Sta je vama pomoglo

Ninja94

Zainteresovan član
Poruka
103
Poz
Imam 32 godine.Neprijatno mi je da govorim o ovom problemu kao i vecina ljudi koja ima tu problematiku ali sam odlucio da ipak progovorim o tome.Vec duze godina imam "muke sa hemoroidima".Zadnjih 6 godina taj problem je postao jos gori,krvarenje.Od tada periodicno koristim Faktu,Hepathrombin i naravno Detralex tablete.Prethodnih godina je to davalo rezultate,ali ove malo slabije.Priznajem imao sam mnogo stresova,hranim se i pijem "opusteno" nakon sto se simptomi povuku.Radio sam kolonoskopiju nakon duze godina prije 9 mjeseci i sve je bilo u redu.Osim hemoroida i iritabilnog kolona koji je prouzrokovan ogromnim stresom zbog smrtnog slucaja u porodici,doktor nije nista drugo nasao.Laboratorijski nalazi,svi koje sam mogao da odradim su u redu.U Julu mjesecu sam nakon konzumacije brze hrane i pica,problem se opet aktivirao.Mada mislim da je to i zbog velikih temperatura jer se krvni sudovi sire po vrucini.Koristio sam Faktu ali ovaj put nije pomagao ,pa sam probao sa Hepathrombinom koji je pomogao u kombinaciji sa HemoStopom,Fitorektalom,Detralexom.Od tada i higijenu sam pojacao na veci nivo,vise tusiranja itd. Pa se problem bio smirio.Medjutim zadnjih nedelja problem je opet tu.Nema krvarenja nekog izrazenog ali osjecaj peckanja u "tom" dijelu.Ja sam licno misljenja da je moj organizam oslabio jer okpravak traje duze i problem se cesce javlja.Ne bih da idem na operaciju bez bas ako budem morao jer sam cio da se nekim ljudima koji su se operisali problem opet vratio.A i bolan je oporavak.Da li znate neki "najbolji" lijek za to,neku kremu,mast i slicno? Znam da je svaciji organizam idividualan i da lekovi ne djeluju isto,da ishrana mora biti iskljucivo na bazi zdravih namjernica ali da li osim ovih navedenih lekova ima jos neki?

Napisao sam malo opsinije ali se nadam da vas nece mrzeti da kazete nesto sto je vama pomoglo trajno.
Hvala jos jednom.

probaj kinesku mosusnu mast, ima svuda da se kupi, u tubi se prodaje, i najbolja je za tvoj problem, zayebi taj hepatrombin, on razbija ugruske, ali opet... ne pomaze kod zaceljivanja, ... c i e vitamini isto razbijaju ugruske
.Da li znate neki "najbolji" lijek za to,neku kremu,mast i slicno?
kineska je najbolja, ja sam davno imao problem, a posle moras ishranom, vlaknima [voce, povrce], plus tecnost, kretanjem itd da resis da te ne muce, malo se pakovanje promenilo, ali to je to, ima da resis problem, garantujem

• Ma Ying Long (马应龙) mošusna mast: Jedna od najpoznatijih kineskih masti za hemoroide koja se koristi već stotinama godina. Koristi se za smanjenje svrbeža, peckanja, nelagode i otekline uzrokovane hemoroidima i analnim fisurama. Dostupna je i na međunarodnom tržištu.
poemta je da stolica bude ne tvrda, a ne ni puni mekana ako se pretera sa vlaknima, ali ona moraju da se uzimaju jer vezuju vodu, i stolica smeska - znaci, moras da pijes i vodu i da se kreces

ne smes przenu slaninu na primer, koja moze da te posece i ocas posla dobijes krvave hemoroide
a trtebas povrce voce, sta znam kupus salatu i jela kasikom, kuvana

