Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Posle one oluje koja je bila u petak pronadjene su jos dve sove ispale iz gnezda. Pronasli su ih ljudi koji zive u blizini. Ispostavilo se da su sve cetiri pronadjene na istom mestu.
Juce pred mrak nakon prstenovanja sova Mile ih je uz pomoc Ivana vratio nazad na drvo. Tri su verovatno ostale na drvetu a najmanju je ujutru pronasla zena koja zivi blizu. Ona je predhodno pronasla i pazila na jednu od sova koje su ostale na drvetu.
O toj sovi koja je ponovo ispala brinuce se jos nekoliko dana pa ce i ona biti ponovo pustena.
Slike nesto kasnije
Zadnje dve godine Milan Ruzic iz Prirodnjackog udruzenja studenata biologije "Josif Pancic" iz Novog Sada, sa saradnicima i volonterima sprovodi akciju prebrojavanja zimovalista malih usara u Vojvodini. Pri tom se broje i jedinke na zimovalistu.
Da li je pustanje ovih sovica bilo uspesno mocice da se vidi zimi kada se skupljaju u jata posmatranjem prstenova optickim uredjajima sa distance.
Ljudi, moji su nasli sovu napolju i zanima me sta da radim sad sa njom...pogledao sam u kutiju, ali je mrak i jedino sto sam primetio jeste da lezi tj. spava kako ovi kazu...kazu i da ima polomljeno krilo, pala je sa petog sprata na pod i tri dana nakon toga su je mala deca napolju, hm, dosadjivala...mislim da ne bi prezivela ako je pustim, pogotovo zvog krila ako je stvarno polomljeno...
Recite sta dalje da radim...hvala vam... (:
P.S. Sova je bas mala...cuo sam je zadnjih nekoliko veceri da kuka, ali sam mislio da se to neka macka cula...
Nazalost, sad sam video sovu i video sam da joj nema nikako pomoci!!
Jedva sam gledao kako se jadna muci...ne moze ni da stoji, samo pada na glavu...nema sanse da ja mogu nekako da joj pomognem tako da cu je pustiti negde napolju u blizini njene majke, valjda ce od nje hteti da uzima jelo pa ce mozda ojacati...ali ne verujem...
Hvala na savetima, ali cu ipak svim snagama pokusati da je nateram da jede ovakvo meso, a ne zivo (i ne od zaba). Pocela je vec da jede, po malo, ovo meso sto joj ja dajem, ali me se plasi, posto je previse mala... Jedino je uspela da uplasi moju macku.
Volela bih da znam da li je sova prezivela. upravo mi je pre sat vremena jedna pala iz gnezda na 3m od mene. posto imam bernardinca i dva mala spica i plus jednu plavu rusku macku, nisam je mogla ostaviti. Trenutno je u velikom kavezu i ceka macku da ulovi nekog misa... ona samo lovi i donosi na verandu, ne jede ih... cerka hoce da joj ulovi i zabu, videcemo sta ce biti. Kao devojka imala sam pitomu sovu, cak smo je pustali da slobodno leti, ali ona je dosla kod nas kao odrasla. Jela je zivo meso bez problema. Videcemo kako ce se ovo "pile" ponasati. Svi saveti su dobrodosli...