Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Sopstvene interese da, ali bez čačkanja u za zapad nezavisne države. Pa neće te niko molitio ni u EU ni NATO, tvoja stvar,a li dalje ruke od Kosova i Bosne.

Ili ti zaista misliš da ćeš bez EU puta lakše odbraniti Kosovo ili šta?

Pa tek tada ćeš biti, ponavljam, uništen.

Ili misliš da je EU jedini vid pritiska na Srbiju da prizna Kosovo?

To je samo početak. Eto recimo u međuvremenu smo izgubili i kosovsko tržište za našu robu. Slučajno a? Krediti? Sandžak? Vojvodina?
Ко је на власти у Војводини?
Када већ, јел, могу да те буше где хоће?
Узгред у САД црње се сматрају глоопишама.
Pa mogu da te buše gde 'oće.

Dok ne priznaš Kosovo. Posle idi gde ti volja.

Jedna je stvar kad situaciju sagledamo iz Srpskog ugla - onda dosta toga sto si napisao zvuci realno - a sasvim druga kad situaciju sagledavamo iz Ruskog ili americkog ugla gledanja . Da bi mi uopste mogli da ,, desifrujemo ,, situaciju i da nadjeno odgovor na pitanje koji put je za Srbiju najbolji ( a to je nadam se cilj svakog Srbina i gradjanina Srbije ) moramo se prvo nauciti da razumemo tacke gledista kljucnih aktera amerike , Rusiji i EU .. Ovde se decenijama manipulise gradjanima i oni se bukvalno teraju da prihvate laznu sliku o tim odnosima - jedno od kljucnih mesta zbunjivanja je i ta prica nekavom novom bombardovanju Srbije ukoliko ne prihvatimo diktat Zapada .. to je svakako klasicna vulgarna i skroz neutemeljena i trapava propaganda i gotovo da se zdravorazuman covek na takav politicki ,, ofsajd ,, i ne osvrce - vaznije su suptilniji metode propagande kojima smo svakonevno izlozeni ; one mogu da zavedu u razbortije ...

Dakle , da bi mogli da nadjemo te prave odgovore neophodno je da poznajemo realne odnose unutar trougla amerika , Rusija , EU - a ne da na osnovu propagandno stvorenih predstava pokusavamo da se snadjemo i dovijamo .. A Konuzin nam je prakticno demonstrirao da ti odnosi nisu onakvi kakvim ih NATO i EU propagandisti prikazuju gradjanima Srbije .. On se prekjuce obratio i prisutnim NATO cinovnicima , makar onoliko koliko i nasim vlastima i prisuntnim NATO lobistima .. Njegovo obracane prisutnim cinovnicima NATO i EU je cak i vazniji deo njegovog govora ..

I? Šta je vredelo?

U nekom momentu Konuzin ''mogu li da nastavim?'' a čitava sala jednoglasno ''NOOOO''

Psi laju karavani prolaze.

I ja nigde nisam konkretno o novom bombardovanju govorio.

Dobro bre, zar vi stvarno mislite da Rusija nebi ucinila nesto konkretno da ima interes
Pa bas bi nas mnogo pitali i cekali nase zamolbe
Ko bre takvoj sili moze da zabrani da nesto uradi, ako tako resi?
A resila bi samo kad bi imala jasan i jak interes
Ili je mozda stvar u tome da su interesne sfere odavno podeljene izmedju njih i Zapada, pa nas stariji "brat" povremeno koristi da udari poneki cajper Zapadu
Od cega samo nas boli boolja

Rusija za nas čini onoliko koliko joj sopstveni interesi dozvoljavaju.
Mada recimo u slučaju Južne Osetije i Kosova deluju neprincipijelno u našu korist.
Ali da...deluju u okviru svojih interesa. A za nas je povoljna okolnost što se interesi Rusije na ovom prostoru poklapaju sa našim interesima.
Rusija ne priznaje Kosovo, Rusija nema ništa protiv našeg ulaska u EU...Rusija ne gleda blagonaklono na naš ulazak u NATO.
A šta nama ulazak u NATO uopšte može da donese?

