Šta je uspeh u životu?

Schrodinger

Elita
Poruka
15.350
Obzirom da je zivot ekstremno kratak i da bi za gradjenje neke ozbiljne i smislene karijere trebalo bar nekoliko vekova, a da 30ak godina iste donosi samo stres i probleme (u rangu tinejdzera koji je dobar u skoli pa misli da to nesto znaci), sta bi to po vama bio uspeh i da li je uopste moguce ista postici u tako kratkom roku?

Da li je uspeh imati puno para? Pare su preko odredjene granice nepotrebne jer nemaju na sta da se potrose plus neko se rodi u bogatoj porodici i samim tim bi vec po rodjenju bio uspesan sto se ne moze kvalifikovati na taj nacin.

Da li je uspeh imati stabilnu porodicu? To vecina postigne tako da se ne moze nazvati uspehom nego uobicajenim pojavom.

Sta onda jeste uspeh, ako postoji?

Recimo covek doktorira i onda se bavi time nekoliko decenija, koja je poenta da potrosi toliko vremena na ucenje ako mu karijera nece trajati bar 150 godina. Cim je doktorirao vec je bio na korak od penzije.
Onaj ko odabere akademski put, obicno to radi zato sto to voli.

Uspeh je biti srecan i raditi u zivotu ono sto te cini srecnim.

Ako nekoga cini srecnim put ka doktoratu, ucenje, pisanje naucnih radova - onda je taj covek uspeo u zivotu.

Inace, vecinu ljudi koje znam da su doktori nauka, doktorirali su do 35. godine zivota, tako da.....

Onaj ko odabere akademski put, obicno to radi zato sto to voli.

Uspeh je biti srecan i raditi u zivotu ono sto te cini srecnim.

Ako nekoga cini srecnim put ka doktoratu, ucenje, pisanje naucnih radova - onda je taj covek uspeo u zivotu.

Inace, vecinu ljudi koje znam da su doktori nauka, doktorirali su do 35. godine zivota, tako da.....
Pa to je problem obrazovnog sistema. Odmah nakon fakulteta krenu na doktorske studije bez dana radnog staža u praksi. Nagledao sam se takvih ljudi koliko hoćeš. Ilil znaš da radiš ili ne meni tvoja diploma i doktorat ništa ne znače. Ali bitno da se natakari ,,dr" ispred imena i popio si svu pamet ovog sveta.

Obzirom da je zivot ekstremno kratak i da bi za gradjenje neke ozbiljne i smislene karijere trebalo bar nekoliko vekova, a da 30ak godina iste donosi samo stres i probleme (u rangu tinejdzera koji je dobar u skoli pa misli da to nesto znaci), sta bi to po vama bio uspeh i da li je uopste moguce ista postici u tako kratkom roku?

Da li je uspeh imati puno para? Pare su preko odredjene granice nepotrebne jer nemaju na sta da se potrose plus neko se rodi u bogatoj porodici i samim tim bi vec po rodjenju bio uspesan sto se ne moze kvalifikovati na taj nacin.

Da li je uspeh imati stabilnu porodicu? To vecina postigne tako da se ne moze nazvati uspehom nego uobicajenim pojavom.

Ne zelis iste stvari sa 20,30...40+.
Kada sve obrnes i preispitas, uspeh je biti ziv i zdrav,
sacekati stalozeno svoj red...
Usput, nesto naucis i preneses znanje ili konkretnu ostavstinu.
Na kraju krajeva, mi smo svi prolaznici.

Šta je za tebe lično uspeh?

Uspeh je kad ispuniš barem jednu želju, budeš okružen ljudima koji ti prijaju i raduješ se kad se probudiš ujutru. :D

