Шта је СНС и Вучић урадио за Србе и Србију?

Smanjili su nezaposlenost sa 25.9% na 8.2%.Stabilizovali su drzavne finansije. Povecali su strane investicije na 4.8 milijardi evra.Otvorili fabrike,izgradili stotine km autoputeva,zapoceli masovnu stambenu i poslovnu izgradnju,resili pitanje drzavnih gubitasa Zelezare Smederevo i basena Bor i Majdanpek. Sve dobro se odnosi na ekonomiju. Ostalo su negativne stvari ,koje nisu tema posta.
Za nezaposlenost se promenila metodologija po kojoj se računa:
https://www.istinomer.rs/izjava/mi-...-srbiji-imali-oko-1-860-000-zaposlenih-ljudi/
Za stabilizaciju finansija je tačno mislim, povećanje penzija 2008 je napravilo ogroman problem.

On je uradio bar nesto, oni zutkasti pre njega ama bas nista. Glavni problem nase opozicije je taj sto bi sa oprostenjem da se hebu a da im ne udje. Zasto? Zato sto je ON vise puta javno rekao da ga mogu skinuti samo na dva nacina.
1. Da ga pobede na izborima
2. Da ga fizicki eliminisu

Ono prvo im ocito ne ide jer Srbija nije samo krug dvojke i samo studenti i glumci, Srbija su i seljaci, radnici, penzioneri...

Ovo drugo je drzavni puc. Tu se vec gubi glava i fasuje robija a to je hmhm, malo nezgodno. Oni bi dakle da ga skinu van izbora ali da ne bude rizicno po njih, znaci setnje, blokade ulica, mostova, fakulteta. Ali to ne funkcionise, dokazano milion puta, dodje do zamora ljudi, pocne osipanje i na kraju nista.

No kukanje na Krstarici vam je uvek tu, kao ventil. Nemojte klonuti duhom!

Za nezaposlenost se promenila metodologija po kojoj se računa:
https://www.istinomer.rs/izjava/mi-...-srbiji-imali-oko-1-860-000-zaposlenih-ljudi/
Za stabilizaciju finansija je tačno mislim, povećanje penzija 2008 je napravilo ogroman problem.
Koju god metodu da koristis ,negde 2009 nisi mogao nigde da se zaposlis. Tadic je rekao,morate sami da se pobrinete za posao? Radio sam u Starku,zajedno sa ovim Sinisom Malim. Sa 2700zaposlenih sveli su oko 800. Tehnoloski visak 1900. A firma dobro stajala.
Uz sve njegove mane a ima ih koliko hoces,pre svega ego i pretencioznost,glumatanje ipak je Vucic nesto uradio. Ipak sam u godinama kada mi neobjektivnost smeta.

Koju god metodu da koristis ,negde 2009 nisi mogao nigde da se zaposlis. Tadic je rekao,morate sami da se pobrinete za posao? Radio sam u Starku,zajedno sa ovim Sinisom Malim. Sa 2700zaposlenih sveli su oko 800. Tehnoloski visak 1900. A firma dobro stajala.
Uz sve njegove mane a ima ih koliko hoces,pre svega ego i pretencioznost,glumatanje ipak je Vucic nesto uradio. Ipak sam u godinama kada mi neobjektivnost smeta.
Kažem da je cifra o smanjenoj nezaposlenosti prenaduvana. A moraš uzeti u obzir da je i Srbiju napustilo pola miliona ljudi.
Isto priča sa povrećanjem plata i penzija, i troškovi su skočili pa ti dođe u najboljem slučaju na isto.

Smanjili su nezaposlenost sa 25.9% na 8.2%.Stabilizovali su drzavne finansije. Povecali su strane investicije na 4.8 milijardi evra.Otvorili fabrike,izgradili stotine km autoputeva,zapoceli masovnu stambenu i poslovnu izgradnju,resili pitanje drzavnih gubitasa Zelezare Smederevo i basena Bor i Majdanpek. Sve dobro se odnosi na ekonomiju. Ostalo su negativne stvari ,koje nisu tema posta.
Тако што једноставно не рачунају људе како треба. То што се усељава све више миграната а Срби исељавају. На који начин су стабилизовали финансије? Зајмовима?
Стране инвестиције, у преводу пљачка.
Фабрике са најбеднијим платама, највећим загађењем где ће сад мигранти да раде.
Масовну крађу најбољег земљишта које се продаје странцима и њиховим редовима, где просечан човек у Србији не може да купи.
Решили питање губиташа још већим губицима.

