sta je to ...

sto tera pojedine ljude da nipodastavaju druge?

osecaj sopstvene nadmoci nad njima?

takmicarski duh?

malicioznost i ljubav prema manipulacijama?

m....

Verovatno sve od toga po malo. Ili malo više.
Meni to nije jasno. Zašto je tako teško samo gledati svoja posla i poštovati druge? Zašto komplikovati sebi život petljajući se drugima u njihov?

to mi je bila misao inspirisana "post esejima" jednog primerka ljudske vrste , naravno da mislim na U_M

vidis da si nadmocan i osecas i sta te tera da osim sto guras nekoga u blato mu jos pricas da je to dobro za njega ... cemu to?

takmicarski duh?

m....

pazi sve od toga i jos mnogo vise

nadmocni i oni koji su svesni svoje nadmoci a ponizavaju druge to rade jer su sadisti. dalje koren tog sadizma je totalno prica za sebe

takmicarski duh i ponizavanje to ljudi rade sa sebi slicnima i sebi ravnima u glavnom i to ide u domen drugarrskog podiebavanja ili sa druge strane u borbi za nadmoc sa kolegama itd. tu treba napraviti razliku

ponizavanje jeste maliciozno ali ne mora da bude iskljucivo

mogo si to malo slikovitije i opsirnije

pa ne mogu jer sam prosta dusa i ne bas neki vican sagovornik na temu psihologije. mogu samo ovak sa dovoljno zivotnog iskustva koje se naravno uvecava svakim danom :D

zaboravio sam na poriv "sadizma" ... eto vidi kako ucim i sa krste kada je diskusija konstuktivna

🍺

pamtim dobro reci pokojnog tate "sine , medicina ce jednog dana sve moci na covekovom telu da zameni, ruke, sake, noge, bubreg, oko...samo jedan deo ljudskog tela nikada nece moci da izuci i promeni ...mozak"

pa ne mogu jer sam prosta dusa i ne bas neki vican sagovornik na temu psihologije. mogu samo ovak sa dovoljno zivotnog iskustva koje se naravno uvecava svakim danom :D

zaboravio sam na poriv "sadizma" ... eto vidi kako ucim i sa krste kada je diskusija konstuktivna

🍺

pamtim dobro reci pokojnog tate "sine , medicina ce jednog dana sve moci na covekovom telu da zameni, ruke, sake, noge, bubreg, oko...samo jedan deo ljudskog tela nikada nece moci da izuci i promeni ...mozak"
....i dušu🙂

iznenadio bi se koliko sadista ima i koliko samo strah od posledica drzi takve pod rucnom
isto se nazire kad se desi neki malcanski berberin i mika aleksic
pa krene lavina koljaca,deraca,kopaca ociju itd

takvi po pravilu imaju potrebu da dehumanizuju zrtvu,ubede sebe u ispravnost svog ponasanja i onda rastereceni od moralnih stega budu serronje

a nipodastavaju i boga a nece obicnog covjeka
uopce ako nistis zivot kao pojavu nistices i bilo kog covjeka
mada meni zivot njesra al ne smaram ljude osim sto im ne dajem na znacaj jer i to neka vrsta nistenja
znas onaj zonfa nisi obratio pozornost nije ti stalo pa onda oni koji je obrate uzmes za svoju stvar i nipodastavas ove koji te ignorisu

to mi je bila misao inspirisana "post esejima" jednog primerka ljudske vrste , naravno da mislim na U_M

vidis da si nadmocan i osecas i sta te tera da osim sto guras nekoga u blato mu jos pricas da je to dobro za njega ... cemu to?
a procitaj kraljevsku krv od sinklera pushti pevca na prag a ono ti unidje u kucu nema mesanja medju superiornima i inferiornima a moze i vrli novi svijet od hakslija uopce u nadolazecu tehnokratiju jasno ce ti biti definisano na koju si razinu i sto kao takav mozes a sto ne

Čini mi se kompleks više vrednosti, pa napadaju normalne ljude sve dok u njima ne sruše samopouzdanje.
Ljubomora svakako jer takvim perfidnim osobama ona tinja i mora je izbaciti po svaku cenu.
U stvari takvi ljudi u principu ne znaju da su takvi, treba im vratiti na isti način i pokazati kako to izgleda, a ako nismo takav upotrebi onu konstruktivnu agresivnost i udri ne na osobu nego bukvalno na ponašanje i sve ono što nas čini da budemo loše, da se ne osećamo dobro.

takmicarski duh?

m....

Тера их потреба да потврђују своју умишљену супериорност у коју ни сами не верују јер да верују не би им требала потврда на тај начин.

Сујета их тера када осете пукотину у надмоћи.

Такав ментални склоп прати малициозност, обавезно.

Интелигенција сама по себи није и памет или мудрост и сама без надоградње нема никакву вредност у односима са људима, може да има вредност само у пословном смислу.

Тера их потреба да потврђују своју умишљену супериорност у коју ни сами не верују јер да верују не би им требала потврда на тај начин.

Сујета их тера када осете пукотину у надмоћи.

Такав ментални склоп прати малициозност, обавезно.

Интелигенција сама по себи није и памет или мудрост и сама без надоградње нема никакву вредност у односима са људима, може да има вредност само у пословном смислу.

ko prstem u dupedupe

takmicarski duh?

m....
Kako što ih tera? Dakle, to je jedan od osnovnih životnih poriva svake životinje. Alfa pojedinci uvek žele da pokažu svoju fizičku superiornost kako bi stekli poštovanje u zajednici i obeležili „svoju“ teritoriju.

Za mene je ovo jedan od dokaza da čovek nije ništa drugo do životinja koja očajnički želi da se izdvoji od životinja.

Osjećaj nezadovoljstva i nemoći.

Npr, neko ko ima probleme u privatnom životu, u poslovnom okruženju se može ponašati na taj način. Liječenje frustracija i dokazivanje.
Na neki način može biti i odbrambeni mehanizam, da osoba zbog nekih stvari koje je preživjela ponižava druge, iz straha da će ako pokaže slabosti ona biti povrijeđena i ponižena.

A neke osobe su samo hodajuće zlo.

Back