Obzirom da je zivot ekstremno kratak i da bi za gradjenje neke ozbiljne i smislene karijere trebalo bar nekoliko vekova, a da 30ak godina iste donosi samo stres i probleme (u rangu tinejdzera koji je dobar u skoli pa misli da to nesto znaci),
Treba da budes prastar kako bi pomrli oni starci pre tebe da bi tebe uvazila zajednica.
Potom neko ceka da ti umres kako bi njega(nju) uvazili tako da si u pravu.
sta bi to po vama bio uspeh
Imati sve svoje zube ili bar vecinu a ako se radi implant jedan u gornjoj vilici gde su gore sinusi da ne paralizuje tu stranu lica uz pare za negu plus pare za novi implant ako treba.
Zaboraviti Mariju Serifovic koja je na svom jt rekla gadno joj je to.
i da li je uopste moguce ista postici u tako kratkom roku?
Sta uopste znaci to?
Da li je uspeh imati puno para
Vide se oni sto ih imaju koji zavrse u citulji ili crnoj hronici kad ih nepostojeci osecaj moci koje pare daju stigne te nisam sigurna u to?
Sad Djokovic,Federer,Kim Kardasijan,Bjonse kako su dosli do para?
Kaze se da ti sa mnogo para nemaju drustcvo,usamljeni su jer ne znaju kome da veruju?{Al' tako je mnogima bez para te ima li svrhe?}Al' isto tako kaze se da oni sa mnogo para prodaju dusu za te pare,slavu te ima ko ih kontrolise,smrti su zrtvovanja zapravo.
Pare su preko odredjene granice nepotrebne jer nemaju na sta da se potrose
Uvek ima sta je potrebno.
plus neko se rodi u bogatoj porodici i samim tim bi vec po rodjenju bio uspesan
Ne jer to ne znaci da pare idu njoj,njemu vec da pare imaju njihovi (ko ih vec ima).To znaci po nekad biti srecan (srecna).
sto se ne moze kvalifikovati na taj nacin.
U nekim primerima to je sreca a u nekim ne.
Zavisi sta znaci "stabilna" a sta znaci "porodica" u zavisnosti od toga kome se postavlja pitanje a ko odgovara na njega u kome trenutku vremena.
Sta onda jeste uspeh,
Zavisi od osobe do osobe.
Mozda ne postoji al' nam govore da ga ima kako bi nas terali da ocajavamo za tim dok nesto zaista vazno propustamo svaki dan jer previdimo da je vazno pri toj jurnjavi za nebitnim?

Poslednja izmena:
Бити здрав и колко толко задовољан (да не кажем сретан :mrgreen: ) својијем животом.

Ови што лете за материјалима, парама, другим људима и њиховим лажима и глупостима то баш и нијесу како видим око себе. Нико од њих тај вишак неће одвући са собом... у пакао.

Pa to je problem obrazovnog sistema. Odmah nakon fakulteta krenu na doktorske studije bez dana radnog staža u praksi. Nagledao sam se takvih ljudi koliko hoćeš. Ilil znaš da radiš ili ne meni tvoja diploma i doktorat ništa ne znače. Ali bitno da se natakari ,,dr" ispred imena i popio si svu pamet ovog sveta.
Pa ne znam bas. Evo, moja sestra je odmah posle faksa doktorirala (imala je 30 godina kada je odbranila doktorski), usput na fakultetu radila kao istrazivac i malo nesto drzala nastavu. Tek nakon doktoriranja je krenula da radi u pravoj ozbiljnoj laboratoriji, u kojoj ne primaju nikoga bez doktorata.

Pa ne znam bas. Evo, moja sestra je odmah posle faksa doktorirala (imala je 30 godina kada je odbranila doktorski), usput na fakultetu radila kao istrazivac i malo nesto drzala nastavu. Tek nakon doktoriranja je krenula da radi u pravoj ozbiljnoj laboratoriji, u kojoj ne primaju nikoga bez doktorata.
Njoj doktorat nije ni trebao, mogla je odmah tamo da počne da radi. Ja sam mislio na ove naš državne fakultete gde bez ikakve prakse upisuju doktorske i posle predaju studentima.

Njoj doktorat nije ni trebao, mogla je odmah tamo da počne da radi. Ja sam mislio na ove naš državne fakultete gde bez ikakve prakse upisuju doktorske i posle predaju studentima.
Ona je zavrsila sve u Srbiji, Beogradski Univerzitet - dakle drzavni fakultet. I bez ikakve prakse je odmah posle osnovnih upisala magistarske, i odmah posle magistarskih doktorske (vreme pre Bolonje).
Ne bi je primili, trenutno radi u jednoj laboratoriji gde svi istrazivaci imaju phd.

Back