Šta je to Dardania?

Ne znam šta im je to dardania, ali na svakom ćošku na Kosovu piše to dardania... te WELCOME TO THE REPUBLIC OF DARDANIA, te VISIT DARDANIA...te dardania ovo te dardania ono... Ja sam malo googlov'o i našao sam samo da su nekad davno postojali neki Dardanci, al' ne kapiram kakve to veze ima sa Kosovom...??! Jel' to oni hoće da promene naziv Kosova u DARDANIA??

Прекрајање историје на делу....хоће да се представе као антички народ....а до јуче нису имали своју реч за собу већ су користили нашу "пећ"....јер пећ је нешто што стоји у соби и пошто су банда нецивилизована по томе су назвали просторију у којој се живи.

Иначе, изгледа да наша држава више не издаје никоме нове регистарске таблице ко има пребивалиште на КиМ. Мораш да мењаш пребивалиште да би добио нове таблице што суштински значи да ће временом Српске таблице са Приштинским, Пећким, Призренским итд ознакама ишчезнути.......језиво.... Обрни-окрени сами себи смо највећи непријатељи....

Птолемеј се у својој Географији бавио географским појмовима и одредницама., Он помиње (овдје стр. 96-99) град Албанополис и колективитет Албане тек узгред у једној јединој ријечи гдје је из контекста садржаја реченице немогуће закључити да ли је у питању етноним, име племена или демоним, назив становника Албанополиса и околине.

И ту је важно да то име у списима нестаје у наредним вијековима, не помиње се на том простору (наравно краљевство Албаниа којем и Птолемеј поклања доста простора, помиње се у подостза списа но то нема везе са овим простором) ни колективитет Албанои ни боло који народ, племе који би на било који начин могли повезати са Арбанасима.
Све до краја XI вијека када се у спису Михаила Аталијата помињу Арвенити за које се вјерује да су потомци каснијих Арбанаса (од којих је и име изведемно). Значи имамо "празнину" од пуних девет вијекова када немамо ни помен тог народа ни у једном спису ни помен неког народа који би па и кроз комотно тумачење могли довбести у везу са каснијим Арбанасима.
У сваком случају, антички Дардани и каснији Арбанаси, нигдје везе.
Obrati se Britannici s tim svojim osobnim istraživanjama. Bit će ti zahvalni da ih ispraviš.

E sad ne znam da li si crnogorac,srbin ili albanac ali se okreces stranim izvorima tj. na engleskom. A mi svi znamo ko su stranci i koji su im pomogli da dobiju nezavisnot 2008. Ono sto je samo validno je ovaj video gde nasa dva coveka govore pravu istinu. A dardanci su upravo Srbi.
Da si ti pravi Srbin ne bi slao engleske lazi,nego bi podrzao ovaj video koji tacno ima objasnjenje vezano za Dardaniju., Medjutim posto nisi Srbin,ljubomoran si na nas srbe sto smo narod koji sve dokaze i svoju istoriju jer je ti nemas. Patetican si i jedan obican trol koji zeli da urusi srpstvo jer se dodvoravas stranicma.

A za tebe samo jos jedna poruka koja je najtacnija i koja ubija umno takve kao sto si ti jeste: Kosovo je Srbija.

E sad ne znam da li si crnogorac,srbin ili albanac ali se okreces stranim izvorima tj. na engleskom. A mi svi znamo ko su stranci i koji su im pomogli da dobiju nezavisnot 2008. Ono sto je samo validno je ovaj video gde nasa dva coveka govore pravu istinu. A dardanci su upravo Srbi.
Da si ti pravi Srbin ne bi slao engleske lazi,nego bi podrzao ovaj video koji tacno ima objasnjenje vezano za Dardaniju., Medjutim posto nisi Srbin,ljubomoran si na nas srbe sto smo narod koji sve dokaze i svoju istoriju jer je ti nemas. Patetican si i jedan obican trol koji zeli da urusi srpstvo jer se dodvoravas stranicma.

A za tebe samo jos jedna poruka koja je najtacnija i koja ubija umno takve kao sto si ti jeste: Kosovo je Srbija.

