Šta je za vas dobra slika?

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.540
Svako od nas ima drugačiji ukus za slike.Nekome se sviđa ono što je
potpuno neprihvatljivo za nekog drugog.Kakve slike volite, a kakve nikad ne
biste ni pogledali? Da vidimo recimo ove dve slike.Sliku broj 1 ili broj 2..
ili nešto sasvim drugačije?
Broj 1
Sir-Luke-Fildes-Fair-quiet-and-sweet-rest.jpg

Sir Luke Fildes-Fair quiet and sweet rest

Ili broj 2
John-Martin-The-Great-Day-of-His-Wrath-medium1851.jpg

John Martin-The Great Day of His Wrath-1851
Ili možda nešto sasvim drugačije?

Koje volim:
oil-painting-winter-landscape-2.jpg

Razlog: Obožavam zimu. Dopada mi se svetiljka čija se svetlost blago prikazuje toplotom iako je okolina ledena. Rad je urađen jednostavno, par boja, linija, ništa teško, ali za mene ima težinu.
Screenshot-1.png

Razlog: Volim jednostavnost u radu sa četkicom, a postizanje maksimalnog efekta. U odnosu na sliku iz tvog posta gde ima previše detalja, ova slika ima tako malo poteza četkicom, ali se sve vidi kristalno jasno.

Koje volim:
oil-painting-winter-landscape-2.jpg

Razlog: Obožavam zimu. Dopada mi se svetiljka čija se svetlost blago prikazuje toplotom iako je okolina ledena. Rad je urađen jednostavno, par boja, linija, ništa teško, ali za mene ima težinu.
Screenshot-1.png

Razlog: Volim jednostavnost u radu sa četkicom, a postizanje maksimalnog efekta. U odnosu na sliku iz tvog posta gde ima previše detalja, ova slika ima tako malo poteza četkicom, ali se sve vidi kristalno jasno.
Meni su na primer obe malo dosadne...Što ne znači da ne valjaju.Volim više kad se slikar igra bojama,kad ima gradaciju tonova,a ova druga bar ima nešto što se kreće na nebu,
sa tim oblacima koji su "pocepali sunce" :D

Ti si onaj lik što svakog dana to radi? XD
Ne.

Ali poznajemo se svi. Nemas 10 ljudi koji kidaju ovu tehniku na balkanu. Ja sam ovo video od haxella, ali sam ucio sam tehniku godinama. Spira je dao telefon i nznm sta jos u vrednosti od 500 eura da ga haxell nauci tehniku. I dogovor je bio haxellu knez, spiri ada a meni k jer nisam tada bio dobar. Spira se vrati u knez a haxell tada hteo da me nauci samo da ga istisnemo iz kneza dok haxell letuje i radi na grckom ostrvu. Spira ode u Budvu da radi, Haxell grcka, meni ostane knez.
Sada poslednjih godina tu je neki deseti lik nije los.

To ti je hronologija i istorijat spray paint arta u Srbiji. Poprilicno zvuci kao prica sa pijace.

Ne.

Ali poznajemo se svi. Nemas 10 ljudi koji kidaju ovu tehniku na balkanu. Ja sam ovo video od haxella, ali sam ucio sam tehniku godinama. Spira je dao telefon i nznm sta jos u vrednosti od 500 eura da ga haxell nauci tehniku. I dogovor je bio haxellu knez, spiri ada a meni k jer nisam tada bio dobar. Spira se vrati u knez a haxell tada hteo da me nauci samo da ga istisnemo iz kneza dok haxell letuje i radi na grckom ostrvu. Spira ode u Budvu da radi, Haxell grcka, meni ostane knez.
Sada poslednjih godina tu je neki deseti lik nije los.

To ti je hronologija i istorijat spray paint arta u Srbiji. Poprilicno zvuci kao prica sa pijace.
Hajde otvori temu..ja stvarno znam malo o tome,ali ću se rado priključiti ako
odlučiš da otvoriš temu.

Za sliku br.2 je potrebno mnogostruko vise radnih sati. Posebne tehnike se koriste za fasadu, cak ako pogledas ivicnjake pored puta za svaki je ulozen trud.

Slika br.1 je relativno brza nije ulozen trud ili slikar nije ovladao odredjenim tehnikama. Posto su elementi na slici sfera koju poznajem - ovo je vrlo tehnikama siromasna slika.

Za sliku br.2 je potrebno mnogostruko vise radnih sati. Posebne tehnike se koriste za fasadu, cak ako pogledas ivicnjake pored puta za svaki je ulozen trud.

Slika br.1 je relativno brza nije ulozen trud ili slikar nije ovladao odredjenim tehnikama. Posto su elementi na slici sfera koju poznajem - ovo je vrlo tehnikama siromasna slika.
Tako je ! Slika br 1 je hladna i površno urađena slika

Predlog br 1

Camille Pissarro Le boulevard montmartre effet de nuit.jpg

Camille Pissarro- Le boulevard montmartre effet de nuit- Monmartr noću

Br,2
Camille Pissarro La place du thtre-franais-et-lavenue-de-lopra-hiver-effet-de-soleil.jpg

Camille Pissarro La place du Theatre Francais-effet de soleil Po sunčanom danu.
Dakle isti slikar,isti grad..noć ili dan.Šta vam je bolje?

Noc bar meni.

Na drugoj slici ne vidim neku emociju.
Ai zbrzana je po meni.

Nocna slika je kao u vojsci sve u liniji ali naivno.

A dnevna slika je kompleksnost guzva metez nepravilnost. Ali je nedovoljno detalja a skupe tehnike. Zato mislim da je zbrzano.

Nocna slika mi je bolja ipak.

Noc bar meni.

Na drugoj slici ne vidim neku emociju.
Ai zbrzana je po meni.

Nocna slika je kao u vojsci sve u liniji ali naivno.

A dnevna slika je kompleksnost guzva metez nepravilnost. Ali je nedovoljno detalja a skupe tehnike. Zato mislim da je zbrzano.

Nocna slika mi je bolja ipak.
Bez obzira što je ovo veliki Pisaro,meni se ne sviđa ni jedna ni druga.
Na noćnoj slici je šablonski odrađeno..loša perspektiva,kažem šablonski.
na dnevnoj slici je dobra perspektiva zgrada,ali ne i ljudi. Oni su tu samo kao figure.

Bez obzira što je ovo veliki Pisaro,meni se ne sviđa ni jedna ni druga.
Na noćnoj slici je šablonski odrađeno..loša perspektiva,kažem šablonski.
na dnevnoj slici je dobra perspektiva zgrada,ali ne i ljudi. Oni su tu samo kao figure.
Da ali ako malo bolje pogledas razmislis ima lepote i u jednostavnosti.

Kao sa zenama, svaka je lepa na svoj nacin osim Ane Brnabic.

Back