje termina kojim vrlo jasno kvalifikujesh tojest omalovazzavash.
Chetvrto, ne vidim ni jedan razlog za toliko isticanje razlike u godinama koju potencirash. Svet nije pocheo s tobom niti je pristojno ischudjavati se zbog chinjenice da neko par godina stariji od tebe koristi internet. Internet su izmislili ljudi stariji i od mene, zamisli, mozzda che te i to zachuditi kao i chinjenica da neko ko se rodio pre tebe ume da upali kompjuter.
Peto, to tvoje chudjenje i potenciranje razlike u godinama na taj nachin jeste uvredljivo ma koliko ga perfidno upakovao. I nije uvredljivo zato shto je loshe biti "mator" vech je uvredljivo jer nam potcenjujesh inteligenciju.
Shesto, nauchi da svoj problem iznesesh sazzeto i bez nepotrebnih dramskih momenata, jer u danashnje vreme se brzo zzivi i nema se vremena za mentalnu onaniju.

Tako. Ako si sve ovo prochitao i shvatio i prihvatio, onda mozzesh rechi da si nauchio neshto od nekoga ko je stariji i pametniji od tebe.

Draga Pipi,

S obzirom da sam procitao ovaj tvoj post, a NE citam dugacke post-ove, pogotovu ako nema proreda... Da ne duzim - mislim da sam zasluzio snoshku! :mrgreen:

---
Sad ozbiljno - lepo si sve ovo srocila, a da je smarach - smarach je. Konfuzan i nesiguran... Valjda zato sto je mladac? (matorac-mladac :mrgreen:)

sine kad sada imas toliko dilema bome gadan deda rastes.
a ziveti tudja iskustva je isto sto i jesti iz tudjeg tanjira. jelo mozda deluje ukusno ali za tvoj ukus je mozda bljutavo....
uzivaj dok ne postanes "matorac" a taj period od 19 do 31 (u mom slucaju) proleti kao tren...videces...
zivi zivot i uzivaj u svim trenutcima i ne filosofiraj ! zivi, pati, voli, placi, napijaj se, spavaj ZIVI ! ! !
mani se suvisnih pitanja, odgovori sami stizu, budi strpljiv i sacekaj ih

hebao te MATORI :guza:

evo i mene "matorke" od 27 godina :)
nisam mogla sve da čitam. Elem, retko kad sretnem nekog bivšeg. poslednjeg sam srela pre oko mesec dana i zapanjila sam se kako je ostao isti kao i pre 10ak godina. Isti! iste košulje, iste majice, iste patike (ili bar jaaako slične onima koje je ondak nosio) mislila sam da ću umreti od smeha! kao da sam se vratila 10 godina unazad, samo sam ja drugačija skroz, a on kao preslikan, što psihički, što fizički. on je hteo da se družimo,( u stvari, trebala mu je neka usluga); ali hvala, imam dovoljno prijatelja ;)
a za veće filozofiranje mi je još rano, a i zaboravila sam šta je sve pisalo u postu... godine me stigle ...:whistling:

Back