Sta je to u ljudima pa ljube monitor svoj?

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Iskreno sad

Na zapadu ima dosta brakova sto su pukli jer se jedno od to dvoje zaljubilo preko neta:confused:

Shvatljivo i razumljivo je da jedino osobe koje nisu srecne mogu da nasednu na taj val emocija preko kutije mene zanima koji to njima mehanizam nedostaje pa se zaljube preko neta i sruse realni svijet zbog lepe price i sarenih iluzija?

Iskreno sad

Na zapadu ima dosta brakova sto su pukli jer se jedno od to dvoje zaljubilo preko neta:confused:

Shvatljivo i razumljivo je da jedino osobe koje nisu srecne mogu da nasednu na taj val emocija preko kutije mene zanima koji to njima mehanizam nedostaje pa se zaljube preko neta i sruse realni svijet zbog lepe price i sarenih iluzija?

Pa zive u iluziji :lol:, pogresna percepcija stvarnosti. To i nije zaljubljivanje, jer kako se zaljubiti preko kablova i monitora, bez kontakta, bez prisustva hormona odgovornih za zaljubljivanje...bez hemije. To je iskljucivo zaljubljivanje u sliku u svojoj glavi tj. svako zljubljivanje je projekcija idealnog na drugu osobu, a u slucaju neta, ta projekcija je 100 posto. Zaljubljivanje u sopstvenu mastu, potrebe, zelje......:confused: Narocito zaljubljivanje na nevidjeno.
Ukratko- zaljubljuju se u ono sto su sami kreirali.

I prikladna pesmica....

Poslednja izmena:
Zašto misliš da je to čudno?
Ljudi su se, pre pojave neta, zaljubljivali preko pisama (a da nisu nikada videli, tj. sreli oči u oči). Možda je to bila iskrenija i perspektivnija zaljubljenost - zasnovana na utisku o pisanoj reči, a na ne vizuelnom utisku, na sadržaju a ne na formi?

Jedino ako tvoja tema stavlja akcenat na rizike razne vrste. A rizici uvek postoje, u svakakvim okolnostima.

Borac za prava zivotinja:
Možda je to bila iskrenija i perspektivnija zaljubljenost - zasnovana na utisku o pisanoj reči, a na ne vizuelnom utisku, na sadržaju a ne na formi?

A kako mi da znamo da je sadrzaj istinit, ako ne vidimo formu, tj. kretanje tela, oci, osmeh, ako ga i ima, u trenutku kada se reci pisu? :think:

ranjeni Zoro:
Osim toga, vreme je da neki shvate da net nije iluzija.

Zavisi koliko duboko zaglibis.

Zavisi koliko duboko zaglibis.

nije internet nešto što se desilo, pa će trajati malo, pa svakog čuda za tri dana dosta.
To je postao deo svačijeg života i što pre prihvatiš tu činjenicu, to ćeš manje sebe gledati kao nekoga ko je "zaglibio".

Može čovek da zaglibi i u kafani, i u kladionicama i u šah-klubu i bilo gde.
Tako da, ne zavisi koliko zaglibiš, već za šta ga koristiš.

nije internet nešto što se desilo, pa će trajati malo, pa svakog čuda za tri dana dosta.
To je postao deo svačijeg života i što pre prihvatiš tu činjenicu, to ćeš manje sebe gledati kao nekoga ko je "zaglibio".

Može čovek da zaglibi i u kafani, i u kladionicama i u šah-klubu i bilo gde.
Tako da, ne zavisi koliko zaglibiš, već za šta ga koristiš.

Pricam o odnosima preko interneta,a ne upotrebu interneta u druge svrhe.

I u kafani, i u kladionici, i sahovskom klubu imas coveka ispred sebe. Ovde (na netu) imas samo reci, koje se mogu izvrtati, premetati, tumaciti po slobodnoj volji.

Dakle, neki jednostavno zaglibe:mrgreen: u zivot na netu, a osnovno je da sve treba uzimati s rezervom i drzati odstojanje.

Ali dobro, ti shvati net ozbiljno ili kako vec hoces, ja cu neozbiljno, sa rezervom i na odstojanju, sa tek nekim izuzetkom.

Zašto misliš da je to čudno?
Ljudi su se, pre pojave neta, zaljubljivali preko pisama (a da nisu nikada videli, tj. sreli oči u oči). Možda je to bila iskrenija i perspektivnija zaljubljenost - zasnovana na utisku o pisanoj reči, a na ne vizuelnom utisku, na sadržaju a ne na formi?

Jedino ako tvoja tema stavlja akcenat na rizike razne vrste. A rizici uvek postoje, u svakakvim okolnostima.

uvek zavisi kakva je to osoba sto se zaljubljuje preko pisma ili sad neta, nekome je to zadovoljavajuce u zivotu a nekome je potrebno vise od same price i talajanja preko cam-a.

izmedju ostaloga vreme upozavanja preko pisma, nebi se trebalo zaboraviti da je pismo stiglo iz komsiluka +/- 50 km

svrha pisma je bila da ljudi uspostave kontakt i da se sto prije sretnu

svrha neta? pa svasta al najmanje pametna

istina 100%

i na netu je dovoljno jedno negativno iskustvo po tom pitanju da svaki normalan mozak okarakterise net kao iluziju

dok u stvarnom zivotu u realnom svijetu to izgleda drugacije

lepo si rekla "izgleda drugačije"

u tom izgledu je maca.

Kada nekome u rl kažeš "dobar dan", da li ti u stvari kažeš "ej dragi čoveče, što mi je drago da smo živi i želim ti da ovaj dan proživiš baš baš dobro..", ili ga u stvari najčešće samo oddiebeš?

U rl, ljudi su prepuni maski, ko ne poznaje govor tela, često se nasuče (pa se onda primi na net, gde govora tela po pravilu nema, i gde je sve samo reč, slika)

Ljudi su bili licemeri i pre neta.
Zato kažem, sve zavisi ko šta očekuje od odnosa.

Smarate vise s tim iscudjavanjem kako preko neta..pa sta mi znaci da je vidim u 4 oka i ne znam nista o njoj ko ni ona o meni i kao aj se smuvamo..uzivo bez foliranja danas nista ne moze da se navata a ovde imas vremena kolko oces da procenjujes dal se treba uopste upoznati

dakle covek sam sva svoja cula unistava prelazenjem u virtualni svijet

pih to nije dobro

Back