ŠTA JE PO VAMA FENOMEN FOTOGENIČNOSTI?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Danas sam u nekim novinama pročitao vest kako je ovaj mladić:

233080_zedi-litl-01_ff.jpg

Iz neke amerikanske zabiti postao svetska zvezda samo tako što je neko objavio njegovu gotovo slučajno napravljenu fotografiju, na kojoj on trči maraton, a ispod koje je postavljen komentar:

Najfotogeničniji mladić na svetu.

Dakle šta po vama ljudima sklonim vizuelnom mišljenju i izražavanju taj fenomen fotogeničnosti čini mogućim?

Zašto neki ljudi bivaju lepši i zanimljiviji na fotografijama od drugih čiji izgled viđen okom svakodnevice ni po čemu ne zaostaje za izgledom fotogeničnih?

Da li je to optički fenomen, tehnološka nepravda ili pak činjenica da neka lica jednostvano bolje izgledaju kada se ne pomeraju od drugih?

Iz neke amerikanske zabiti postao svetska zvezda samo tako što je neko objavio njegovu gotovo slučajno napravljenu fotografiju, na kojoj on trči maraton, a ispod koje je postavljen komentar:

Dakle šta po vama ljudima sklonim vizuelnom mišljenju i izražavanju taj fenomen fotogeničnosti čini mogućim?

Zašto neki ljudi bivaju lepši i zanimljiviji na fotografijama od drugih čiji izgled viđen okom svakodnevice ni po čemu ne zaostaje za izgledom fotogeničnih?

Da li je to optički fenomen, tehnološka nepravda ili pak činjenica da neka lica jednostvano bolje izgledaju kada se ne pomeraju od drugih?

Мислим да је ово да нека лица боље изгледају када се не померају од других

Ok, onda mora da sam te pomešao sa onom Aurorom, ona valjda kaže da ima svoje fotke na avataru.

Sorry.

U svakom slučaju, nekim licima izgleda odgovara nepomičnost i mogućnost da se posmatrač malo duže zagleda u njih jer se u RL zurenje smatra čak i nepristojnim.

U tom smislu statičnost daje dovoljno vremena posmatraču da otkrije savršenstvo ili kakvu drugu prijatnu estetsku osobenost fotogeničnih lica...

Ali mi se čini da je to samo deo odgovora?

Ok, onda mora da sam te pomešao sa onom Aurorom, ona valjda kaže da ima svoje fotke na avataru.

Sorry.

U svakom slučaju, nekim licima izgleda odgovara nepomičnost i mogućnost da se posmatrač malo duže zagleda u njih jer se u RL zurenje smatra čak i nepristojnim.

U tom smislu statičnost daje dovoljno vremena posmatraču da otkrije savršenstvo ili kakvu drugu prijatnu estetsku osobenost fotogeničnih lica...

Ali mi se čini da je to samo deo odgovora?

Биће да си ме помешао са њом :)
Па немам појма, неки људи воле да се сликају па су опуштени пред фотоапаратом, можда зато испадну природније на фотографијама...

Па немам појма, неки људи воле да се сликају па су опуштени пред фотоапаратом, можда зато испадну природније на фотографијама...

Što će reći da samopouzdanje predstavlja važan faktor fotogeničnosti?

Neka vrsta samozadovljstva koje isijava na fotografiji?

Па можда не толико важан фактор, неки људи лепо испадну иако не воле сликање, а неки су једноставно рођени с тим.

Možda. ali kako onda objasniti nečiju nefotogeničnost na početku i ultrafotogeničnost u zenitu karijere?

Evo recimo ova Kejt Mos. Za nju kažu da se nikada nije dorađivala kod plastičara?

celebrities-as-children-kate-moss.jpg

Možda. ali kako onda objasniti nečiju nefotogeničnost na početku i ultrafotogeničnost u zenitu karijere?

Evo recimo ova Kejt Mos. Za nju kažu da se nikada nije dorađivala kod plastičara?

На првој слици је обична клинка, а на другој нашминакана и дотерана па још и позната манекенка, мада ми је она лично антипатична.

E da je samo nos... na njih dvije nista nije isto, ma ni slicno. Jesi siguran da je ovo njena slika iz mladosti?
Mada, ona mi ni danas nije privlacna, pogotovu ne lijepa.

E da je samo nos... na njih dvije nista nije isto, ma ni slicno. Jesi siguran da je ovo njena slika iz mladosti?
Mada, ona mi ni danas nije privlacna, pogotovu ne lijepa.

Ok, pretpostavimo i da su je temeljito preradili.

Ali šta je onda to, nadahnuće skulptora sa hirurškim nožem ili njegovo poznavanje nekakvog kanona lepote koji je iz umetnosti proteran kao trivijalan estetski cilj još u XIX veku?

