Šta jedu žene u porodilištima u Srbiji

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Dva parčeta belog hleba sa malo kisele pavlake dodeljen je porodiljama u novosadskom porodilištu „Betanija“. Viršlu uz beli hleb serviralo je beogradsko porodilište „Dragiša Mišović“. Pola parčeta salame sa belim hlebom - u niškom porodilištu, a u „Višegradskoj“ u Beogradu su uz hleb porodilje dobile margarin i med.
Kakvog kvaliteta može biti mleko kojim dojimo bebe, ako smo jele viršle i hleb, sve puno aditiva - komentarisale su majke ispod fotografije doručka. - Ovo je sramota. Gde su voće i povrće?
Suhomesnati proizvodi su puni hemije i nedopustivi u ishrani za žene koje doje. Nije sve do materijalnih uslova. Mogu umesto viršle dati kačamak, bareno jaje, mladi sir, malo sveže paprike, šargarepu.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:467947-Sta-jedu-zene-u-porodilistima-u-Srbiji
Izgleda da se ni ne vodi racuna o potrebama koje u ishrani imaju porodilje,po principu daj sta das...

Dva parčeta belog hleba sa malo kisele pavlake dodeljen je porodiljama u novosadskom porodilištu „Betanija“. Viršlu uz beli hleb serviralo je beogradsko porodilište „Dragiša Mišović“. Pola parčeta salame sa belim hlebom - u niškom porodilištu, a u „Višegradskoj“ u Beogradu su uz hleb porodilje dobile margarin i med.
Kakvog kvaliteta može biti mleko kojim dojimo bebe, ako smo jele viršle i hleb, sve puno aditiva - komentarisale su majke ispod fotografije doručka. - Ovo je sramota. Gde su voće i povrće?
Suhomesnati proizvodi su puni hemije i nedopustivi u ishrani za žene koje doje. Nije sve do materijalnih uslova. Mogu umesto viršle dati kačamak, bareno jaje, mladi sir, malo sveže paprike, šargarepu.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:467947-Sta-jedu-zene-u-porodilistima-u-Srbiji
Izgleda da se ni ne vodi racuna o potrebama koje u ishrani imaju porodilje,po principu daj sta das...

WOW, kako se vi hranite dobro u drzavnim porodilistima!

U nekim drugim zemljama kao Srbija u drzavnim porodilistima se NE DOBIJA HRANA (donosi rodbina), a po 2-3 porodilje leze u jednom krevetu!

U privatnim porodilistima i bolnicama ima SVEGA, ali tamo dan kosta od 1000 do 2000 eura....

To je KAPITALIZAM GOSPODO, pa zato ste se borili i rusili Jugoslaviju!

Trazili ste - gledajte!

Virsle i pastete nama nisu donosili u porodilistu. I da jesu - ja to ne jedem inace, pa bih preskocila. Hrana jeste bljutava,nikakva, sa razlogom. Ne sme se jesti teska hrana tada...jedes tek toliko da se zasitis.
Hleb i kuvano jaje, da. Jogurt, caj. Sta tu nije u redu? Neki rucak tipa punjena paprika, pilav. Za dorucak - palenta...hleb i pavlaka, to se secam isto da je bilo.
Po meni jedino te virsle i pastete da izbace, ali eto, u NF recimo toga nije ni bilo...

Kakvo voce kod nas nisu dali ni rodbini da posalju voce, moga se unjeti samo plazma ili neki suvi keks, sok (cak je i flasirana voda zabranjena) po recima jedne sestrice koja je vratila VODU kada je moj suprug donjeo kaze da je i nasa cesmovaca sasvim dobra za pice, a za dorucak je bla kasika margarina ( onog za kolace) i komad hljeba, kasika dzema i hljeb, mljeka nije bilo mogao se dobiti caj, za rucak kupus, grasak krompir... da se dalje ne prisjecam, nije bilo tako lose (neukusno) ali zar porodila sme da jede kupus ??? moja sreca je sto sam imala svog doktora pa je suprug posle neuspjelih pregovora sa sestricom da mi donese hranu nazvao njega i ostala dva dana je svaki put zvao doktora koji mi je unosio hranu i voce.

pa ko je pametan odveze zenu nece je sigurno ostaviti ispred jer je zaboravio novcanik

Ja sam rekla vise puta, ja sam za svoja oba porodjaja imala unapred dogovoreno sa doktorom ko ce me poroditi samo smo cekali da krene porodjaj, zadnih petnaest dana sam bila svakodnevno u kontaktu sa doktorom, i oba puta sam prosla odlicno, ne smatram da sam razmažena ali kao 30-to godisnja prvorotkinja nisam zeljela da se igram sa svojim a jos manje sa djetetovim zivotm pa ako nesto krene naopako posle kukam, mozda bi sve bilo uredu i da nisam dogvarala ali sam ovako bila mirnija i opustenija.Svakodnevno citamo o " ljubaznosti " nasih doktora i o smrtnim slucajevima mladih i zdravih zena zbog zapostavljanja, o smrtima beba .... ja nisam avanturista a ni gatara da znam kako ce sve proci zato sam preduzela sve sto je u mojoj moci da obezbjedim povoljan ishod i ne kajem se zbog svoje odluke.
a svako odlucije za sebe