S druge strane, više je nego očigledno da se interesi zapadnih sila nikako ne poklapaju sa našim interesima. Mi smo zbog naših interesa na stalnoj konfronatciji sa Zapadom...i pritisci ne prestaju bez obzira na sve što smo do sada uradili. I neće ni prestati..,
A zbog čega pristajemo na ucene?
Samo zbog j.ebenog puta u Evropsku uniju...u koju uzgred i ne žele da nas prime i koja iz sadašnje perspektive uopšte ne deluje mnogo privlačno.
A zarad nje smo se spremni svega odreći...i to od nas i traže.

E pa ja mislim da to nije vredno toga...i da moramo tražiti alternativu.

Sopstvene interese da, ali bez čačkanja u za zapad nezavisne države. Pa neće te niko moliti ni u EU ni NATO, tvoja stvar,ali dalje ruke od Kosova i Bosne.

To je samo početak. Eto recimo u međuvremenu smo izgubili i kosovsko tržište za našu robu. Slučajno a? Krediti? Sandžak? Vojvodina?

Bez EU nećemo lakše odbraniti Kosovo, a za EU ga moramo predati dobrovoljno. Pa koga bre ti za je ba vaš ovde?!

I ja mislim da nije vredno toga i nervira me ta EU mantra, podseca me na mantre o Kominterni, Staljinu i kasnije o samoupravnom socijalizmu kao jedinom ispravnom put bla bla bla
Jos vise me nerviraju akteri tog EU pokreta u liku lopova i potomaka komunistickih glaveshina
Ali stvar je u parama, tj u pristupnim fondovima EU bez kojih mi jednostavno nemamo sanse, bar ne sa ovakvom politikom.
A mozda je kasno za njenu drasticnu promenu

I? Šta je vredelo?

U nekom momentu Konuzin ''mogu li da nastavim?'' a čitava sala jednoglasno ''NOOOO''

Страначки тролови су слине.
Лажу у свакој прилици, као нпр неки Вилмотс:
Onda ti je valjda potrebno nešto što će da anulira te silne tomahavke, apače, F16ke i sl.

Čoveče, ko govori o konfrontaciji sa Zapadom? Ko govori o nekom novom ratu sa NATO paktom?
Ne boj se...neće toga biti. Teško da će iz italijanskog Avijana ponovo poletati NATO avioni da bombarduju italijanski Fiat u Kragujevcu...ili US Steel u Smederevu ili Filip Moris u Nišu ili British-American Tobag i Vranju ili repetitore norveškog Telenora i austrijskog VIP-a ili ruski NIS...
Isto tako, teško da će nam iz istog razloga i sankcije ponovo uvesti. Suviše je mnogo njihovog kapitala sad ovde.
Nije ni NATO pakt, ni Amerika, ni EU...ono što su bili 1999 godine.

I Amerika i EU trenutno imaju mnogo većih problema od nas.

Reč je o našoj politici.Reč je o tome da je došlo vreme da jasno i glasno kažemo da nećemo po svaku cenu u tu EU, niti su nam evro-atlantske integracije prioritet.
Put u EU nama je do sada mnogo više odneo, nego što nam je doneo...i ne možemo kao narod platiti tu cenu koju oni od nas traže. NE MOŽEMO.
Ionako je ta EU u velikoj banani. Pitanje je da li objektivno imaju kapaciteta da nas prime tamo...i da li uopšte nameravaju da nas prime, pa sve i da im izručimo patrijarja Irineja i mošti Svetog Save.

Jednostavno...došlo je vreme da gledamo sopstvene interese. Daleko od toga da treba ići u drugu krajnost pa težiti da postanemo ruska gubernija.
Ne...jednostavno, dovoljno je da Ruse uvažavamo u najmanju ruku kao i ove sa Zapada.
A pre svega da sebe uvažavamo kao narod...pa kad NATO establišment organizuje bezbednosni forum u Beogradu da ne dozvolimo da nas prave budalama i da tamo polemišemo o bezbednosnim izazovima u Rusiji i Indoneziji...već da ih pitamo za zdravlje u vezi situacije na Kosovo gde se naš narod nalazi pred biološkim istrebljenjem.