До Пирота ни једног крана нема.

Није Борис умео да се хвали када је уговарао и започео пројекат ауто путева, ваљда зато што су то народне паре, а они само уговарају услове...кад гледе, ови данас кажу вучић изградио...

Окречио четири дома здравља и два вртића.
Отворио их 8 пута...

Батајничка болница, прескупа, зврји празна.

Али су зато способни да стуше мост, хотел кућу цвећа у рекордном року...

Kažem da je cifra o smanjenoj nezaposlenosti prenaduvana. A moraš uzeti u obzir da je i Srbiju napustilo pola miliona ljudi.
Isto priča sa povrećanjem plata i penzija, i troškovi su skočili pa ti dođe u najboljem slučaju na isto.
Pa tako i na zapadu.Vece plate,vise cene, veci porezi,prikrivena korupcija,veci profiti vise para i u drzavnoj kasi. Setite se ranije gde ste mogli da vidite ovoliko turista? Samo na moru. Ovaj sistem ,gde se pita jedan covek je bolji od sistema mnogo babica kilava deca. Nepopularne mere smanjenje penzija,zakon o radu su reformske i dale rezultat. Ne mogu da se slozim da je pre bilo bolje,mozda u Titovo vreme u vreme premijera Dzemala Bijedica daleke 75g. kad je rast bio 17.5%i i kad smo bili nivo gdp per capita skoro kao Velika Britanija ,vreme Harolda Vilsona.

Pa tako i na zapadu.Vece plate,vise cene, veci porezi,prikrivena korupcija,veci profiti vise para i u drzavnoj kasi. Setite se ranije gde ste mogli da vidite ovoliko turista? Samo na moru. Ovaj sistem ,gde se pita jedan covek je bolji od sistema mnogo babica kilava deca. Nepopularne mere smanjenje penzija,zakon o radu su reformske i dale rezultat. Ne mogu da se slozim da je pre bilo bolje,mozda u Titovo vreme u vreme premijera Dzemala Bijedica daleke 75g. kad je rast bio 17.5%i i kad smo bili nivo gdp per capita skoro kao Velika Britanija ,vreme Harolda Vilsona.
Ništa, složićemo se da se ne slažemo.

Što se tiče ekonomskog uspeha, objašnjenje bi bilo ovakvo: Ako svetski ekonomski prosperitet, koji se nekim čudom skoro pa poklapa sa trenutkom dolaska SNS na vlast i još uvek traje, posmatramo kao jednu železničku kompoziciju, onda možemo da kažemo da smo mi u poslednjem, stočnom vagonu te kompozicije. Ali smo ipak u njoj i beležimo neki privredni rast i rast zaposlenosti. Naravno, kad zanemarimo jedno 9-10% odseljenih, ko zna koliko njih koji idu napolje na par meseci da rade, ko zna koliko frilensera itd.

postoji dug države koji je oko 40 milijardi evra...i to je taj dug koji je kao 50% naduvanog bdpa...međutim kad se tome doda i dug javnih preduzeća i opština i ljudi dolazimo do cifre od oko 105 milijardi evra...to je prava vrednost duga...a kad je Vučić došao na vlast dug je bio 12 milijardi evra...znači zadužio nas je on i njegova ekipa skoro 100 milijardi evra...već sad im je problem da dobiju nove kredite da bi vraćali stare..za dve godine sledi dužničko ropstvo i krah ekonomije...
Daj izvore laznog navoda!

Јесу и изградили су више него жути или слоба, али од кредита. Кредит за путеве, Експо, стадион..
To se i gradi iz kredita,svuda u svetu. Otplacuje se kroz naplatu putarine. Ovde smo imali malo srece jer je evro devalvirao, opala mu je vrednost po meni jedno 20-30% pa su krediti ispali dobra stvar.Porastao nam je GDP na 70milijardi a dug nam je oko 34 milijarde. Idealno bi bilo da ga smanjimo na 40%.Glupo bi bilo da nemamo kredite a jos gluplje da se uzimaju za isplatu plata sto se nekada radilo.
Sto se ekonomije tice Vucic ima jaku trojku.Tri na cetri. Ako je Sloba i Seselj cista jedinica,Kostunica i Djindic dok se nisu posvadjali su radili kao svajcarski sat. Kad je sam Kostunica bio vec je bilo slabo a Tadic opet cista jedinica iz ekonomije.

Back