Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Mitologija, ne postoji takvo misljenje kod njih, oni se cude da mi imamo te iluzije i da smatramo da Rusija zeli nesto da promeni u vezi Srbije.

Vec sam napisao oni zele Srbiju iz 1912.

Svi filozofi , sociolozi i geopoliticari od Hegela , Marksa , do Brzezinskog , Danilovskog , Kara Murze su saglasni da su Sloveni i romano - germani razlicite civilizacije sa razlicitim putevima razvitka
. Ovi drugi su oduvek nesto lukavili - tako je Napoleon potpisivao paktove sa Rusijom dok se nije ucvrstio na vlasti i formirao ,,Ujedinjenu Evropu ,, , a posle je krenuo na Rusiju . Isti slucaj je bio i sa Hitrlerom .

Normalni razgovor Rusa i Srba sa romano - germanima je moguc samo kad im slomimo kicmu - jer tada postaju izuzetno kooperativni i sposobni za dogovor . :cool:

Наведи ми неког?
Да али без БЈР Македоније.
Хоћеш ми рећи да је случајност предлог српске резолуције оне прве у Генералној скупштини УН и масовни протести организовани од муфтије Муамера Зукорлића?
Које заствае су биле на скорашњем скупу Албанаца у Бујановцу јел албанске и америчке, а где је ту српска застава?

Појасни мало те нелогичности са ставом који износиш?

Greska, pre balkanskih ratova, samo uza Srbija.

to su bili ozbiljni analitichki textovi u kojima se skoro sve bilo pomenulo, od odlaska nemachkih dobrovoljaca u zenge dolaska talibana u redove bosanskih mudzhahedina do pojave ruskih i drugih dobrovoljaca na srpskoj strani, a da ne pominjemo politichare i istorichare koji su pisali chlanke za te novine u kojima su analizirali situaciju na balkanu iz mnogo uglova gledanja na stvari, od istorijskih veza do trenutnih odnosa i chak predvidjanja. ozbiljni textovi, ne neki baneri i slichan marketing

Vecina takvih tekstova je narucena, sa ciljem da predstave odredjenu sliku, koju je moguce onda dobro prodati.
Samo je bitno da stvaraju zeljenu sliku.

Svi filozofi , sociolozi i geopoliticari od Hegela , Marksa , do Brzezinskog , Danilovskog , Kara Murze su saglasni da su Sloveni i romano - germani razlicite civilizacije sa razlicitim putevima razvitka
. Ovi drugi su oduvek nesto lukavili - tako je Napoleon potpisivao paktove sa Rusijom dok se nije ucvrstio na vlasti i formirao ,,Ujedinjenu Evropu ,, , a posle je krenuo na Rusiju . Isti slucaj je bio i sa Hitrlerom .

Normalni razgovor Rusa i Srba sa romano - germanima je moguc samo kad im slomimo kicmu - jer tada postaju izuzetno kooperativni i sposobni za dogovor . :cool:

oni su veoma loshi uchenici, koliko puta su rusi ulazili u berlin?

На Западу фобија од Руса постоји вековима уназад, а не верујем да је баш оправдана. Биће да нас мрзе из истих разлога као и Русе, Словени смо православне вере.

Naravno da je opravdana, posebno za vreme haldnog rata.

Vecina takvih tekstova je narucena, sa ciljem da predstave odredjenu sliku, koju je moguce onda dobro prodati.
Samo je bitno da stvaraju zeljenu sliku.

nije to zheljena slika koja je tek tako olako isfabrikovana, pre se radi o fotografiji, profilu srba, a tu umetnik ne mozh bash puno da fantazira kad je fotografija profila u pitanju. i posle gledanja te fotografije oni su odabrali stranu, nemci su ishli u zenge, talibani u bosanske mudzhahedine, rusi grci i josh neki su bili na srpskoj strani, nema tu mnogo shta marketing da isfabrikuje

I sta sa tim?
Kad Zapad kaze Sloveni, on misli Rusi, ne misli Slovaci,Srbi i drugi mali narodi.
A koliko su tek izmedju sebe ratovali germani.

Не, газде са Запада Србе сматрају Русима Балкана, а удворице и сатрапи могу да дубе на трепавицама али то неће променити ничије мишљење на Западу.
Политика Запада према Србији после 5. октобра се није променила ни за јоту нити ће се променити.
Србија по њима треба да буде мала државица коју ће контролисати конзорцијум западних земаља и Турска.
Пошто сви на Западу одбацују Јалту као полазну основу за решање питања граница у Европи, онда треба да се запитамо да ли Запад жели да види Србију у границама Берлинског конгреса.
Запад је починио велике ратне злочине над српским народом у последњих 100 година како би креирао политичку карту Балкана у границама што повољнију за њега служећи се геноцидом, етничким чишћењем и пљачком.
Свако оправдавање такве злочиначке политике, њено представљање као "реалности" је злочин.

окосница спољне политике Јована Ристића је била да увери велике силе да ниједној од њих Србија није претња- у томе и јесте суштина дипломатије.

]На Западу фобија од Руса постоји вековима уназад[/B], а не верујем да је баш оправдана. Биће да нас мрзе из истих разлога као и Русе, Словени смо православне вере.

