pely
Ističe se
- Poruka
- 2.249
Strip je najslobodnija umetnost i njegova snaga je u tome sto stalno provocira mastu.
Citajte,gledajte i pronalazite!
Citajte,gledajte i pronalazite!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa zato postiji razlika izmedju stripa i graficke novele. No nebitno..
Tesko da cu ikad Marvel stripove videti kao vrhunsku umetnost, ali isto tako tesko da cu Hermann-a ikad doziveti kao zabavu..
Жао ми је што ваша генерација нема могућност да упозна прави стрип, уметнички стрип, већ само комерцијални.
Стрипови које сви ви наводите спадају у групу стереотипних комерцијалних стрипова. Прави, оригинални стрипови са душом и карактером, стрипови чији ликови се из епизоде у епизоду развијају и решавају стварне проблеме су:
Корто Малтезе,
Џеремаја,
Поручник Блубери,
Кобра,
Принц Валијант,
Бернард Принс,
Команча,
Торпедо,
Гастон...
Прошле године је једна дистрибутерска кућа издала цртани филм француске продукције (перфектно урађен) са ликом Корта Малтезеа. Вреди га одгледати.
Umjetnost naravno.Ali sve zavisi o kojim stripovima tj. junacima pricamo.
Npr. Americki marvel i ostali stripovi na kalup superheroja su cist primjer zabave...dok sa druge strane Italijanski(Boneli) stripovi imaju mnogo vecu vrijednost.To je neko moje misljenje.
Kakve bre vrednost kod Bonelija, mislis na to sto Zagor na tri strane desetoricu umlati sekirom, izem ti takvu umetnost.
Ocekivao sam da ce neko spomenuti texa
Mislim na Marti Misteriju i Dilan Doga....
Heeey. Da li moze jedno malo objasnjenje.... Kada se kaze ''tabla stripa'' da li tabla podrazumeva jednu stranu na kojoj moze biti vise crteza ili podrazumeva samo jedan crtez koji se posle spaja sa ostalima? Thanks)))))))))
Evo, ovo je jedna tabla iz novog broja Dilana:
![]()