On je objektivni gledalac iz EU, tako da sad posto svi mi odje tebi kazemo kako je, moras malo gledat u ogledalo i pitat sebe da l si u krivu

On je objektivni gledalac iz EU, tako da sad posto svi mi odje tebi kazemo kako je, moras malo gledat u ogledalo i pitat sebe da l si u krivu
Znam ja da je on Hrvat iz EU. Svi znamo sta sve hrvat moze napisati samo da bi Srbe ocrnio. Samim tim sto Kurti ide u Hrvatsku nije ni cudo sto mi salje ovde sta je napisala "Britanica" Nikakvu objektivnost on nema,kao ni ti iz CG.Ti podrzavas Hrvate ali podrzavas i Albanske teroriste. oba dvojica ste pateticni i pokazujete ne znanje,a cak ste spremni i da upadnete sam i sebi u stomak kad ovako pisete jer se ne mozete obrukati jer se ne vidi ko ste vizuelno.Samo tastatura i piksla puna ugasenih opusaka.

Enciklopedija Britannica je međunarodno poznata, priznata i ugledna enciklopedija već preko 100 godinu i izvor provjerenih informacija.

Dardanci mogu biti Srbi jedino u nekom paralelnom svemiru, budući da u to vrijeme, okvirno od 2. stoljeća pr. Kr. do 7. stoljeća pos. Krista Srbi uopće nisu živjeli na Balkanu.

Enciklopedija Britannica je međunarodno poznata, priznata i ugledna enciklopedija već preko 100 godinu i izvor provjerenih informacija.

Dardanci mogu biti Srbi jedino u nekom paralelnom svemiru, budući da u to vrijeme, okvirno od 2. stoljeća pr. Kr. do 7. stoljeća pos. Krista Srbi uopće nisu živjeli na Balkanu.
HA HA HA Medjunarodno priznata? Pa zar ne vidis da je ovaj clanak pisao albanac,i naravno da ce ga napisti,dopuniti po svom nahodjenju. I sve opste je poznato ko su albanci ovi sa Kosova da samo glume i da prave zrtve od sebe. Samim tim se prikazuju zrtvama celom svetu,a Amerika je to docekala siroko rasirenim rukama samo da bi uspeli preko njih,tih albanskih terorista dobila benefite od Kosova. Vidim ja da ti nemas pojma o politici i ko su albanci tj. siptari.

Britannicu pišu i Srbi. Obrati se njima, ako ti je već mrsko javljati se Albancu.
Pisu i Srbi ali ovakve lazi Srbi ne mogu izneti jer svi znaju ko su albanci. Spominju neku Dardaniju i nemaju pojma sta pricaju a samo zato sto su naveli da je rec darda kruskalbanskom i otuda je sve pocelo. A ti malo bolje prostudiraj onaj video gore sto sam poslao,pa tek onda napisi nesto pametno. A ne samo lupas i podrzavas albanske teroriste.

Pisu i Srbi ali ovakve lazi Srbi ne mogu izneti jer svi znaju ko su albanci. Spominju neku Dardaniju i nemaju pojma sta pricaju a samo zato sto su naveli da je rec darda kruskalbanskom i otuda je sve pocelo. A ti malo bolje prostudiraj onaj video gore sto sam poslao,pa tek onda napisi nesto pametno. A ne samo lupas i podrzavas albanske teroriste.

Moras malo da se manes nacionalizma

Moras malo da se manes nacionalizma
Uh ma sta mi kazes. Ti da podrzavas teroriste i kao satro da mi pokazes "istinu" a ja da cutim. Fora je u tome sto i ti sam znas ko su albanci( e sad da kazem ne SVI naravno) ali i da ne spomenem njih pa da bi se povezalo kao da sam zagrizen nacionalista. Tebi ili je mozak ispran glupostima ili se pravis lud. A ja ovako mogu mesec dana da kuckam sa tobom ti ce da drvis po tvome i da mi kao satro objasnis neke stvari vezano za Dardaniju i Kosovo. A to sto kazes da se manem nacionalizma ja moram da te navedem u tom slucaju jer si se klasifikovao kao crnogorac,a zalsono ej to sto su crnogorci srbi a ovamo podrzavas teroriste. Pa se malo zapitaj zasto ti to radis. A zasto si izgubljen u svetu ludila i farse.

Imam ja i bolje, ali takve trošim isključivo na kvalitetnije korisnike foruma.
Hajde da te ja malo prozovem,jer smatram da sam mnogo vise kvalitetniji korisnik ovog foruma od tebe. Nego da ja vidim da li ti meni mozes da pariras na ovom forumu posto sebe smatras :kvalitetnim korisnikom foruma".... Al ajde ovako da srocimo to: Koje ti to kvalitete na ovom forumu imas da bi pokazao samom drustvu (socijalnoj mrezi) da si korektan i kvalitetan sagovornik?

Da, Britanika je poznata i ugledna, i to stoji. Ali, taj ugled nije stekla po ovakvim pitanjima. Isto tako stoji da Dardanci odavno ne postoje.

Back