sta je to digital receiver????

• Začetnik teme Začetnik teme gost1234
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

gost1234

Gost
Zanima me sta je to digital receiver, gde se kupuje, koliko kosta, kako se montira i kako se koristi. Jedino sto pretpostaljvam je da sluzi za gledanje satelitskih kanala, a mozda i gresim. Mene podjedanko zanimaju i nasi kanali i strani, pa me zanima sta je bolje resenje digital receiver ili KDS????

Jeste u pravu si da Digitalni reciver sluzi za gledanje Sat.Kanala , Obavezan je ukoliko zelis da gledas SAT kanale.
Veoma je jednostavan za montiranje (Slicno kao i videorekorder samo sto jos u njega ubodes i Kabal od antene, Kako se koristi zavisi od modela i marke koju kupis.
Mada po meni je bolje resenje kupovina PCI Kartice Ili USB Boxa , koji isto sluzi za gledanje SAT kanala ali na PC - iju.Ukoliko resis da kupis ovu drugu verziju (PCI Kartica Ili USB Box) Trazis Tehnisat Sky Star 2 ili Tehnisat Sky Star USB box(ako se ne varam) Po meni USB Box je bolja varijanta ali je nesto i skuplja

Javi sta si kupio...

Pozdrav 8)

[
za razliku od analognog resivera digitalni ima mogučnost primanja daleko večeg broja stanica(nazovimo ih tako)potrebna je antena od 90 cm promjera i obavezno 2 primača(LNB-a) jedan za satelit ASTRA na 19 stepeni istočno,a jedan za satelit HOT BIRD na 13 stepeni istočno--takova kombinacija sa dodatnim karticama može prikazati(otvoriti)cca 400 raznih programa audio-video i cca 350 radio programa širom sveta.Resiver mora imati mogučnost programiranja i spremanja minimalno za 3ooo programa--toliko ako sam uspio rastumačiti stvar--

Back