Šta jedu englezi?

egzorcista

Ističe se
Poruka
2.674
Dakle, šta jedu?:think:
Dopisivao se ja sa nekim englezima preko interneta i oni me zvali da dođem prošle godine, ambasada ne da vizu, oni opet ove godine, ovi opet ne daju vizu, oni se pokupe i kažu da će oni doći kod mene da se upoznamo, jedan muškarac i dve ženske. Sa čime ih nahraniti? Npr. ja im skuvam pasulj sa rebarcima, a oni se ispovraćaju, ili im pristavim kiseli kupus sa rebrima i slaninom, a oni pobegnu od stola....dakle?:confused:

...suljpa brate... ako se budu zgražavali i pravili emglezi... dotrčaćemo mi sa foruma da olupamo taj lonac časkom...:)

Pa ja mislim da je najveća glupost dočekati npr. japanca sa rižom, em mu dosadila u japanu, em mi to ne pravimo tako dobro kao oni. Ne bih ni ja hteo da meni englez pravi sarmu....uostalom niko je ni u Srbiji ne zna napraviti kao moja kuma. ;)

Pa ja mislim da je najveća glupost dočekati npr. japanca sa rižom, em mu dosadila u japanu, em mi to ne pravimo tako dobro kao oni. Ne bih ni ja hteo da meni englez pravi sarmu....uostalom niko je ni u Srbiji ne zna napraviti kao moja kuma. ;)

...ja lično bih spremio ono što najbolje umem... i što volim da prčkam sa uživanjem...:)
...naravno, uvek postoji mogućnost da se nekome ne svidi... ali šta ću mu ja, nek poljubi i ostavi...

Nemoj da brines nisu oni toliko probirljivi, jesce sigurno sta god im spremis samo se raspitaj prvo da nisu na nesto alergicni.
Ja sam imala jednom engleza na veceri (drugi dan slave) odusevio se ajvarom. A za pice domacu rakiju, i piju dosta da znas :)

Rokni ti njima bato za dorucak kacamaka i sira ili popare. Za rucak im iznesi gibanice a za veceru im daj slandze sapunjare sa belim lukom i serviraj uz to cvarke i pretopa, a kad svane, mozes komotno da zoves popa! Pre dve godine jedan bracni par iz Detroita (amerikanci) bili na proputovanju kroz Uzice i zateknem se ja u pekari gde prave komplet lepinje. I jedem ja a cujem njih dvoje nesto pricaju ali ih ne razumem. Ja mislio da su neki gluvonemi kad posle uvidim da su ameri. I tek ti se ona zenska iznenada okembesi meni preko ramena i kaze ..."Mmmmm.....what is this" i sad ja pocnem da natucam......ali nikako da im objasnim sta je pretop.....i na kraju odvalim "juice of pig" kad onaj njen muz poce da se smeje. Nadam se da nisam ispao suvise glup u drustvu :) Mozes ti englezima da kupis i burek sa jogurtom ili neka ti neko napravi gibanicu od razvijenih kora. Ja znam da je moja baba dok je zivela u Nemackoj redovno Nemcima pravila one kuvane paprike u saftu sa celerom i belim lukom. Oni videli kako nasi srbi uzmu sredinu hleba i stegnu je sakom da postane cvrsta i umacu u taj saft i jedu sa paprikom pa se odusevili sa tim receptom. Mada su voleli i podvarak sa krmenadlama zacinjen lolberovim listom i biberom i zapecenim u rerni.

koliko znam baza njihove kuhinje i u stvari sve od njihove kuhinje je:
- poridz (zvuci, ali je obicna ovsena kasa skuvana u mleku)..to je jedna od opcija za dorucak..
- kuvana jaja na milion nacina - meko, tvrdo, kuvano 1min, kuvano 2min..
- klasican engleski dorucak - jaja, kobaje,slaninica,krompir..

rucak - przena riba i krompir. ili meso i krompir..
druga opcija - rozbif i jorksirski puding..

uglavnom imaju dva obroka i caj u 17h :D

da sam na tvom mestu, nista od ovoga im ne bi nudila..
samo nasa domaca kuhinja..
pa fora i jeste u tome da probaju nesto drugacije tamo gde odu, a ne da jedu ono sto jedu svaki dan kod sebe..

Јес луд, па то се код њих само на двору једе ...

По један њихов сендвич троугласти са краставчићима и да их частиш Пателина и има да ти чисте ципеле...

Dakle, šta jedu?:think:
Dopisivao se ja sa nekim englezima preko interneta i oni me zvali da dođem prošle godine, ambasada ne da vizu, oni opet ove godine, ovi opet ne daju vizu, oni se pokupe i kažu da će oni doći kod mene da se upoznamo, jedan muškarac i dve ženske. Sa čime ih nahraniti? Npr. ja im skuvam pasulj sa rebarcima, a oni se ispovraćaju, ili im pristavim kiseli kupus sa rebrima i slaninom, a oni pobegnu od stola....dakle?:confused:

Jedu svasta, doduse engleski dorucak je misterija, nisam videla da to jede bilo ko, izuzev radnika na gradjevini.
Pasulj vole, to je i njihovo nacionalno jelo, sendvice u svim varijantama, posebno za rucak. Vecera im je jaci obrok, neko meso i krompir obicno. Dorucak sta das, mafin, pahuljice, poridz, bejgl, humus tako nesto, rucak je ranije, oko 13-14h i on je po pravilu laksi. I to bi bilo to, samo malo manje hleba, mojima je uvek bilo tesko od previse hleba jer oni ne jedu bas toliko...eto, tako

ma jedu ljudi sve, njima je curry postao nacionalno jelo a jedu i chicken tikka masala u tandoori stilu, pa sto ne bi jeli pile na krompiricima recimo... mladu teletinu isto, bacis na minut na vreo tiganj, stavis zacine, posluzis sa pomfritom - najlakse. mozes i neku varijantu telecih medaljona ili snicli sa besamelom, i to je super a lako za spremanje.
za predjelo uvece nesto suhomesnatog sa kajmakom, mozes i jela zapecena sa sirom po ugledu na shepherd's pie, dopasce im se. ako je lepo vreme i imas gde, spremis rostilj i ne razmisljas, nemoj da ti vreme prodje u kuvanju -
zavisi koliko planiraju da budu tu, ja obicno kad mi neko dolazi razradim unapred jelovnik - aperitiv, predjelo, glavno jelo, salata, desert i vozis...

Back