Ja u tom kontekstu i posmataram nastup Konuzina.
Jednostavno...čovek nas je pitao "Što ste toliki smradovi i jadnici? Što ih ne pitate nešto u vezi Kosova i Metohije gde vas je.bu u zdrav mozak?".
I čovek je u pravu...Ako sam sebe ne poštuješ, kako očekivati da te drugi poštuje?

Drzava treba svu tu imovinu da nacionalizuje, i oduzme kao kompenzaciju za odstetu. Cim se resi ove nesposobne vlasti.

Milošević je još '91 molio sovjetske generale za pomoć, a '99 bi dao sve na svetu da se Rusija i vojno umešala.

Pa ti si rekao da nikad nismo tražili pomoć.

Ali da da sada će ona stara o Putinu vaskrslom caru

99 je odbio. Mrzi me sad da ustajem i da ti tražim podatke. Ali kad se rešim postaviću ih.

A to da je tad Rusija bila pod kontrolom zapada nije tajna.

Ja sada pitam kakvu je pomoć Tadić tražio od Putina-Medvedeva.

Sopstvene interese da, ali bez čačkanja u za zapad nezavisne države. Pa neće te niko moliti ni u EU ni NATO, tvoja stvar,ali dalje ruke od Kosova i Bosne.

Ma nemoj?
Samo to traže od nas? Da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu?
Pa gde ćeš gore od toga?

Kosovo nije nezavisna država. Nisu je priznale ni sve zemlje EU, ni sve zemlje NATO pakta...ni većina država na svetu, niti je član UN.
I mi nećemo nikada priznati tu tvorevinu. To je naš nacionalni ineteres i stvar nacionalnog ponosa...crta ispod koje se ne ide.
Mogu oni u ovom trenutku tamo da rade šta hoće...to je istina. Ali na nama je da tu nakaznu tvorevinu, teritoriju koju su nam nasilno oDuzeli...nikad ne priznamo.
To je najmanje što možemo učiniti (ili ne učiniti).
Ako je to uslov ulaska u EU i uslov da nas ostave na miru ( a jeste)...e pa onda ne treba ni da idemo u EU.
Ionako vidimo da ni tamo nije sve krasno.
Okrećemo se sebi i onima koji nas koliko-toliko poštuju.

Игор Гојковић
16.09.2011, 12:39

Pogledajte prilog 203363

Шта је то тако страшно урадио руски амбасадор у Београду Александар Конузин па да га београдски режимски медији, а њих је бар 90 одсто, окарактеришу као скандал-мајстора ?

http://serbian.ruvr.ru/2011/09/16/56253992.html

PA REKAO JE ISTINU.

U SVETU UNIVERSALNE LAZI KAZATI ISTINU JE REVOLUCIONARNI AKT.

I? Šta je vredelo?

Pa Konuzin je tada vec zavrsio svoj posao - dovoljno ih je popisao po glavi .. zato je i pitao - da kazu to ,,Nooooooooooooo ,, , i da mirno ostavi nase NATO placenke i lobiste sa NATO cinovnicima .. :lol:

A jel mislis da Konuzin zaista nije mogao da nastavi da prica i pored tog ,, Noooooooooooo ,, - jer bi mu , valjda , Sekjuriti .. ili Vejvoda .. oteli mikrofon .. i izneli ga iz sale .. :think:

Poslednja izmena:
Ma nemoj?
Samo to traže od nas? Da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu?
Pa gde ćeš gore od toga?

Kosovo nije nezavisna država. Nisu je priznale ni sve zemlje EU, ni sve zemlje NATO pakta...ni većina država na svetu, niti je član UN.
I mi nećemo nikada priznati tu tvorevinu. To je naš nacionalni ineteres i stvar nacionalnog ponosa...crta ispod koje se ne ide.
Mogu oni u ovom trenutku tamo da rade šta hoće...to je istina. Ali na nama je da tu nakaznu tvorevinu, teritoriju koju su nam nasilno oDuzeli...nikad ne priznamo.
To je najmanje što možemo učiniti (ili ne učiniti).
Ako je to uslov ulaska u EU i uslov da nas ostave na miru ( a jeste)...e pa onda ne treba ni da idemo u EU.
Ionako vidimo da ni tamo nije sve krasno.
Okrećemo se sebi i onima koji nas koliko-toliko poštuju.

