Šta je temu com sajt?

Umri_muski

Legenda
Poruka
69.822
Ok lici kao sajt za prodaju , ali lici kao aliexpres , tj da svako moze da okaci svoju ponudu.
Lici kao da je internacionalni , a opet lici kao da je hrvatski
Da li je za kupca isto kad ima kupujem prodajem sajt gde su oglasi oglasnog tipa, a ne item tip prodaja?

Sasvim sigurno da merchandise gate nije prisutan kod kupujem prodajem ili kupindo sajtova...ili berza ako jos postoji.

Da li je trziste dostave i kupovine iz fotelje u Srbiji sazrelo za aliexpres srpsku varijantu ili kao sto se meni cini da je TEMU, otud i tema..

U BG sam imao skoro situaciju da su svi renomirani kinezi , koje sam ja znao da su renomirani povukli proizvod koji su prodavali ali turu koja je dosla u drugoj boji i nije bila ispravna...
Medjutim , polovina prodavaca kineza je nastavilo da ih prodaje iako znaju da su neispravni po principu prodace se a niko nece da se bakce i da vrati....
Sto naravno da ne prolazi kod online kupovine....tu cak ima vise zakonske regulative nego kod kupovine u tehno winwin ej ubi me da se setim ko je jos povezan trgovinskom lancu...

Dakle da li je TEMU Balkanski korak napred, dok ostali cute i smrde...?
1713418655513.png

Ako se pravi sajt za jednu firmu , jednog prodavca, ma kako imao razgranatu ponudu imamo sledece

1713418838389.png

Namerno nisam naveo 10tak Srpskih firmi koje imaju od igle do lokomotive kako se slikovito zove ili zvao jedan od tih sajtova za nabavku svega online iz fotelje..

Evo gledam recenzije sajtova i vidim da su najvise kotirani sajtovi koji su oglasnog tipa, kp , halo oglasi , kupindo limundo, na kojima moji poznanici prodaju robu laganica i to po poprilicno visokim cenama, ali tako prolazi.
Verovatno zato sto moze i zato sto je to trziste malo raritetno orjentisano...imam utisak da se sve tamo kupuje ili kao mufte ili kao raritetno, ili kolekcionarsko...

Ok lici kao sajt za prodaju , ali lici kao aliexpres , tj da svako moze da okaci svoju ponudu.
Lici kao da je internacionalni , a opet lici kao da je hrvatski
Da li je za kupca isto kad ima kupujem prodajem sajt gde su oglasi oglasnog tipa, a ne item tip prodaja?

Sasvim sigurno da merchandise gate nije prisutan kod kupujem prodajem ili kupindo sajtova...ili berza ako jos postoji.

Da li je trziste dostave i kupovine iz fotelje u Srbiji sazrelo za aliexpres srpsku varijantu ili kao sto se meni cini da je TEMU, otud i tema..

U BG sam imao skoro situaciju da su svi renomirani kinezi , koje sam ja znao da su renomirani povukli proizvod koji su prodavali ali turu koja je dosla u drugoj boji i nije bila ispravna...
Medjutim , polovina prodavaca kineza je nastavilo da ih prodaje iako znaju da su neispravni po principu prodace se a niko nece da se bakce i da vrati....
Sto naravno da ne prolazi kod online kupovine....tu cak ima vise zakonske regulative nego kod kupovine u tehno winwin ej ubi me da se setim ko je jos povezan trgovinskom lancu...

Dakle da li je TEMU Balkanski korak napred, dok ostali cute i smrde...?
nema veze sa Hrvatskom niti sa Balkanom...
to sto ti deluje kao da je hrvstski sajt, verovatno zbog IP adrese automatski prevodi na jezik u zavisnosti odakle se logujes.

Unbenannt.JPG

nisam nikad porucivao sa temu, ali jesu neki prijatelji... OK funkcionise (u Nemackoj) stize roba, sve mega-povoljno kada je na tim rasprodajama.
u sustini sve isto kao aliexpress....

Jos gore, kako ne postoji pravni okvir i isplativost za takve e marketing platforme na balkanu a postoji u kini?
Sad vise postarina nije ni u kini jeftina, dobro , 1e u odnosu na nasu ptt koja je 3e....
Da li je samo to kljucni faktor?

postoje firme koja svaka za sebe pojedinačno prodaje mali milion proizvoda,a roba se dostavlja brzom poštom u roku do tri dana
kod mene u MKD već ima tri _četiri etablirane firme koje rade na tom principu
a i moguć je povratak proizvoda ukoliko su nešto zeznuli

ma cene su takoreći iste kao na aliexpres , a i produkti , s tim što aliexpres čekaš mesec i više , a ovde dobiješ za tri dana
za sutra čekam da mi donesu ovo
Screenshot_20240417-084312-484.png

i ovo
Screenshot_20240417-084338-952.png

kada sam uporedio cene skoro isto , a dobijem tako reći istoga dana

Back