Ja sam rekla vise puta, ja sam za svoja oba porodjaja imala unapred dogovoreno sa doktorom ko ce me poroditi samo smo cekali da krene porodjaj, zadnih petnaest dana sam bila svakodnevno u kontaktu sa doktorom, i oba puta sam prosla odlicno, ne smatram da sam razmažena ali kao 30-to godisnja prvorotkinja nisam zeljela da se igram sa svojim a jos manje sa djetetovim zivotm pa ako nesto krene naopako posle kukam, mozda bi sve bilo uredu i da nisam dogvarala ali sam ovako bila mirnija i opustenija.Svakodnevno citamo o " ljubaznosti " nasih doktora i o smrtnim slucajevima mladih i zdravih zena zbog zapostavljanja, o smrtima beba .... ja nisam avanturista a ni gatara da znam kako ce sve proci zato sam preduzela sve sto je u mojoj moci da obezbjedim povoljan ishod i ne kajem se zbog svoje odluke.
a svako odlucije za sebe

au brate dokle smo stigli...
znači ja pre nego ga gurnem ribi prvo moram da vidim ko je naj naj ekstra fensi babica u porodilištu?
da zakažem zaključavanje vrata i šta studenti ima da gledaju niti od zlata moje voljene?
nek vežbaju na drugoj

e vidite, pošto ste moderna mama, da vam kažem ako je muško nemojte poništavati prirodnu zaštitu muškog polnog organa
em mu ne treba pre 18-te em ne sme da se ništa radi pre pete gorine po tom pitanju dok se ne formira drugi podslojni deo, mada je to ionako ukucano genetski u svakom muškarcu tj priroda je sve udesila.
Nikako ne smete zabranjivati detetu masturbaciju jer je to prirodan tok, a to što crkva propagira drugo malo ko od vernika poštuje. A i ta ista crkva sad snima filmove, jes falio deo glumačke ekipe al ajd i sa muškom da završimo posao.
Stručniji lekari znaju o čemu je reč a ovi što se ugradjuju u procenat farmakomafije znaju samo za indikacije nikad dokazane i znaju šta se u kojoj godini rade samo zbog par stotina evra uz trajno uništavanje jednog od pet nervnih centara direktno vezanih sa mozgom.
Štagaznam, možda ste se i tom raspitali pa onda nek bude za neku drugu majku pošto vi sve znate.

A i to što si rodila, to Bog tako odlučio.

Poslednja izmena:
dobra ti je odluka ali nije zgoreg znati da svi ti fini doktori i babice ocekuju podmazivanje ne bi li pruzili ''poseban'' tretman,koji svakoj porodilji inace sleduje,pa sad ko nije bas pri novcu treba da ide ko kod dzelata na porodjaj sa strahom da ce njegovo dete prodati

Svega sam ja svjesna ali ne zelim preko mog djeteta da dokazujem da oni nece da rade nesto sto je njihov posao, prosto nisam bila spremna da stavim na kocku i da idem kako ce ispasti, lako je meni sada pametovati kada skoro sigurmo moja noga nece vise nijma na milost i nemilost ali kada znas da tvoj zivot i zivot djeteta zavisi od njihove milosti, od toga da li ce te pogledati ili te pustiti da se mucis do besvjesti, mnoge odluke i misljenja se mjenjaju

au brate dokle smo stigli...
znači ja pre nego ga gurnem ribi prvo moram da vidim ko je naj naj ekstra fensi babica u porodilištu?
da zakažem zaključavanje vrata i šta studenti ima da gledaju niti od zlata moje voljene?
nek vežbaju na drugoj

e vidite, pošto ste moderna mama, da vam kažem ako je muško nemojte poništavati prirodnu zaštitu muškog polnog organa
em mu ne treba pre 18-te em ne sme da se ništa radi pre pete gorine po tom pitanju dok se ne formira drugi podslojni deo.
Stručniji lekari znaju o čemu je reč a ovi što se ugradjuju u procenat farmakomafije znaju samo za indikacije nikad dokazane.
Štagaznam, možda ste se i tom raspitali pa onda nek bude za neku drugu majku.

A i to što si rodila, to Bog tako odlučio.