Naravno - al gde se i neki nasi primise ?? Kao da smo mi Zapadnjaci ... :lol: ..

Koji frikovi .. :manikir: .. I jos dobiju bombe bas kao i ostali Srbi :eek:

Da ih makar zapadni avioni razlikuju , pa da razumem .. :lol:

nije to zheljena slika koja je tek tako olako isfabrikovana, pre se radi o fotografiji, profilu srba, a tu umetnik ne mozh bash puno da fantazira kad je fotografija profila u pitanju. i posle gledanja te fotografije oni su odabrali stranu, nemci su ishli u zenge, talibani u bosanske mudzhahedine, rusi grci i josh neki su bili na srpskoj strani, nema tu mnogo shta marketing da isfabrikuje

Ozbiljno?

Prvo dobrovoljci su pojedinci, a grupe koje pominjes su mnogobrojne, desetine miliona stanovnika, tako da je uvek moguce naci avanturiste spremne da ratuju, samo ako mogu da se identifikuju sa nekom grupom. Za neke ce biti religija, za druge slovenstvo, za trece povracaj ugleda zemlje matice nad nekom teritorijom.

To je sve marketing, da bi se stvorilo adekvatno javno mnenje, da bi se ostvario odgovarajuci cilj.
Seti se samo drugog napada na Irak i svih fabrikovanih dokaza protiv Iraka, od kojih ni jedan nije bio tacan.

I sta sa tim?
Kad Zapad kaze Sloveni, on misli Rusi, ne misli Slovaci,Srbi i drugi mali narodi.
A koliko su tek izmedju sebe ratovali germani.

Odlicno Zapad zna ko su Rusi , ko Srbi .. a ko poljaci .. slovaci , hrvati .. Ne trebamo ih mi uciti - imaju citave institute ..

Uostalom imena koja sam pomenuo ( NASUMICNO ) upucenima dovoljno govore da odlicno poznaju to o cemu ti pises da nemaju pojma .. ne brukaj se vise ..

Ozbiljno?

Prvo dobrovoljci su pojedinci, a grupe koje pominjes su mnogobrojne, desetine miliona stanovnika, tako da je uvek moguce naci avanturiste spremne da ratuju, samo ako mogu da se identifikuju sa nekom grupom. Za neke ce biti religija, za druge slovenstvo, za trece povracaj ugleda zemlje matice nad nekom teritorijom.

To je sve marketing, da bi se stvorilo adekvatno javno mnenje, da bi se ostvario odgovarajuci cilj.
Seti se samo drugog napada na Irak i svih fabrikovanih dokaza protiv Iraka, od kojih ni jedan nije bio tacan.

jel kapirash da nije bilo nemaca dobrovoljaca na srpskoj strani tokom devedesetih? to nije sluchajno i nema tog marketinga koji to mozh da napravi.

Sad ozbiljno : ako te ne mrzi pročitaj moj prvi post na ovoj temi na prvoj strani gde već napisah : Srbi se nisu predali nego trenutna srpska vlast , a to je ogromna razlika , ogromna , kao i '41-e pa i '18-te itd.

Nas je uvek bilo malo , mali smo narod ali smo do sada nekako isplivavali i opstajali i mada i ja gubim nadu jer su okolnosti i vremena sasvim drugačija, jer nigde i ni u kome ne vidim prijatelja mog naroda već samo satanizaciju i želju da nas unište što i svetska propaganda protiv nas godinama govori i pokazuje , to mi više znače i ove reči njegove ekselencije Aleksandra Konuzina ...taj i takav prijateljski ton ma kako ga drugi definisali , u tome je fazon , a o jevrejima na drugoj temi , ovo nije mesto za njih i njihovu tzv. pamet ( stojim iza onoga što prethodno napisah bez obzira na poslovice...i mi imamo poslovice ali nemamo podršku , lovu i moć jakih).

одвајање категорија ''власт'' и ''народ'' је својствено средњем веку, а не модерним државама. власт је од народа. народ је бирао на изборима. крај приче. тачка.

Odlicno Zapad zna ko su Rusi , ko Srbi .. a ko poljaci .. slovaci , hrvati .. Ne trebamo ih mi uciti - imaju citave institute ..

Uostalom imena koja sam pomenuo ( NASUMICNO ) upucenima dovoljno govore da odlicno poznaju to o cemu ti pises da nemaju pojma .. ne brukaj se vise ..

Ono sto si napisao je gomila gluposti, Boro.

одвајање категорија ''власт'' и ''народ'' је својствено средњем веку, а не модерним државама. власт је од народа. народ је бирао на изборима. крај приче. тачка.

:eek: Ti ovo ozbiljno...ozbiljno ???

Ma ja sam kriva što uopšte i odgovaram sa više od smajlija :dash:

Naravno da kapiram, problem je sto dela pojedinaca, podstaknutih propagandom uzdizes na nivo politike, a to uglavnom nije opravdano.

To je isto kao kad je onaj Rus, slikar, sta li.., na Kremlju strajkovao gladju za vreme bombardovanja. To je dakle, pojedinacna odluka, naravno za pohvalu, ali...nije dovoljno.

Poslednja izmena:
окосница спољне политике Јована Ристића је била да увери велике силе да ниједној од њих Србија није претња- у томе и јесте суштина дипломатије.

Јел их уверио?

Back