Sta jesti posle vadjenja zuba?

Poruka
7.101
Danas sam vadio zub, oko pola 4, sestica ogromno zubce ko u dinosaurusa, jos krvari pa sam sad stavio papirnu maramicu na mesto rane i zagrizao. Citam da mozda moze da se nastavi krvaranje bla bla, tako da je i pitanje teme to: Kako najbrze zaustaviti krvarenje?

A ono sto me posebno zanima jeste sta bre da jedem, cu da crknem od gladi, nisam jeo od 12?

Pa mora da krvari, ali umesto maramice, uzmi parče gaze, zagrizi i drži bar pola sata. Nemoj da se naprežeš, lezi i odmaraj. Jedi pire, tako nešto kašasto, ali i to posle 3-4 sata od vađenja.

Nemoj da isisavaš krv...tako rana nikad neće da zaraste.

Poslednja izmena:
Danas sam vadio zub, oko pola 4, sestica ogromno zubce ko u dinosaurusa, jos krvari pa sam sad stavio papirnu maramicu na mesto rane i zagrizao. Citam da mozda moze da se nastavi krvaranje bla bla, tako da je i pitanje teme to: Kako najbrze zaustaviti krvarenje?

A ono sto me posebno zanima jeste sta bre da jedem, cu da crknem od gladi, nisam jeo od 12?

Papirnu maramicu da izvadis iz usta, jer ti nece pomoci, a nije ni sterilna... a da jedes mozes sve samo nemoj na toj strani i neka ne bude toplo previse...izbegavaj lekove koji sire krvne sudove, poput andola i sl. UKoliko to krvarenje ne prestane idi sutra ponovo kod zubara da to pogleda... Zar ti je prvi put da vadis zub? Neverovatno koliko ste vi momci osetljivi...

Nemam gazu u kuci, nestalo.

- - - - - - - - - -

Papirnu maramicu da izvadis iz usta, jer ti nece pomoci, a nije ni sterilna... a da jedes mozes sve samo nemoj na toj strani i neka ne bude toplo previse...izbegavaj lekove koji sire krvne sudove, poput andola i sl. UKoliko to krvarenje ne prestane idi sutra ponovo kod zubara da to pogleda... Zar ti je prvi put da vadis zub? Neverovatno koliko ste vi momci osetljivi...

Zadnji put sam vadio zub kad sam bio klinac znaci mlecne.

- - - - - - - - - -

I leba ti kako da jedem kada mi puna usta krvi? :lol:

- - - - - - - - - -

I moze zavoj mesto gaze, napravim neki jastucic pa stavim.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Puna usta krvi? Sad me zabrinjavas :( da ne preterujes? Ako su ti puna usta krvi vrati se kod zubara odmah...to nije uobicajeno...mozda ti koagulacija slaba

Gaza,presavijes nekoliko puta.A za klopu,ako mozes manju parxad hleba da udrobis u supu,bez rezanaca.Ili iseckaj i rezance,zajedno sa hlebom.Krompir pire,kiselo mleko.

Možda postoji neki lek da pojača koagulaciju

Ispljuvak ne bi smeo da poremeti zgrušavanje krvi. Posle 3-4 sata rana bi morala trajno da prestane sa krvarenjem. Ako se to ne promeni, idi kod doktora. Pre više od 10 godine vađen mi je jedan veliki zub i usta su bila puna krvi, ali krv nije tekla za nekoliko sati. Puno zarastanje traje mnogo duže, ali krvarenje mora trajno da prestane za mnogo manje vremena

Pre toga, probaj jedan od ova dva čaja navedenih u mojem postu

pa jedes kase recimo uzmi kiselo mleko i sl gledaj da jedes tecnine stvari koje seu mlake ili hladnije..i ako i dalje krvari idi kod doce..

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

okreni glavi da dr stranu i gledaj da ne dodirujes hranu tj ako ti je desno zub ti goavu okreni na levo...
i pazi koje lekove pijes ms. da mozes kafetin..

- - - - - - - - - -

Pa kroz pola sata se napune, tako je bilo stalno od zubara. Stavio sam kao neki zavoj pa cu da vidim da li ce stati za pola sata. Zubaru trenutno ne mogu da idem.

alo ima ima da ides ako ti ne stane kod najblizeg ako tvoj ne radi a ako niko ne radi imas zub za hitne interv.