.. majko moja .. ako je ovo rezultat najfotogeničnosti .. mora da je opasno ružan uživo ..:eek:

mislim sanja, ako si završila sa pljuvanjem po inkognito metroseksualcu(pravo govoreći dobro izgledajućem) i heroin chic najplaćenijem modelu u svetu,
baš je bingo potez okačiti otromboljenog rasela kroua da ih sve na kolena baci
pred njime bi se i zdravko čolić posrmaeo i momentalno otrovo solima srebra na kojima su se nekada dobijale najbajkovitije fotkeeeeeee :heart:

russell_crowe.jpg

optički fenomen,
to jes, kad muškarac počupa obrve i tera kosu kao miki rurk osamdesetih biva fotogeničniji na random fotkama,
najverovatnije ne i privlačniji u pokretu

Svakako ima neke veze sa optikom i njenim varkama.

Ali ja imam potrebu da verujem da se radi o nekoj vrsti sinergije modela i fotografa. Jednostavno se nađu vizuelno pa i karmički u izvesnom smislu. Kliknu, preneseno ali i doslovno.

Primetila si da isti ljudi na snimcima različitih fotografa nekada izgledaju bolje no u prirodi dok na snimcima drugih čak i mnogo gore.

Zanat i umeće fotografa svakako igra veliku ulogu ali je čini mi se presudno ono što mu onaj koji je ispred objektiva pruža.

U krajnjoj liniji oni koji ne vole objektiv ni na jednoj fotografiji ne ispadnu dobro.

Svakako ima neke veze sa optikom i njenim varkama.

Ali ja imam potrebu da verujem da se radi o nekoj vrsti sinergije modela i fotografa. Jednostavno se nađu vizuelno pa i karmički u izvesnom smislu. Kliknu, preneseno ali i doslovno.

Primetila si da isti ljudi na snimcima različitih fotografa nekada izgledaju bolje no u prirodi dok na snimcima drugih čak i mnogo gore.

Zanat i umeće fotografa svakako igra veliku ulogu ali je čini mi se presudno ono što mu onaj koji je ispred objektiva pruža.

U krajnjoj liniji oni koji ne vole objektiv ni na jednoj fotografiji ne ispadnu dobro.

Tu si u pravu da zavisi dosta od fotografa...

mislim sanja, ako si završila sa pljuvanjem po inkognito metroseksualcu(pravo govoreći dobro izgledajućem) i heroin chic najplaćenijem modelu u svetu,
baš je bingo potez okačiti otromboljenog rasela kroua da ih sve na kolena baci
pred njime bi se i zdravko čolić posrmaeo i momentalno otrovo solima srebra na kojima su se nekada dobijale najbajkovitije fotkeeeeeee :heart:
.. sviđa mi se kako pišeš ..
.. al se ne slažem s tim što pišeš ..

.. poređenje s plastičnim čolom je neprimereno ..
.. dapače .. tih dvoje plastičnjaka se lakše daju uporediti s njim ..

.. rasel je ko vino .. :heart:

hihihi
budi fer: nema veze vezice rasel krou sa fotogeničnošću; okačila si ga el ti je u vlažnim snovima <3

dok je recimo, ako baš hoćemo da pričamo o snažnoj energiji modela sa fotki ,ovaj čovek živ primer takvog nečeg (osim što je i živa legenda)

http://collider.com/wp-content/image-base/People/A/Al_Pacino/Al_Pacino (1).jpg
http://konradlotte.blognownow.com/uploads/al_pacino_2010_04.jpg
http://www.dnevnikbebe.com/Images/al-pacino-picture-2.jpg
http://i2.listal.com/image/218588/600full-al-pacino.jpg
http://static.cinemagia.ro/img/db/actor/00/09/70/al-pacino-920348l.jpg

on ne može da ispadne LOŠE , uslovno govoreći, sve i da hoće.
pretpostavljam da ima neke veze sa sveopštim utiskom koji se tiče ufotkanog

hoću da kažem, on možda ispada loše sam sebi, ili će hofman da kaže '' u bre prikane pogledaj esi video na šta ličiš u veniti feru kad su te uslikali miševi paparacijski dok peglaš po asfaltu ispre for sizons-a?? ''

ali on ni porigan nama ne može da ispadne loše, jer je to on, al paćino, kinematografski mit, onaj čiji film kad vidiš na teveu , ma koji da je, kažeš u sebi '' aha, e ovo valja da se pogleda''

to je ''energija'' o kojoj govorimo i važi za svakog, i kome se al dopada i kome ne.

a objektivno na slikama LEPO može da ispadne uvek isključivo onaj koji ispunjava sve norme opšteprihvaćene definicije lepote. sasvim logično
npr, bredić pitić :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back