Sta je patriotizam?

Ne baratam,nego sam postavio prilicno jasno pitanje,sta je za Vas patriotizam a sta nacionalizam?Koliko se razlikuju i koliko su slicni?Kako svako od nas to dozivljava?Prelazi li u sovinizam,koji je sam po sebi nemoguce spojiti sa ova dva predhodna pojma i osecaja.

I da,zasto ne domovina?Od stare Slovenske reci dom-kuca?
.

Jasno pitanje o nejasnim pojmovima, a s obirom da neke od pojmova postavljaš u međusobni odnos (kao šovinizam sa nacionalizmom i patriotizmom) jasno je i da imaš neko svoje mišljenje o njima koje smatraš mnogo važnim.

Može i domovina, ali je nekako bliže srpskoj tradiciji otadžbina. Sem toga, domovina danas može biti ova a sutra ona, dok otadžbina više naglašava taj baštinski karakter mesta porekla. Ako su Jevreji generacijama zadržali svest o mestu kome pripadaju, to bi trebali i Srbi da učine, mada su Jevreji bolji narod od nas, mnogo više egocentričan i tribalno opredeljen od nas

Pa i ja znam šta sam i kako doživeo i s obzirom na iskustvo gradim sliku o svetu:D. Ostatak tvog posta nije vredan pomena

Hej, bole me qurac i za BIA, i za VBA, a i za tebe. Jel ovo bilo jasno? Ja zivim, vi umrite (drugim recima: za tebe i takve kao ti me savrseno bole tuki (mozete da qusate pitu od gomana)). Jasno? Ajde sad, odiebaus u troroglju. :hvala:

NE zavisim ni od koga, i serem se po siledjijama i silovateljima. :heart:

_nobody_

Mogu da budu naklonjeni, ne mogu da se zatvore za drugacije misljenje.
Drustvo koje ne prihvata kritiku, gubi sposobnost da se koriguje. To je kod nas konstanta jos od davnih komunistickih vremena. Cim ne mislis kako vladajuca struktura misli da treba da mislis, odmah si fasista, petokolonas, izdajnik.
Da,ja se slazem potpuno sa tobom.To sam rekao samo na komentar da je DOS napravio RTS takvim kakav je,sto je maloumno i potpuno netacno.
Jasno pitanje o nejasnim pojmovima, a s obirom da neke od pojmova postavljaš u međusobni odnos (kao šovinizam sa nacionalizmom i patriotizmom) jasno je i da imaš neko svoje mišljenje o njima koje smatraš mnogo važnim.
Može i domovina, ali je nekako bliže srpskoj tradiciji otadžbina. Sem toga, domovina danas može biti ova a sutra ona, dok otadžbina više naglašava taj baštinski karakter mesta porekla. Ako su Jevreji generacijama zadržali svest o mestu kome pripadaju, to bi trebali i Srbi da učine, mada su Jevreji bolji narod od nas, mnogo više egocentričan i tribalno opredeljen od nas
Da ,imam misljenje i ponovio sam ga nekoliko puta,i jos poneki kolega je napisao bas to.
Patriotizam i nacionalizam su pozitivni,pozeljni u svakom drustvu ako to drustvo ima nameru da se razvija i napreduje.Odbaciti teoriju nacionalizma iz SFRJ,u kojoj su (iz razumljivih razloga) izjednacili sovinizam/nacizam sa nacionalizmom.
Sovinizam mislim da ne moze da bude u istom kosu sa ova dva pojma,mrznja prema drugima je cisto rasipanje energije i volje na nebitne stvari.A mrzeti nekoga je zaista suvisno,nista ne dobijas sa tim,a samo gubis.Gubis snagu,cistu misao koju mrznja izokrece...mnogo cega jos.
Mi da bi uspeli da se tako homogenizujemo kao Jeverji,treba mnogo da se radi na buducim generacijama,da bi se vremenom u svest usadilo takvo razmisljanje.

