Šta je vaše mišljenje o tradicionalnom raspoređenju kućnih poslova

JOOOOJ, moram da usisavaam. :poludeo:
Nisam tri nedelje sredjivao kuću. Pretprošli vikend bolestan,prošli u Berlinu...
Eto zašto je dobro imati ženu - ne moraš da misliš na sredjivanje kuće
(Žena te u subotu ujutro čeka da ustaneš sa skuvanom kaficom i listom zadataka koje treba da obaviš)

:eek:
Uh bre.Mnoogo je kume.
A da probas da nabavis kucnu pomocnicu?Ili pomocnika?
Cisto da te ne ubije nesto ako se zapati :)

U mojoj porodici je bilo tako da otac i majka oboje rade kućne poslove, samo što je majka radila te poslove mnogo češće - u tom duhu ja postavljam ovo pitanje - znači, nije pitanje o tome da neko bude kući ceo dan i kuva, to bih bilo glupo u svakom mogućem smislu.

Jednostavno, mene zanima koliko korisnika će da se bude od misljenja da je prirodno i normalno da žena preuzme tradicijonalno ženske poslove, a koliko korisnika će da bude od misljenja da je to pogrešno i da bih trebalo to da bude drugačije.

Hvala unapred, zanimljivo je videti brojeve :cool:

ne treba preterivati u strogoj podeli poslova, ali ne treba preterivati ni u nepodeljivosti...
toliko...mrzi me detaljnije

dodaj anketu

znači žene: kuvaju, peru
muškarci: poprave, voze auto

a čišćenje?
a onda dođu i deca pa pomažu
mada i žene voze auto

uf :think:

- - - - - - - - - -

Ženi svakako zapada svakodnevna briga oko dece.Muškarci su jednostavno "operisani" za multi funkcionalnost.

ali muškarci brinu o deci kad nema žene i kad oni to treba da rade nije da su se rodili bez nekakvog čula za takve poslove jer su muškarci... mislim kada nema majke fizički iz nekog razloga pa su oni glavni
mada šta je svakodnevna briga oko dece, da ih obučeš dok ne umeju sama i nahraniš? sad je ovo smešno ali kao ta tehnička pitanja za žene, a muškarac ne mora, on čita priče
moguće tako to obično izgleda sa strane

- - - - - - - - - -

Jednom tako žena počela da se žali
da joj slabo pomažem u kuhinji.
I, dogovorimo se da sve poslove radimo zajedno.
I, taj dan ja operem sudove.
Ona srećna.
Sutra ja joj dam sekiru i kažem:
Ajde sad ti iskrati pola metra drva...

pa pranje sudova je unisex akcija, nema tu ženske ruke kao npr da vezeš vez
mada realno možeš i to
nego nešto baš ženstveno
al dobro ako cepaš drva ne moraš da pereš sudove samo kad sabereš koliko je ovoga a koliko onoga niste jednaki

Ja sam za tradiciJonalno zenske poslove!
Znaci ja kuvam, ti popravljas auto, vozis na servis, sipas gorivo, odrzavas dvoriste.
Kod mene je to vec dovoljno da se zapocne jedna lepa i duga svadja :zaljubljena:

bravo cile
samo jako, samo tradicijonalno :lol:

- - - - - - - - - -

:eek:
Uh bre.Mnoogo je kume.
A da probas da nabavis kucnu pomocnicu?Ili pomocnika?
Cisto da te ne ubije nesto ako se zapati :)

tipa mali dinosaurusi ispod tepiha :lol:

ne ubijaj ih golube, to je njihov dom :sad2:

U mojoj porodici je bilo tako da otac i majka oboje rade kućne poslove, samo što je majka radila te poslove mnogo češće - u tom duhu ja postavljam ovo pitanje - znači, nije pitanje o tome da neko bude kući ceo dan i kuva, to bih bilo glupo u svakom mogućem smislu.

Jednostavno, mene zanima koliko korisnika će da se bude od misljenja da je prirodno i normalno da žena preuzme tradicijonalno ženske poslove, a koliko korisnika će da bude od misljenja da je to pogrešno i da bih trebalo to da bude drugačije.

Hvala unapred, zanimljivo je videti brojeve :cool:

stvar dogovora, ali preko nekih stvari ne treba ići...čisto radi kosmičke ravnoteže :per:

Sve je u redu, i stroga podela poslova, i međusobno uklapanje, kako kome odgovara. Samo da se od toga ne prave naročite filozofije, da mora tako, da je to pokazatelj nekih svojih naročitih sposobnosti i vrlina, a od fleksibilnosti ni traga.

- - - - - - - - - -

ja sve radim u kuci, i plus brinem vise o djetetu. ne smatram to nekim teretom, jer kome je to tesko ne treba ni da ima dijete. ako treba bicu djetetu i otac i majka

Naravno da je u redu i da ti bude i teško.

Poslednja izmena:

Back