Nisi me shvatio kod nas je je porodiliste klasicna klanica, ko nije bio ne vjeruje, porodajni stolovi iz titovog vremena sa koznim kaisevima za ruke i noge gdje vezu zene umjesto da im daju neke sedative ili bilo sta drugo, bila sam prisutna gdje sestra moli doktora da ustane jer se porodjaj zakomplikovao ( a on otisao da spava) i on ustaje posle pola sata, kod nas ako nisi neciji pacijent najcesce prodjes kao bos po trnju, ovo nije prenemaganje nego nuzna potreba.

a ovo boldovano ne shvatam sta si htjeo da kazes sta znaci ponistavati prirodnu zastitu

Svega sam ja svjesna ali ne zelim preko mog djeteta da dokazujem da oni nece da rade nesto sto je njihov posao, prosto nisam bila spremna da stavim na kocku i da idem kako ce ispasti, lako je meni sada pametovati kada skoro sigurmo moja noga nece vise nijma na milost i nemilost ali kada znas da tvoj zivot i zivot djeteta zavisi od njihove milosti, od toga da li ce te pogledati ili te pustiti da se mucis do besvjesti, mnoge odluke i misljenja se mjenjaju

sve je kocka
i dal će biti muško ili žensko, mada zavisi od muškarca ali nemamo uticaj jer da imamo samo bi se muško radjalo
onda je kocka gde će to dete da odrasta, za sada je imalo samo fensi porodjaj
onda je kocka kakva će to osoba da bude? dete nema osećaj za vreme i ne ume da razlikuje šta je lepo a šta pametno, ali nikako nije naivno pa ako utvrdite da vas laže onda je zbog vaših postupaka
tj naučilo od vas
još ako ga naučimo gde živi i da misli samo na sebe a ostali nek crknu
onda džabe fensi porodjaj

i šta si se razgalamila, ko da si se samo ti poradjala?

Nisi me shvatio kod nas je je porodiliste klasicna klanica, ko nije bio ne vjeruje, porodajni stolovi iz titovog vremena sa koznim kaisevima za ruke i noge gdje vezu zene umjesto da im daju neke sedative ili bilo sta drugo, bila sam prisutna gdje sestra moli doktora da ustane jer se porodjaj zakomplikovao ( a on otisao da spava) i on ustaje posle pola sata, kod nas ako nisi neciji pacijent najcesce prodjes kao bos po trnju, ovo nije prenemaganje nego nuzna potreba.

a ovo boldovano ne shvatam sta si htjeo da kazes sta znaci ponistavati prirodnu zastitu

au sestro, pa ti se izgleda javljaš iz Izraela...

sad kada sam ovo pročitao, više ne prilazim ženama
nije fer a ionako umemo da se snadjemo

dakle vi ste pre porodjaj šetali da gledate kako to izgleda
odo ja malo da pogledam po klinikama pa ću vam reći šta je bilo

znači, da porodilja odspava partijicu dok se beba ne izvuče...
kako se zove doktor?

sve je kocka
i dal će biti muško ili žensko, mada zavisi od muškarca ali nemamo uticaj jer da imamo samo bi se muško radjalo
onda je kocka gde će to dete da odrasta, za sada je imalo samo fensi porodjaj
onda je kocka kakva će to osoba da bude? dete nema osećaj za vreme i ne ume da razlikuje šta je lepo a šta pametno, ali nikako nije naivno pa ako utvrdite da vas laže onda je zbog vaših postupaka
tj naučilo od vas
još ako ga naučimo gde živi i da misli samo na sebe a ostali nek crknu
onda džabe fensi porodjaj

i šta si se razgalamila, ko da si se samo ti poradjala?[/QUOTE]

:zcepanje: ma ocigledno sam samo ja dokona pa pisem na forumu cekaj da mi se i druge pridruze :zcepanje:

Evo odustajem, javi mi se kada se ti porodis kavi su bili uslovi i kako si prosao :zcepanje:

au sestro, pa ti se izgleda javljaš iz Izraela...

sad kada sam ovo pročitao, više ne prilazim ženama
nije fer a ionako umemo da se snadjemo

dakle vi ste pre porodjaj šetali da gledate kako to izgleda
odo ja malo da pogledam po klinikama pa ću vam reći šta je bilo

znači, da porodilja odspava partijicu dok se beba ne izvuče...
kako se zove doktor?

Nije nam Izrael daleko javljam se direktno iz BiH :)

Sto mislis da ne dozvoljavaju da muskarci prisustvuju porodjaju, mislim da bi tada nasi divni doktori dobijali batine minimum jednom dnevno :)

:zcepanje: ma ocigledno sam samo ja dokona pa pisem na forumu cekaj da mi se i druge pridruze :zcepanje:

Evo odustajem, javi mi se kada se ti porodis kavi su bili uslovi i kako si prosao :zcepanje:

Paaaa za sada su uspešno utvrdili, zahvaljujući modernim aparatima, da je udarac u testise malo grdji nego taj porodjaj.
Uostalom svaka žena se bolje oseća kada ispuni svoju biološku ulogu.
Verujte mi na reč da kad je porodjaj bez komplikacija njega možete obaviti i bez medicinskog asistenta.
Dovoljna komšinica.

