Šta je to dobar vrtić?

Šta je to dobar vrtić? - то се и ја питам!
наиме, у државном вртићу за моје дете нема места, јер је, забога, рођена два месеца прекасно! (значи, може тек следеће године!!!)
а од приватних:
- цена 220е, имају свог педијатра, али да би видео вртић треба да се најавиш и дођеш у поподневним сатима кад деца нису ту?!?
- цена 255е, имају свог педијатра, (локација идеална), сами спремају храну, али... 255е за дете од годину дана!!!
- цена 180е, вртић на спрату - значи цео дан у затвореном простору, ТВ у соби у којој деца бораве, спавају у некој другој соби - затворени, не спремају храну већ им нека фирма довози... хммм...
потрага се наставља, а ја за два месеца почињем да радим...

Poslednja izmena:
наиме, у државном вртићу за моје дете нема места, јер је, забога, рођена два месеца прекасно! (значи, може тек следеће године!!!)
а од приватних:
- цена 220е, имају свог педијатра, али да би видео вртић треба да се најавиш и дођеш у поподневним сатима кад деца нису ту?!?
- цена 255е, имају свог педијатра, (локација идеална), сами спремају храну, али... 255е за дете од годину дана!!!
- цена 180е, вртић на спрату - значи цео дан у затвореном простору, не спремају храну већ им нека фирма довози... хммм...

Bilo bi u drzavnima ;) samo da imas vezu... Ee zasta mi placamo poreze.... :dash:

Bilo bi u drzavnima ;) samo da imas vezu... Ee zasta mi placamo poreze.... :dash:

па рекли нам данас - јављајте се ви повремено, ако се неко испише први на листи чекања (читај онај ко је најдосаднији или...) биће позван да се упише?!? а нигде није објављена "листа чекања"!!!
све знам, али не смем да се нервирам...

Ja sam ćerku prijavila kad se rodila, i stigla je na red posle 13 meseci, baš kad sam počela da radim. Tako su me posavetovali u vrtiću.
Međutim, kako mi je radno vreme u školi kratko, nekako sam uvek nailazila po nju u nevreme, dok je sedela na noši, a pelene na podu pored nje(tada još nije bilo Pampersa). Zbog toga sam je ubrzo ispisala i snalazila se kako sam umela.

Poslednja izmena:
а од приватних:
- цена 180е, вртић на спрату - значи цео дан у затвореном простору, ТВ у соби у којој деца бораве, спавају у некој другој соби - затворени, не спремају храну већ им нека фирма довози... хммм...

Potraži vezu. Daš jednom 200e i posle plaćaš vrtić manje sve dok dete ne krene u školu...:mrgreen: :lol:
Isplati se. :D

Jebbena Smrdija.

Da sam ja neka vlast ja bih uveo streljane. :evil:
Имамо ми стрељане...

Оба пута сам клинца уписала преко везе, није било шансе другачије а заиста није имао ко да га чува...
Када је требало да пређе у трећи вртић, рекли су ми да нема места али да се све може средити. :lol: Само, он није хтео да иде у тај вртић (јер нема двориште), па смо се малко мучили неко време док није пошао у школу.

ovde decaci od pet godina kada krenu u osnovnuu skolu nose sako, kosulju i kravatu :zper:

ja mislim da je varijanta sa nekom vrstom uniforme sasvim o.k. U toj varijanti niko izgledom ne odskace u toku nastave!!!:)[/QUOTE]

Uniforme su super:D Ne znam bas kravata, sako...ali sto su nosili u skoli gdje je moja cura isla svidjalo mi se jer nije bilo ludila "sto cu obuci za skolu" nego svaki dan bilu polo majicu i tamno plave pantalone ili suknju...:worth:

Poslednja izmena:
Nije poenta samo u prostoru u kom deca borave, po mom misljenu sustina je u vaspitacima koji su sa decom. Mladje dete smo upisali u privatni vrtic jel u drzavnom-naravno-nije bilo mesta. Skup, privatni vrtic, sa milion nekih dodatnih aktivnosti, jezici, prilagodjavanje svakom detetu ponaosob (citaj-slihtanje roditeljima da izvuku pare) itd...i naravno paprena cifra....
Rezultat-tuuuuzno dete koje nevoljno odlazi, sav srecan kad ide kuci, ceo vikend pita koliko smo jos dana kod kuce pre ponedeljka itd..
Preko veze ga ubacujemo u drzavni vrtic u koji je isla starija cera, kod iste dve vaspitacice i u roku od tri nedelje dete dozivljava potpunu transformaciju. Radostan odlazi u vrtic, voljno recituje pesmice ( u privatnom smo ga molili da nam nesto odrecituje), prepricava svaki dan dogadjaje, sve u svemu-uziva. Takva iskustva smo imali i sa starijom cerom...
Grupe u ovom vrticu su velike, ima ih 28, nemaju neku veliku sobu, igracke su "onako", ali su zato vaspitacice jako kreativne, voljne da rade, vole svoj posao, posvecuju se deci, puno se radi i sve to se vidi....moj zakljucak-mogu da budu vazni kakve su igracke, kako je okreceno i da li je skup namestaj, kakvo je dvoriste i sl, ali je sve to uglavnom sminka, vaspitaci su tu najvazniji, jel provode izuzetno puno vremena sa nasom decom, (cesto roditelji manje budu sa decom od vaspitaca u toku dana)...tako da se bolje raspitate kod roditelja koji imaju stariju decu od vase, kakvi su vaspitaci i kako se sa decom radi

ух... потрага још траје... додуше, при крају...
остала још 2 и да донесемо коначну одлуку...
она два која локацијски највише одговарају су папрено скупи: 255, односно 240...
једни су ладно повећали цену од летос (било 200, сад 220), кућа са просторијама на спрату, евентуално изведу децу на терасу која има жичану ограду, као да су у кавезу, бораве у једној просторији, спавају у другој, сами - без надзора (и, наравно, те просторије нисмо видели, јер, забога, деца спавају!)...
и тако... видећемо сутра...

Back