VIRGINIJA
Iskusan
- Poruka
- 6.438
Danas sam u nekim novinama pročitao vest kako je ovaj mladić:
Iz neke amerikanske zabiti postao svetska zvezda samo tako što je neko objavio njegovu gotovo slučajno napravljenu fotografiju, na kojoj on trči maraton, a ispod koje je postavljen komentar:
Najfotogeničniji mladić na svetu.
Dakle šta po vama ljudima sklonim vizuelnom mišljenju i izražavanju taj fenomen fotogeničnosti čini mogućim?
Zašto neki ljudi bivaju lepši i zanimljiviji na fotografijama od drugih čiji izgled viđen okom svakodnevice ni po čemu ne zaostaje za izgledom fotogeničnih?
Da li je to optički fenomen, tehnološka nepravda ili pak činjenica da neka lica jednostvano bolje izgledaju kada se ne pomeraju od drugih?
Mislim da definicija fotogeničnosti ne postoji. Jednostavno neki ljudi na fotografijama ispadaju lepše od drugih. Imam drugaricu koja u principu nije ništa posebno, ima veliki grbav nos, glava joj je od pozadi kao da ju je neko opaučio tiganjem. Na svakoj fotografiji ispada savršeno, kao svetska lepotica, bez preterivanja!! Čak i kad ne pozira ispadne prelepo.
Za javne ličnosti ne mogu da govorim da li je neko fotogeničan ili ne jer ih nikada nisam videla uživo.
Mnogo puta mi se desilo da vidim neku voditeljku i da shvatim koliko je prelepa u prirodi, ili nekog glumca.
Pre par god najveći utisak mi je bio glumac Miloš Timotijević, koji je na tv-u i na fotkama ništa posebno, ali je zato u prirodi mrnjauuu ....