Mi bi pali u nesvest od prizora.
Nama je lakše da koljemo i ubijamo, obidjite podforum politika.
Ali smo na porodjaj gadljivi i to stoji.

Nije nam Izrael daleko javljam se direktno iz BiH :)

Sto mislis da ne dozvoljavaju da muskarci prisustvuju porodjaju, mislim da bi tada nasi divni doktori dobijali batine minimum jednom dnevno :)

pa baš ti tvoji bosanci na pdf politika obećavaju sve i svašta
idi ti prvo njih izlemaj... za koj si se krasni poradjala ako je poenta da se pomlatimo?

pa baš ti tvoji bosanci na pdf politika obećavaju sve i svašta
idi ti prvo njih izlemaj... za koj si se krasni poradjala ako je poenta da se pomlatimo?

Pa zato da nas ima da se mlatimo :)

- - - - - - - - - -

Paaaa za sada su uspešno utvrdili, zahvaljujući modernim aparatima, da je udarac u testise malo grdji nego taj porodjaj.
Uostalom svaka žena se bolje oseća kada ispuni svoju biološku ulogu.
Verujte mi na reč da kad je porodjaj bez komplikacija njega možete obaviti i bez medicinskog asistenta.
Dovoljna komšinica.

Mi bi pali u nesvest od prizora.
Nama je lakše da koljemo i ubijamo, obidjite podforum politika.
Ali smo na porodjaj gadljivi i to stoji
.

Imam jednog takvog kod kuce :zcepanje:

Pa zato da nas ima da se mlatimo :)

- - - - - - - - - -
Jel? A što ste tražili onda fenseraj doktora? Mogo i onaj njegov kolega?

Baš sam pitao doktora šta rade kad im na astal dodje kakva punija i grlata bosanka
on kaže - mora se vezuje
A ja pitam pa zar nije ta medecina šta napredovala na bolje ako izuzmemo onu farmakomafiju?
A on kaže meni - mora se vezuje jer ako je odvalimo maljem u glavu onda padne u nesvest i ne može se porodi.

Pa me sad zanima kada ste našli tog fensi doktora što se razume u ono dole, jel vam sačuvao pupčanu vrpcu zbog matičnih ćelija?

Imam jednog takvog kod kuce :zcepanje:

e da je samo u tvojoj kući, gde bi nam kraj bio?
eno pun forum politika od korisnika do urednika, sve birana pamet ko da isti babo klepao, sad dal su im vezivali majke ja ne znam, pogotovo dal su rodjeni čitavi il sa nekim smetnjama ali većina skliznula sa astala očigledno.
Njima su danas, kao odraslima, zbog onog pada sa astala, jedine teme: propade Amerika, puče Njemačka, živela rusija a ovamo čekaju vize za Austriju. E da i Tito im kriv što danas oni nemaju ništa. Nekako se potrefilo da sve nestade sa Titom pre 30 godina, ono nije valjalo sad sve super... i red za Austriju

Šta mislite dal je i urednik politike pao sa astala kad se radjao pošto ostavio temu gde je Papa čekao Putina 45 minuta a meni obrisao temu što sam preneo pisanje ruske štampe da se u Rusiji rokne 800.000 tinejdžera godišnje? Još kad dodamo službu i interese nacije pa se izrokaju medjusobno u milionskim iznosima... a onda seoska mafija...
Po uredniku je važnije što je Papa čekao 45 minuta, ko da taj Papa ima pa nešto važno da radi pa žurio?
Polomio k.rcu rebra od obaveza...
Ja vas bezrazložno kritikujem što tražite fenseraj doktora a onom uredniku majka izgleda bila kod kolege...
palo sa astala i povredilo se... rezultate vidimo i trpimo po tom delu foruma... neću ga pominjem, greota, svi znaju.... pu,pu,pu ne ponovilo se nikom... bolje da su ga ukrali i poslali za Afriku, al videli doktori falinku pa ga ostavili ovde...
i vratili ga nesrećnim roditeljima i nama danas sa njim :rida:

Poslednja izmena:
Ja sam se porodila u Pozarevcu... Imali smo svaki dan corbice i supice, zatim prvi dan bude proja, drugi kuvana jaja, pa riba, neko meso..i krompire i sargarepice svega je bilo..svaki dan drugo i obavezno uz to solja caja ili mleka...ko sta voli :) jedino nam nije bio dobro rasporedjen raspored, vecera recimo je bila oko 6.. Ali mi je suprug donosio svakog dana voce :)

Back