šta kada ti dete od šest godina dođe i kaže: naučio sam da se ljubim?

:cmok:
Кад је моја ћерка била 1. разред интензивно се дружила са једном вршњакињом из комшилука. Мала је била опседнута сексом, све њене игре су биле изразито сексуалне (узме јастук па се увија око њега и уздише, ''љуби'' се са јастуком или са подом, стално прича о скидању, полним органима...баш претерано). Не знам шта се дешавало у њеној кући, претпостављала сам да је можда присуствовала сексуалном чину или гледала порнић кад је била тако упућена и напаљена.

Међутим, једном смо заједно гледале Индијану Џонса, и у сцени где се он љуби са неком рибом (значи, крајње невина сцена), та девојчица је почела панично да виче мојим ћеркама:''Затвори очи! Затвори очи! То не сме да се гледа!''
На моје питање зашто да затворимо очи, она је рекла да њу увек терају да затвара очи кад се неко љуби на ТВ јер је то срамота.
(После су ми моје ћерке рекле да су и њих терали да зажмуре када су гледале филм у кући те другарице.)

Значи, њој је стално утувљивано у главу да је то нешто срамотно, стално је све сексуално нападно склањано од ње...и у детету су тиме пробудили још већу радозналост и машту...

Sve zavisi i od deteta,nisu svi isti.
MOj stariji sin od 8 god. je dirao sebe negde od 3-ce do 5-te god,nisam reagovala,tako upoznaje svoju sexualnost,nista neobicno.
Medutim,mladi sin,za koji dan puni 6 i jos uvek nije izasao iz te faze,cak mi se cini da ponekad imitira odrasle.Cak je i od nas trazio da ga ceskamo po pisi,misleci da je to potpuno nevino.Naravno mi smo mu ispricali da ce moci da se ljubi i dira sa devojcicama kada dovoljno odraste,nista nismo skrivali.
On zna do detalja kako se prave bebe,zato sto ga to zanima,nikada mu nisam rekla da je sramota,samo da je rano.
Mislim da prestaje da bude nevino kada dete pronade partnera,slicnog njemu.
Jednostavno,suvise je svestan svoje sexualnosti i mislim da nista ne treba kriti,ali treba biti na oprezu ,jer ce se u prvom razredu verovatno pipkati sa devojcicama u skolskom wc-u.
To se desilo u razredu mog starijeg sina,cak su se i decaci pipkali.Mogu ti reci da uciteljica ne misli da je to naivno,cak je bio rod.sastanak samo zbog toga.
A ona je ipak pedagog.
Roditeljima cija su deca ucestvovala nije bilo ni malo prijatno.
Ovaj mladi krece u septembru u predskolsko i nije mi bas svejedno da li ce viriti devojcicama pod suknju.

Сад звучиш малко другачије...

Roditeljima cija su deca ucestvovala nije bilo ni malo prijatno
хехе, то је проблем тих родитеља, а не деце.;)

Ovaj mladi krece u septembru u predskolsko i nije mi bas svejedno da li ce viriti devojcicama pod suknju.

Наравно да ће вирити, и треба да вири. :)

Наравно да треба пратити дететов развој, знати шта се дешава и бити ту и не плашити се дечије сексуалности, све је то саставни део нормалног одрастања.

Иначе, и ја сам неки педагог, ебем ли га...:roll:

E,onda kada bude jurio da poljubi devojcice po skoli,ja cu se praviti luda i reci kako on to nikada kuci ne radi,mora da su ga druga deca napravila takvim.he,he,he...
Salim se,ali mora postovati devojcice,a on sa 6 god.samo razmislja o sexu,a mali kica je stalno u stanju pripravnosti.
Malo me to plasi ne znam je li normalno tako rano?! :evil:
Mali davolak je na slici levo.Pozz...

Poslednja izmena od moderatora:
Ovde ima kolko oćete psihologa i pedagoga.:lol: Pa šta, to ne znači da detetu trebam da govorim da je ljubljenje s jezikom OK. Koliko ja znam, to uopšte nije po pedagogiji.:D Slažem se sa time da ih treba pitati kako im je bilo, treba im reći da je to za starije.
A što se tiče ljubljenja sa jezikom, neću imati problem sa tim jezikom jer se kod nas pred decom ljubimo bez njega, a i bez dece isto.;)

Nisam odgajala sinove, ali mislim da je to bezazleno. To je faza kroz koju su sva moja braca i njihovi sinovi i drugovi prosli. Kao mali pa se igrali :"tate i mame' .Deca gledaju na TV, vide u novinama, ...

Ne treba preterivati ni s reakcijama ni sa brigom, ne treba pred decom preuvelicavati, niti im pricati i objasnjavati previse, ali na njihova pitanja, onda kad ga oni postave, treba odgovoriti na pravi nacin.

Back