VanderGraaf
Aktivan član
- Poruka
- 1.326
Da li neko zna sta je tacno "sage" na srpskom? Koliko sam trazio na internetu, "sage" je negde kadulja, negde zalfija.
Mislim da je pre kadulja nego zalfija ali nisam siguran.... Volim kadulju, zalfiju, majoral, bosiljak, lavander, taragon, mint i
druge biljke kao zacine u jelima koje spremam. Neizostavni deo u mojoj kuhinji sa svakim oborokom.
Kadulju (sage) i bosiljak najvise volim i najvise koristim.
Obozavam da pravim supe i corbe sa kaduljom i taragonom. Volim taj "ukus i miris caja" u supi i corbi..
SUPA OD POVRCA SA KADULJOM
1 solja graska
1 solja isecene boranije
1 solja isecene sargarepe
1 solja isecenog zukinija ili zute tikvice
1/2 solje celera
1 krompir isecen na kockice
1/4 solje pasulja (iz konzerve)
1/4 isecenog luka
1 kasicica susene crvene paprike (moze i aleva paprika)
3 sitno isecena cena belog luka
4 kasike maslinovog ulja
5 kasika sveze kadulje isecene na sitno.
Par listova svezeg bosiljka.
"Broth" gotova supa ili voda (u kom slucaju mozete dodati Vegete po zelji)
So i biber po zelji.
Ponekad dodam pilece belo meso sto je jedna od opcija.
Prodinstati kadulju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti kadulju sa strane.
U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekani. Dodati ( ako zelite belo meso) luk, grasak, sargarepu, boraniju, zukini, krompir, pasulj, celer.
Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrce malo ne omeksa. Dodati supu (broth) ili vodu i kuvati 15-tak minuta.
Dodati so, biber (po izboru Vegeta ako se kuva u vodi). Vratiti kadulju na kraju, dodati bosiljak....
Servirati uz hleb i tvrdi sir po izboru (Cedar sir je moj izbor).
Mislim da je pre kadulja nego zalfija ali nisam siguran.... Volim kadulju, zalfiju, majoral, bosiljak, lavander, taragon, mint i
druge biljke kao zacine u jelima koje spremam. Neizostavni deo u mojoj kuhinji sa svakim oborokom.
Kadulju (sage) i bosiljak najvise volim i najvise koristim.
Obozavam da pravim supe i corbe sa kaduljom i taragonom. Volim taj "ukus i miris caja" u supi i corbi..
SUPA OD POVRCA SA KADULJOM
1 solja graska
1 solja isecene boranije
1 solja isecene sargarepe
1 solja isecenog zukinija ili zute tikvice
1/2 solje celera
1 krompir isecen na kockice
1/4 solje pasulja (iz konzerve)
1/4 isecenog luka
1 kasicica susene crvene paprike (moze i aleva paprika)
3 sitno isecena cena belog luka
4 kasike maslinovog ulja
5 kasika sveze kadulje isecene na sitno.
Par listova svezeg bosiljka.
"Broth" gotova supa ili voda (u kom slucaju mozete dodati Vegete po zelji)
So i biber po zelji.
Ponekad dodam pilece belo meso sto je jedna od opcija.
Prodinstati kadulju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti kadulju sa strane.
U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekani. Dodati ( ako zelite belo meso) luk, grasak, sargarepu, boraniju, zukini, krompir, pasulj, celer.
Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrce malo ne omeksa. Dodati supu (broth) ili vodu i kuvati 15-tak minuta.
Dodati so, biber (po izboru Vegeta ako se kuva u vodi). Vratiti kadulju na kraju, dodati bosiljak....
Servirati uz hleb i tvrdi sir po izboru (Cedar sir je moj izbor).