sta je trebao da radi vlasnik stana?

gost 319999

Aktivan član
Poruka
1.211
Ira Arijati Bogoski, Saškova supruga, kaže za “Blic” da je oko 22.30 sati uspavala dete. Saško je u to vreme radio na kompjuteru.

- U stanu je bio mrak. Krenula sam ka kuhinji da uzmem da jedem kada sam videla odsjaj baterijske lampe. Potrčala sam ka sobi i rekla mužu da je neko upao u stan. Istog trenutka sam pozvala policiju. Ali, policajci su otišli na pogrešnu adresu jer su razumeli da ih umesto kućnog broja 26 zovem sa broja šest - drhtavim glasom objašnjava supruga.

Utom se začula buka iz sobe. Usledilo je lupanje stvari.

- Sve je zatim utihnulo. Kada sam shvatila da je Saško sam, otišla sam do njega. Imao je povrede po glavi. Tresao se. Rekao mi je da je to bio provalnik, da ga je smrtno ranio i da je mladić pobegao - navodi Ira Arijati Bogoski, napominjući da nisu mirno spavali otkako im je pre mesec dana u stan upao lopov koji je odneo laptop i dva fotoaparata.
Ivan Manić, otac ubijenog Vlade, svestan je da je njegov sin imao problema sa kriminalom i konzumiranjem narkotika.

- Vlada je bio osuđivan, i nakon što je izašao iz zatvora niko nije hteo da mu da posao. Znao sam da ima problema sa drogom: nije mogao da izađe iz tog pakla. Za narkotike mu je bio potreban novac, a mi ga nismo imali, pa je išao u krađe - veli otac ubijenog provalnika.

Saško Bogoski je poznati filantrop, koji se godinama zalaže za prava marginalizovanih grupa. Predsednik je NVO za promociju etičkih vrednosti u privatnom i javnom životu, a tokom rata u BiH je radio u Biblijskoj školi i pomagao osobama sa invaliditetom i iseljenicima. Jedan je od onih koji su doveli Nika Vujičića u Beograd. Iza sebe nema nijedno krivično delo, ni prekršaj.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/383956/Moj-muz-je-drhtao-i-vikao-Ubio-sam-provalnika

da da sve pare provalniku?
da vas chujem sve iz ugla psihologije ofc :whistling:

pa to valjda nekako odreagujes u trenutku
nema trebalo
ako ne mozes da podneses sto si ga smrtno ranio onda daj pare
ako uopste umes da pucas i sve to znaci da si dosta priseban u takvim situacijama i precizan i da je cista samoodbrana u pitanju

u stvari valjda nije bas bio precizan inace je mogao da ga rani :I

Poslednja izmena:
Jeste psihologija, ali kako mozemo stvoriti konacnu sliku ako ne znamo ni okolnosti. Ni da li je lopov izboden u klincu ili je ubadan u bekstvu - sto deluje nadrealno. Ne znam ni sto se potencira da je uboden u ledja, jer za razliku od upucavanja, ubod u ledja je pre defanzivna povreda nego ubod u grudi koji podrazumeva distancu i napad.

Ne znamo ni da li na njemu ima pet smrtnih rana, ili jedna - sto meni opet zvuci realnije uzevsi u obzir da je lopov uspeo da pobegne, i predje 200m pre nego sto je stao. Ovakva smrt najvise lici na probuseno plucno krilo, a tu ne treba ne znam kako dubok ubod. Tako da mi ne deluje da je masakriran dok se spasavao.Pre mi je scenario da su se borili i da su zadavali udarce jedan drugom, izmedju ostalog i nozem, i da je jedan od udaraca, verovatno jedan od poslednjih naterao lopova na beg....nego da je lopov uboden nozem i onda sukcesivno jos 4 puta izboden, za svaki slucaj...kao da je vlasnik stana napadac.

Ono sto je moglo da bude srecnije resenje je tup objekat, ali opet sve zavisi od situacije, da je sudbina htela i pesnicom je mogao da ga ubije, narocito jer se radi o narkomanu verovatno nikakvog zdravlja.

Uzevsi sve to u obzir, ja nemam sta da zamerim coveku koji se branio, mislim da je preterano ocekivati od civila pribranost nekakvog specijalca u potpuno neocekivanoj situaciji.

pa sa stanja psihologije
interesantan je poriv da mu zabije nož u - gdeveć
ne mislim da bi većina ljudi baš tako odreagovala?
opet teško je dokazati šta se zaista dogodilo, da li je provalnik
nasrnuo na njegov život ili samo na imovinu?
po meni trebalo je da se zaključa u sobu i sačeka policiju
to je razumno, lopov ne bi nikog povredio a je.beš imovinu u takvoj situaciji

trebao je da stavi rešetke na prozore, dvorište da ogradi, kapiju zaključa i pusti opasne pse...
plus alarm, plus više brava i video nadzor... jer se od ljudi nemamo čemu dobrom nadati... znači preventiva....
pogotovu jer nije prvi put da je bio na meti lopova...

nadam se da neće sad da robija, valjda naše zakonodavstvo nije toliko retardirano.... to bi bio vetar u leđa svim nasilnicima i lopovima...

trebao je da stavi rešetke na prozore, dvorište da ogradi, kapiju zaključa i pusti opasne pse...
plus alarm, plus više brava i video nadzor... jer se od ljudi nemamo čemu dobrom nadati... znači preventiva....
pogotovu jer nije prvi put da je bio na meti lopova...

nadam se da neće sad da robija, valjda naše zakonodavstvo nije toliko retardirano.... to bi bio vetar u leđa svim nasilnicima i lopovima...

Nema dvorište jer je u pitanju stan u zgradi a za rešetke si u ravu.
Bilo bi dobro i da je imao pištolj jer ne bi morao da se pati sa klanjem i tako ugrožava sebe. Tad bi se možda završilo i bez umiranja jer je mogao da koristi pištolj kao pretnju ili da ga onesposobi pucanjem u noge.

... da napravi zatvor od kuće!
Možda bi, po našoj vlasti, trebalo da ispod prozora napravi policu i iznese sav novac i vrednije predmete da se "jadni" razbojnik ne muči?

Veoma mi je žao što će osuditi čoveka zbog "prekoračenja" nužne odbrane! Kao je imao vremena da sedne i razmisli šta treba da uradi!
U ovakvim okolnostima nema razmišljanja, nema vremena, i nema logike! Odlučuje brzina koju diktira strah!

Lično smatram da je svaki sekund koji ovaj čovek provede u zatvoru nepotrebno bacanje novca poreskih obveznika!
Ako baš nešto mora, trebalo bi mu dati orden! Za pouku bitangama!

Back