Molonlabe
Poznat
- Poruka
- 7.225
Gledam neke oglase za stan i vidim da je grijanje etazo?
Kakvo je to grijanje? Staje to zapravo? Koji energent se koristi?
Kakvo je to grijanje? Staje to zapravo? Koji energent se koristi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То ја имам.
Имаш централну пећ која може бити на различита горива. Рецимо, наша је на струју и чврсто гориво (дрва). Може такође да буде на плин. И од ње полазе цеви и радијатори. Значи, као централно грејање, само сам подешаваш кад ћеш грејати, колико, којим горивом, колика ће ти бити температура у стану. Економичније је за стан од централног јер не плаћаш по квадратури стана већ колико потрошиш сам.
Овде код нас (Бг), али је тако у целој Србији, грејање се плаћа по квадратури. Па рецимо, моја баба у њеном стану од 42 квадрата плаћа зими око 4500 хиљаде (~90 км), а ми по стану од 62 квадрата платимо мање од тога (ако се грејемо само на струју, а не грејемо се).
Дрва су код вас јевтинија него у Србији, е сад, не знам да л' би имао где у згради да их сложиш (неки подрум).
Да додам још у пост и како све изгледају те централне пећнице.
Има разних модела, од естетски уређених до оних који могу да буду у функцији кувања ручка, печења колача, хлеба...
![]()
![]()
![]()
![]()
И значи све тврдите да је овај начин гријања јако добар и јако економичан?
И значи све тврдите да је овај начин гријања јако добар и јако економичан?
Разлика између централног и етажног грејања је..?
то се решава инсталационим цевима. мајстори раде, ако се не варам, "три круга", и можеш да искључиш радијаторе у собама које не користиш. Рецимо ја имам на спрату 4 собе. Две не користим.Meni npr za par soba ne treba jer su prazne...
iz te prostorije u kojoj je centralna pec ili moras da pobegnes posle 5min. ili da otvaras prozore a ostale prostorije bas i nisu zagrejane![]()