...i odbrani Kosova je li?

Strašno da ljudi ne shvataju da je to što Rusija ne priznajeKosovo potpuno irelevantno jer Rusiju niko ne namerava pritiskati. Jeftinije je stisnuti Srbiju dok ne klone nego sve preostale članice UN-a.

Pa onda kad Srbija prizna, mogu i ostale.

Posle negativnog stava MSP-a to se i radi.

A srećno nam bilo u očuvanju Kosmeta u izolaciji od zapadnih vojnih i ekonomskih saveza. Biće veoma uspešno, ne sumnjam.

I? Šta je vredelo?

Kako nisi kad si u prvoj rečenici svog posta pisao o konforontaciji sa Zapadom i pominjao Apače, tomahavke F16 i slično.

I da...vredelo je svo to istupanje Konuzina.
Ko bi uopšte čuo za taj glupi "bezbednosni forum" na kojem neki mudro.seri mlate praznu slamu...da nije bilo Konuzinovog nastupa?

Ma vidiš da se sav pogubio.

Dobro je napisao onaj novinar :

...................,, Da li je nekad u srpskim meistream medijima neko osporio kredibilitet ovih uglednika? Da li je među njih u četvrtak bio pozvan i neko od Srba ko bi mogao da kaže i nešto drugo, makar da bi mu se smejali kako je zaostao iza duha vremena. Koji bi, na primer, mogao da kaže da su svi ti uglednici obična vulgarna okupaciona elita, čiji je posao da ubedi svoje sunarodnike da je za njih najbolje ono što im žele njihovi neprijatelji. Koji to najbolje argumentuju tako što, ako Srbi ne daju sve što im se traži, ovi uglednici će izgubiti svoje adute da Srbe štite pred svetom i onda će se svet ovde stuštiti i svima nam jebati majku. Uostalom da li je okupacione elita ikada i igde služila za nešto drugo nego da svom mučenom narodu kaže da može i milom, a može i silom, pa bi to što nam oni predlažu da bude milom valjalo shvatiti kao čin njihovog visokog požrtvovanog patriotizma, tako konstruktivnog u odnosu na onaj arhaični, koji kaže da se svoje ima braniti. ,, .........

Pa Konuzin je tada vec zavrsio svoj posao - dovoljno ih je popisao po glavi .. zato je i pitao - da kazu to ,,Nooooooooooooo ,, , i da mirno ostavi nase NATO placenke i lobiste sa NATO cinovnicima .. :lol:

A jel mislis da Konuzin zaista nije mogao da nastavi da prica i pored tog ,, Noooooooooooo ,, - jer bi mu , valjda , Sekjuriti .. ili Vejvoda .. oteli mikrofon .. i izneli ga iz sale .. :think:

Pa Vejvoda ne bi nikad. Ekšli ja ga nisam ni razumeo šta mrmlja jer se usrao.

Nego tek kad je Konuzin se okrenuo zvaničnicima pored Vejvode i ostalima u sali da pita za dopuštenje, usledilo je glasno ne.

Naravno da Tadić pušta u gaće od Konuzina, ali akcenat je na tim NATO zvaničnicima. Njih, po svemu sudeći, slabo ovaj zastrašuje.

...i odbrani Kosova je li?

Strašno da ljudi ne shvataju da je to što Rusija ne priznajeKosovo potpuno irelevantno jer Rusiju niko ne namerava pritiskati. Jeftinije je stisnuti Srbiju dok ne klone nego sve preostale članice UN-a.

Pa onda kad Srbija prizna, mogu i ostale.

Posle negativnog stava MSP-a to se i radi.

A srećno nam bilo u očuvanju Kosmeta u izolaciji od zapadnih vojnih i ekonomskih saveza. Biće veoma uspešno, ne sumnjam.

Вршити притисак на Србију је реалан само дотле док је Србија самоизолована, интеграцијом Србије у евроазијски савез то опција сама по себи отпада.

Back