Šta je najbitnije da roditelji nauče decu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je moja omiljena tema. Covecanstvo nema pojma sta ce biti sledece nedelje, a pretenduje da zna sta ce trebati njihovoj deci 30 godina kasnije. Potvrdilo se jos odavno da kad dodje do toga da nesto predvidjamo, tu smo katastrofalno losi u proceni. Neko ko je ziveo vise od par decenija moze takodje da primeti da stvari nisu gotovo nikad otisle tamo gde je mislio da ce da odu.

Onda se naravno postavlja pitanje sta treba uciti decu a da im bude korisno u buducnosti?

I tu stvari postaju komplikovane jer tehnologije, pa i uredjenja zastarevaju prebrzo, zivot se menja pod raznim uticajima, i to je naravno izlisno uciti.

Medjutajm, postoji nesto sto vredi uciti - a to je: kako uciti, kako razmisljati, kako se adaptirati za promene i kako razvijati svoje sposobnosti i licnost i kako razvijati medjuljudske odnose (kako dogovarati, pregovarati, organizovati...)

A to su predmeti za koje barem ja mislim nisu uopste prisutni u skolskom programu. Da ni ne pominjem granicne svetove nauke i prirode/univerzuma koje ni ne proucavamo, ne razvijamo, i ne koristimo.

Uzgred budi receno roditelji ne bi trebalo da uce svoju decu, nego da ih vole i to bezgranicno.

Uzgred budi receno roditelji ne bi trebalo da uce svoju decu, nego da ih vole i to bezgranicno.
i onda u ime te ljubavi da rade sve i svasta?
i naravno jedan roditelj uvek vise voli, tj, majka, najcesce, a mi ocevi kao nedovoljno volimo svoju decu, ako uopste?
znaci, cuti i voli, nemoj nista da ih ucis, ili vaspitavas?
ja kazem da ste vi koji se tako postavljete deo zavere,
Ovo je moja omiljena tema.
plus i samu temu obesmisljavate, ali tebi je i nick name besmislen

cuj, za tebe je verovatno "ljubav" smisao zivota, ali za mene je to samo fraza, tvrdim da vi ne znate sta je ljubav, samo se pretvarate do besmisla

a smisao je valjda u rastu i razvoju? vos-pitanje, pitas i dobijes odgovor, figurativno zalivas decu da rastu, a ljubav sta je, samo REC?

Poslednja izmena:
i onda u ime te ljubavi da rade sve i svasta?
i naravno jedan roditelj uvek vise voli, tj, majka, najcesce, a mi ocevi kao nedovoljno volimo svoju decu, ako uopste?
znaci, cuti i voli, nemoj nista da ih ucis, ili vaspitavas?
ja kazem da ste vi koji se tako postavljete deo zavere,

plus i samu temu obesmisljavate, ali tebi je nick name besmislen
bas mi je zao
mogu samo samom sebi da pomognem

Po vama..šta bi to bilo ?
kad vec pricamo o ljubavi, da ih naucimo sta je to, kako se ona definise, ili kako se to voli:
i evo,
da ih naucimo da postuju, veruju, razumeju i prastaju - ako imaju sta, od svake od ove 4 stavke, i to ovim redosledom, a ovaj kljuc ljubavi sam ja dobio jos kao ucenik odavno, i zapamtio dobro, badava dobio, badava i prosledjujem vama, razmislite dobro

drugo je pitanje licno, jesam li ja omanuo, i kao roditelj, i jos kao adam prvi covek, jer je evina krivica. sledstveno kain-avelj, zasto ih roditelji nisu naucili da su braca svetinja? - to je biblijska pouka, po meni,a ne izgnanstvo iz raja, i zmija

Poslednja izmena:
pitam se sad ko koga ovde sad patronizuje?

- Izvin'te, da vas pitam...
- Koga ces ti bre da vaspitas?
vas-pitanje
vazda pitanje, pa odgovor, to je proces ucenja, nisi razumeo zasto sam razlozio slozenicu, ali pazi i ovo:
Onda se naravno postavlja pitanje sta treba uciti decu a da im bude korisno u buducnosti?

I tu stvari postaju komplikovane jer tehnologije, pa i uredjenja zastarevaju prebrzo, zivot se menja pod raznim uticajima, i to je naravno izlisno uciti.
a zar ne postoje neke univerzalne vrednosti koje se ne menjaju sa napretkom tehnologije, a kojima trebamo da ucimu decu?

eva se naziva i pitateljnica, cime hranu decu, cime ih uci, to je hrana za nekoga znanje, a ono se uci, ni to ti ne kapiras, sav si u tehnologiji

vas-pitanje
vazda pitanje, pa odgovor, to je proces ucenja, nisi razumeo zasto sam razlozio slozenicu, ali pazi i ovo:

a zar ne postoje neke univerzalne vrednosti koje se ne menjaju sa napretkom tehnologije, a kojima trebamo da ucimu decu?

eva se naziva i pitateljnica, cime hranu decu, cime ih uci, to je hrana za nekoga znanje, a ono se uci, ni to ti ne kapiras, sav si u tehnologiji

to je moj komentar na temu da svako dete mora da zna da programira i (vrlo uskoro) da se bavi AI-jem (eno kineza)
Nisam ja, nego trenutni trend.

Back