Šta je zajedničko svim srećnim ljudima?

• Začetnik teme Začetnik teme Nez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo pitanje je krucijalno na putu ka istinskoj sreći? Znati šta je to zajedničko svima koji su srećni, kako bi se mogao odrediti cilj.
Zdravlje, obrazovanje, novac, deca, ljubav, uspešan posao ili nešto deseto? Mora da postoji nešto zajedničko što je fundament sreće.:think:

Sposobnost da shvate da su srecni u vremenu kad to jesu. To je jedina zajednicka stvar koja ljude moze uciniti srecnima, sve drugo je individualno, zavisno od karaktera, zivotne dobi i okolnosti u kojima su.

Ovo pitanje je krucijalno na putu ka istinskoj sreći? Znati šta je to zajedničko svima koji su srećni, kako bi se mogao odrediti cilj.
Zdravlje, obrazovanje, novac, deca, ljubav, uspešan posao ili nešto deseto? Mora da postoji nešto zajedničko što je fundament sreće.:think:

Ja bih rekao da srecni ljudi imaju sve ono sto smatraju da treba da imaju.

Nema srecnih ljudi, samo trenutaka...
Odredjeni nivo neurotransmitera, endorfina, serotonina... koji blokiraju misli poput onih kako ustvari i nema bas razloga za tolikom srecom.

Vrtimo se oko misli kao osnovne pretpostavke sreće. Pominješ trenutak.Odnosno ti uključuješ hormone i neurotransmitere i neuropeptide. Hm to se može i sintetički stimulisati ali ne smatram da je to fundament (baza). Bilo bi previše plitko mada hemijski ispravno. Šta se dešava spolja da potakne proizvodnju endorfina i serotonina?

Sreca je takodje relativna.
S obzirom da postoje ljudi koji imaju sve to nabrojano pa opet nisu srecni i nasuprot njima oni koji nemaju ,zive skromno, pa su srecni.
Postoje i ljudi koji se svesno odricu nekih od nabrojanih stvari.

Sreca je biti ispunjen, pa ma sta da je to.

Nikada nisam previše razmišljala o razlozima sopstvene sreće.
Ali jesam razmišljala o razlozima tuđe nesreće koja me je povremeno činila nesrećnom.
Postoje srećni ljudi koji po kriterijumima drugih ljudi, ne bi trebalo da budu srećni.
A postoje i nesrećni ljudi koji, po kriterijumima drugih ljudi, ispunjavaju sve uslove da budu srećni.
Mislim da sam 100% srećna, hronično, iako ne zadovoljavam barem dva uslova sa navedenog spiska.
Moja čaša je uvek do pola puna.
Možda optimizam ima veze sa srećom? Prekomerno lučenje neke poludele žlezde-posrećnice?

Siniša Pavić?

Srecni_ljudi.jpg

Možda će se neki ovde iznenaditi,ali ja nisam nešto naročito srećan čovek...
Slabo me šta može usrečiti...
Čak i da je uspela tema "Kako je Hari postao drvo" ne bi me usrećilo...
Deca su mi ok ,imam skladan brak (više od tri decenije),dobro situirana porodica
dobro napreduju,imam i dva lepa hobija u kojima sam ok...Iiii?
Niti to smatram nekim uspehom (relativno je to) niti mi više išta u životu novo
treba...Teško me nešto i može "dići"-jedino još dobra zajebancija...Starci i kad su mudri
i kad su glupi-teško mogu biti zaista srećni...(Još samo da mi je da postanem kakvo drvo...:mrgreen::heart:)

Možda će se neki ovde iznenaditi,ali ja nisam nešto naročito srećan čovek...
Slabo me šta može usrečiti...
Čak i da je uspela tema "Kako je Hari postao drvo" ne bi me usrećilo...
Deca su mi ok ,imam skladan brak (više od tri decenije),dobro situirana porodica
dobro napreduju,imam i dva lepa hobija u kojima sam ok...Iiii?
Niti to smatram nekim uspehom (relativno je to) niti mi više išta u životu novo
treba...Teško me nešto i može "dići"-jedino još dobra zajebancija...Starci i kad su mudri
i kad su glupi-teško mogu biti zaista srećni...(Još samo da mi je da postanem kakvo drvo...:mrgreen::heart:)

200493_421732211225535_208495649_n.jpg

Back