Poslednja izmena:
i nemoj ljuto., i zacinjeno dok se ne oporavis
U Julu mjesecu sam nakon konzumacije brze hrane i pica
gazirano isto izbaci, i sve sto smeta, pa valjda znas i sam, pij limunadu, ona zaceljuje, i deluje laksativno, samo je zalsdi ili stavi med

e sad, ako imas viska kiseline, mozda te ona zatvara, pa se mucis kod defekacije, ali to je vec drugi problem, pa reci ako je to u pitanju, mozda imas helokobakteriju kao mnogi od nas sto su je imali?

i nemoj ljuto., i zacinjeno dok se ne oporavis

gazirano isto izbaci, i sve sto smeta, pa valjda znas i sam, pij limunadu, ona zaceljuje, i deluje laksativno, samo je zalsdi ili stavi med

e sad, ako imas viska kiseline, mozda te ona zatvara, pa se mucis kod defekacije, ali to je vec drugi problem, pa reci ako je to u pitanju, mozda imas helokobakteriju kao mnogi od nas sto su je imali?
Nemam problema sa zatvorom,nego jednostavno osetljive vene,zbog necega.Ko zna mozda tu ima i genetike,majka moja je imala problem sa tim.
Mada sam ja relativno mlad za ovu problematiku ali sta da se radi.Ima ljudi i starijih pa nemaju problem te vrste al svaciji organizam je individua.

Nemam problema sa zatvorom,nego jednostavno osetljive vene,zbog necega.Ko zna mozda tu ima i genetike,majka moja je imala problem sa tim.
Mada sam ja relativno mlad za ovu problematiku ali sta da se radi.Ima ljudi i starijih pa nemaju problem te vrste al svaciji organizam je individua.
nema sta, polovina nas ima prosirene vene, nekima iz noge izvade venu koja ne moze da se vrati u normalu...
za 10-20 godinica te strefe i kardio-vaskularni problemi, pa zaboravis na hemoroide

znaci vec sada vidi sta odrzava zdravlje vaskularnog sistema, pa ja kazem c vitamin, limunada, voce i salate, ali i e vitamin sa selenom i jos svasta nesto, a evo sta

poručuje dr Miodrag Ilić, prvo kaze da se ne pusi i ne pije​

Vaskularna starost dolazi s godinama, ali postoje načini da "podmladimo"

a hemoroide ces da resis, pa dobiju ih i mladji, pa ih rese, samo mora kretanje vlakna, voda, c vitamin, i ova mosusna, polovina nas je imala probleme, samo neki zaglave na operaciju jer su neozbiljni, od cvaraka i slanine nece proci, a c vitamion nemoj askorbinsku kiselinu da ti ne nasteti sluznici zeluca i creva, nego kupi neki najbolji koji ima, pa da vidis kako zaceljuje - samo pazi na stomak, da se ne prekiselis

Poslednja izmena:
nema sta, polovina nas ima prosirene vene, nekima iz noge izvade venu koja ne moze da se vrati u normalu...
za 10-20 godinica te strefe i kardio-vaskularni problemi, pa zaboravis na hemoroide

znaci vec sada vidi sta odrzava zdravlje vaskularnog sistema, pa ja kazem c vitamin, limunada, voce i salate, ali i e vitamin sa selenom i jos svasta nesto, a evo sta

poručuje dr Miodrag Ilić, prvo kaze da se ne pusi i ne pije​

Vaskularna starost dolazi s godinama, ali postoje načini da "podmladimo"

a hemoroide ces da resis, pa dobiju ih i mladji, pa ih rese, samo mora kretanje vlakna, voda, c vitamin, i ova mosusna, polovina nas je imala probleme, samo neki zaglave na operaciju jer su neozbiljni, od cvaraka i slanine nece proci, a c vitamion nemoj askorbinsku kiselinu da ti ne nasteti sluznici zeluca i creva, nego kupi neki najbolji koji ima, pa da vidis kako zaceljuje - samo pazi na stomak, da se ne prekiselis
Nisam znao da ko ima problema da hemoroidima moze da ima problema sa vaskularnim sistemom.Treba paziti na duze staze, u pravu si.

zaboravi na genetiku, pa polovina mojih vrsnjaka pije saku lekova za srce i krvne sudove, hemoroidi su ti za nauk, svi smo ih imali, ili ih imamo, budi nindza, pa nisi lud da dozvolis da se situacija otrgne kontroli
Verujem ti.Nazalost mladi vise nisu zdravi kao nekada.Zdravlje generacija pre nas su bolje koliko toliko u odnosu na nas.
Jer su ziveli na selu gde je sve zdravije nego u gradu.