- - - - - - - - - -

Najveci je problem pljuvacka, sto se nakupi u ustima pa moram da pljunem i onda poremetim ogrusak i otvorim ranu pa onda opet krv, pa sve tako. Ajd jelo nije problem, nego nikako da zaustavim krvarenje.

to se secam kad sam vafila osmicu ne smes da pljues ako ti se nakupi samo otvori usta i nagni glavu nek pljuvacka sama izlazi znavi nenalrezi usta...ko da ******is ko da si deda pusti da ti tece voda iz ista...i nikako nenaprezi usne..

Nista ne ispiraj tu i ne isisavaj koagulum

Skoro sam vadila zub i ovo je tacno - nikako ne ispirati ranu a ni slucajno ne isisavati koagulum. Posle dan-dva on ce da pobeli ali tako treba, to pomaze da se rana brzo zatvori ako ga isisas nece valjati. Za zaustavljanje krvarenja pij caj od hajducke trave, on pomaze kod zaustavljanja krvarenja i u zelucu, crevima i sl., naravno jedi sve mlako i kasasto. Ako i dalje ne staje krvarenje moras kod zubara stavi ti nesto u ranu sto momentalno zaustavi krvarenje

Tek sam jutrs zaustavio nekako, sinoc sam zvao ove iz hitne kazu da ne dolazim dzaba nego da krnem sode bikarbone na gazu i napravim cep i drzim po pola sata. Bilo je bolno, nisam spavo 2 sata mozda, menjao sam cepove, balavio i nekako jutros stalo evo nemam nista u ustima, na rani stoji ugrusak krv ne tece zna ponekad da bude nesto zuckasto kao sukrvica ali je stalo za sad.

Jeo sam supu neku, sad spremam prase jos malo pa gotovo al ce da se jede.

Hvala svima na savatima, da ste mi zivi i zdravi sto na kvadrat godina.

- - - - - - - - - -

Inace, sad nista da ne diram ceo dan, jezik drzim pod kontrolom da ne ide na ranu, samo da jedem supu i te neke kasaste namirnice i blejim?

Tek sam jutrs zaustavio nekako, sinoc sam zvao ove iz hitne kazu da ne dolazim dzaba nego da krnem sode bikarbone na gazu i napravim cep i drzim po pola sata. Bilo je bolno, nisam spavo 2 sata mozda, menjao sam cepove, balavio i nekako jutros stalo evo nemam nista u ustima, na rani stoji ugrusak krv ne tece zna ponekad da bude nesto zuckasto kao sukrvica ali je stalo za sad.

Jeo sam supu neku, sad spremam prase jos malo pa gotovo al ce da se jede.

Hvala svima na savatima, da ste mi zivi i zdravi sto na kvadrat godina.

- - - - - - - - - -

Inace, sad nista da ne diram ceo dan, jezik drzim pod kontrolom da ne ide na ranu, samo da jedem supu i te neke kasaste namirnice i blejim?
da li si ti normalan kakvo prase za rucak to ne zilavo to ne sme da se jede narednih dana dok ti ne zaaceli...ja kad su me pustili pa do vadjenja konca nisam jela nista zilavo...sao ye ti zezaj pa es jos vece sranje da napravis ako vec nisi sa ispiranjem...znaci kax ti je kontrola?
do tada nemoj nista zilavo da jedes jedi hleb i to sr3inu one mekse stvari ali nemoj meso ljudi se tako zeznu pa je lik jeo cevape pa nanovo kod doktora...

da li si ti normalan kakvo prase za rucak to ne zilavo to ne sme da se jede narednih dana dok ti ne zaaceli...ja kad su me pustili pa do vadjenja konca nisam jela nista zilavo...sao ye ti zezaj pa es jos vece sranje da napravis ako vec nisi sa ispiranjem...znaci kax ti je kontrola?
do tada nemoj nista zilavo da jedes jedi hleb i to sr3inu one mekse stvari ali nemoj meso ljudi se tako zeznu pa je lik jeo cevape pa nanovo kod doktora...

Ma smazao sam vec jedan but, mora da se proslavi oporavak. Nista mi nije bilo.

Back