патриотизам је, између осталог, кад пустиш левичара либтарда, социјалдемократу, који је по дифолту издајица и сплеткарош, да прича слободно његове глупости али му нипошто не допустиш да дође на власт

Ti se natezes kao gladan qaqiti. Kakva otadzbina? Sa ovakvim prevarama? Lazima? Pljackama? O kakvom mi to, Bozidare Trajkovicu Maljkovicu, patriotizmu pricamo??? Ti pomazes ljudima, a oni da ti zabiju noz u ledja?

Ne zaieba(va)j. Ti jako dobro znas o cemu ja pricam. Lovis naivne. Ubedjujes ih na trodupli dekung da se prime na jalove price.

Nece TITO proci. Mora LICNIM primerom (recimo, da das zivot za Otadzbinu) da se dokazes... A ne praznim floskulama, beskonacnim pricama, i bla bla bla, tra la la. :whistling: :whistling: :whistling:

Mars! :bye:

_nobody_

Ti se natezes kao gladan qaqiti. Kakva otadzbina? Sa ovakvim prevarama? Lazima? Pljackama? O kakvom mi to, Bozidare Trajkovicu Maljkovicu, patriotizmu pricamo??? Ti pomazes ljudima, a oni da ti zabiju noz u ledja?

Ne zaieba(va)j. Ti jako dobro znas o cemu ja pricam. Lovis naivne. Ubedjujes ih na trodupli dekung da se prime na jalove price.

Nece TITO proci. Mora LICNIM primerom (recimo, da das zivot za Otadzbinu) da se dokazes... A ne praznim floskulama, beskonacnim pricama, i bla bla bla, tra la la. :whistling: :whistling: :whistling:

Mars! :bye:

_nobody_

Polomio si se od objašnjavanja:mrgreen:

Patriotizam ti je,kada onaj glavni u tvojoj zemlji,sedi u nekoj dvorskoj zgradi,jede kavijar i pije sampanjsko vino.Medjutim rat je u tvojoj zemlji,i ti kao PATRIOTA,juris
po nekoj kaljuzi,bacas rucne bombe na neprijateljske tenkove.Ali,gle vraga.Vise nemas bombi i ti..jurnes sa poslednjiom bombom na neprijateljski tenk i zajedno
sa bombom,bacis se pod taj zlocesti tenk.Tenk biva ostecen...ti spljeskan kao snicla kada je domacica udara drvenim cekicem.E,onda posle tvoje slavne smrti,
ti bivas proglasen za patriotu i bivas posmrtno odlikovan,od strane onog glavnog,koji je upravo otvorio trecu bocu sampanjca i zadovoljno brise usta,masna od slasno
pecenog jagnjeceg buta.:worth::heart::worth:

Polomio si se od objašnjavanja:mrgreen:

Ne seri. Kako si poceo na ovoj temi: BIA agente. Muces kao BIA, smrdis kao BIA. Na BIA balegu. Ali to kod mene NE prolazi. Ta sema. Zato ste i pukli sa mnom. 5 godina smo se igrali piljaka/corave bake. I tu ste tako strasno izdoovali/pookli, da mi vas (iako bih vas ponovo izgazio, kao sto sam i uradio) zao. Iskreno... Vas prosecan IQ 50.

Vremena sam vam toliko potrosio... 60 meseci! Pukli ste stotine miliona evra, jer NISTE realizovali Jugoimport SDPR ugovore! :hahaha:

To je moj PRAVI PATRIOTIZAM! :cepanje:

_nobody_

Poslednja izmena:
Tyson Fury -- Potpuno si u pravu.Mogu da se potpisem iza svake tvoje napisane reci,u vezi sa naslovom:Sta je patriotizam...:ok:

Ovo je to: Zivancevic Nebojsa

Svako ko NE veruje, neka ode na Novo Groblje, ulaz iz Patrisa Lumumbe, parcela 111. I neka pronadje Nebojsu. Odmah pored staze.

Klinac je prezivljavao porodicu (oca i majku) tako sto je svercovao upaljace BIC iz Trsta. Jedinac u majke i oca? I zasto je izginuo??? Zasto??? :bum:

_nobody_

nato-u-blato.jpg

Back