Verujem ti.Nazalost mladi vise nisu zdravi kao nekada.Zdravlje generacija pre nas su bolje koliko toliko u odnosu na nas.
Jer su ziveli na selu gde je sve zdravije nego u gradu.
ma pusti i to, kao i genetiku, hemoroidi postoje od kad je sveta i veka, mogu da ti ih citiram i iz biblije ako hoces, ako se ne pozabavis ozbiljno znaj sta te ceka za 10-20 godina, a to su kardio-vaskularne bolesti

Nisam znao da ko ima problema da hemoroidima moze da ima problema sa vaskularnim sistemom.Treba paziti na duze staze, u pravu si.
taj heparin se stvara u jetri, ali ne dovoljno, i onda hepatrombin razbije ugrusak, a zamisli kod srca ugrusak, pa dobijes srcku, a ne mozes supozitoriju da gurnes u grudi!?
znaci kupi neki c vitamin koji nije kiseo, tj. da je blag za stomak i udri, samo ne zajedno sa antibioticioma., aspirinima ili nekim lekovima, a smanji pice cigarete, pij limunadu, i jedi lepo, ako mozes, vise voca, vise salata, i kuvano ako moze
kreci se, ako nemas zatvor, onda ti ne trebaju posebno vlakna, ali opet pij vise vode. krvni sudovi odrzavaju elasticnost i zahvaljujuci vodi... cedi limun, pravi limunade i super, c vitamin zaceljuje, samo nemoj sipak, caj, jer se on zove svrbiguz u narodu

Poslednja izmena:
mislis kasika za corbasto, i viljuska za salatu? ono, jes' to je najbolje, a sve ostale gluposti da se izbace ili bar smanje, za uzinu voce
Ne kapiram ljude ocigledno ovisnike o necemu ,kad kazu kako ne mogu bez necega ali ne misle da o toga ovise i da im pravi problem,ima tu 1 matorac iste probleme,ja mu kazem sta ra radi da samelje lan i s kefirom da jede,kaze ne moze kefir,pazi zbog ukusa kao ne svidja mu se,dijabola matora,a lan je kao potapao u vodu nije mleo i cudi se kako mu ne prolaze krvave gace,tako nesto samo lupeta ,ne jedem ovo ne jedem ono,pa cepi fantu,kazem jel koristis maslinovo ulje ,kaze imam,ja reko nisam te pitao dal imas nego dal konzumiras,kaze ne,idiot

Ne kapiram ljude ocigledno ovisnike o necemu ,kad kazu kako ne mogu bez necega ali ne misle da o toga ovise i da im pravi problem,ima tu 1 matorac iste probleme,ja mu kazem sta ra radi da samelje lan i s kefirom da jede,kaze ne moze kefir,pazi zbog ukusa kao ne svidja mu se,dijabola matora,a lan je kao potapao u vodu nije mleo i cudi se kako mu ne prolaze krvave gace,tako nesto samo lupeta ,ne jedem ovo ne jedem ono,pa cepi fantu,kazem jel koristis maslinovo ulje ,kaze imam,ja reko nisam te pitao dal imas nego dal konzumiras,kaze ne,idiot
za kefir, bas videh da sam pisao, nemam sad spore, i treba da se cedi
za lan da mora duze da se drzi, ili sto kazes da se melje
ja isto moram sad da se pobrinem za sebe, pritisak-holestereol djene-djene, nego bre secer od cirkanja, ja sam stalno zedan, samo bih kvasio grlo

Back