Шта је "српство"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi iz kog ugla se gleda, licnog ili drzavnog :think:
Zavisi da li se gleda kao narod, prilicno istog porekla ili kao nacija (politicki projekat, svi unutar granica su samo jedno).

Zbir kulture i obicaja ovog naroda, sa svim podvrstama (a ima ih prilicno).

Ipak, nije najvaznija definicija. Najvaznije je da li cemo da opstanemo ili ne. Ako ne opstane narod, nece ni njegova kultura.

Народ јесте култура.

Српство је да се осећаш припадником једном он најзначајнијих народа у историји. Тесла, Миланковић,Шешељ, Вучић, Ђоковић су наше перјанице, људи какви се рађају само једном у 100 година. Такве људе немају много већи народи од нас.

petar petrovic njegos

Што се тиче болдованог, ја знам граматику јер сам ишао у школу у време "злих комуњара", а који су ме, у Шуваровом "накарадном" усмереном образовању, између осталог научили и ово:

"Појам "српство" означава борбу за националну еманципацију Срба у деветнаестом веку, како у Отоманској империји тако и у Хабзбуршкој монархији" (крај цитата).

- - - - - - - - - -

Наравно, али то ми нимало не смета / не спречава да поставим овакву тему / анкету. Напротив!

Па ето видиш, имаш диплому једне шуварице, браво ! Који је ускостручни смер ? Посластичарски или кобасичарски ?

Околности, а можда ни амбиције ти нису дозволиле да даље од тога макнеш.

Poslednja izmena:

ako ćemo u primerima, evo još jednog novijeg

9094_vest_1135.jpg

Beograd je veliki problem u njemu ima najmanje srpstva
dok je bio glavni grad titoslavije nagomilalo se tu svega od gore oca i zle matere

potrebna je jedna brigada osvetnika da oslobodi beograd i odvoji zito od kukolja

То ће да се разбежи за један дан када схвате где су и шта су својим делом проузроковали.

Beograd je veliki problem u njemu ima najmanje srpstva
dok je bio glavni grad titoslavije nagomilalo se tu svega od gore oca i zle matere

potrebna je jedna brigada osvetnika da oslobodi beograd i odvoji zito od kukolja

Ово је тачно али само делимично. С обзиром да је Београд ипак метропола, онда један зељо не може очекивати да у њему целом становници наликују његовој селендри.

У Београду управо има највише тих од гора оца и зле матере који су пренаселили Београд, од којих се више прави Београђани више и не виде.
Управо носиоци духа посељачења и изопачења сваког вида (скоројевићства, наркоманије, проституције) Београда јесу провинцијалци.

(...)

У Београду управо има највише тих од гора оца и зле матере који су пренаселили Београд, од којих се више прави Београђани више и не виде. (...)
Да ли можеш да ми дефинишеш "праве Београђане"? Мсм, објасни који су то људи?

Зато што је тако граматички правилно када се неки појам наводи у питању / наслову.
Као када бих на пример питао: *шта је за вас "граматика"*

Немој лупетати, узми Речник српског језика Матице српске и погледај страницу 1263......... и носи се са својим незнањем.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back