Šta je sa vozačima u Beogradu?

:lol: to je jedna od prvih stvari na koje su me upozorili kada sam došla u Beograd. Pazi kako prelaziš cestu čak i na zebri i ne očekuj da će automobil stati da te pusti, prvo čekaj da stane pa onda kreni... U početku mi je to bilo smiješno kasnije sam shvatila da stvarno ima istine u tome...
No jedna anegdota totalno suprotna, iz druge zemlje jedan manji gradić. Nekako sam navikla da ni u Zg ne puštaju baš uvijek pješake i usvojila pravilo da dok automobil ne stane nema juranjave... i tako stojim i čekam da pređem cestu, ide 6automobil, stane i pusti me... nakon par stotina metara dogodi se ista stvar opet. Kako je manje mjesto nekako sam pomislila da je to netko tko me poznaje pa iz pristojnosti pušta. Tek nakon dobrih 10 tak dana i stalnih puštanja shvatila sam da je to tamo normalno...

Saobraćajna kultura uzasna.
И возача и пешака...

На било ком већем прелазу ћемо затећи пешаке који иду један по један. Не скупе се у групу.

Могу да замислим да неко ко вози једноставно нема живаца за такво развлачење.

Колико пута сам као пешак да знак да ауто који је већ на пола пешачког прелаза (јер скреће лево или десно) прође, па ја иза њега (иза постоји још пар њих који чекају).

Пешаци треба да пролазе, али не треба због њих цео свет да стоји.

Redovno se dešava poslednje vreme da vozači na pešačkom prelazu ne žele da čekaju da pešak predje. Na pola pešačkog daju gas i zaobilaze me ili daju gas da trcim preko prelaza. Više je nepodnošljivo takvo ponašanje. Oduvek je bilo da se čeka 10 15 vozila da prodje i ne zanima ih zebra. Na to sam navikao.
Ovde je još i super u rimu te pregazi bukvalno te nišani autom. Kakve su im kazne nemam pojma vrv blage.

Back