STA JE LAKSE SPREMITI-TOEFL ili CPA?

Nema na cemu, drago mi je da sam pomogla! ;) :lol:

Da da, poradi i ti na inspirejsn i ima da bude vrh! :rotf: Pokazi im kako dobro baratas engleskim i evooo rrrrrrreseNJa! :hahaha:!
Ne, nisam nikad pre toga polagala nikakav test. Ne bih ni sad da se ne trazi za studije u inostranstvu! :mrgreen: al kad traze... Gle... rasturi ti speaking i writing, ovo ostalo uradi sto bolje mozes i bice sve OK! :klap:

Nemas frke! Javicu ti rezultate, samodrzim si fige (koji izraz...:roll: licno sam ga izmislila) pa da slavim, nadam se!:cool:

:klap: Odusevljena sam objasnjenjem!! Dakle, treba da poradim i ja na insprejsnu i ima da bude sjajno! :lol: E, reci mi jos da li si polagala test engleskog pre ovog i zamolicu te da se javis kad ti stignu rezultati. Super si, puno, puno ti hvala!!!!!!!! :hvala:
Dobila sam 107 bodova. Najlosije sam uradila reading jer su me uzasno dekoncentrisali. Da sam dobila isto bodova kao i na ostalim sekcijama testa, imala bih skoro maksimum, oko 115 bodova. Ali dobro, necemo sad biti tasti. vazno da ja imam dovoljan br bodova, cak 30 vise nego sto mi treba. Hah, samo mi je zao sto su me zeznuli za reading :P

Kako si ti uradila test?

Ooooopa, pa svaka cast!!! z:shock: Hm, ako budem imala ispod 100, ne daj Boze, mozemo se menjati, posto meni jaaako treba stotkica...z:) Iskreno, mogla bih mirne duse da prepisem tvoje utiske sa polaganja-slusanje i citanje mi je bilo bas bas tesko i oko vecine pitanja sam se petoumila... Uopste ne mogu da procenim kakav bi mi mogao biti score... Svi su mi bukvalno rekli da bih trebala da otresem TOEFL posto imam polozen CAE, koji je navodno duplo tezi, ali nisam bas tog misljenja... Napisi mi molim te koliko si imala bodova po oblastima, cisto da se orijentisem. Jako se sekiram, ako sve prodje kako treba idemo na :pivce:, u suprotnom :pop2:... z:lol:z:lol:

z:hi:Jaoooo sto si luda! hahahhaa

Reading 21 (voimja oca i sina.... :amen:treba ih isamarati za ometanje tokom testa a Amerikance za nebulozno nebulozna pitanja :mafijas:)
Listening 29
Speaking 29
Writing 28.

Sad gledaj koliko su me osakatili sa reading... Ali dobro. Nema frke, sve je pod kontrolom. Cemu sam se nadala, odlicno sam prosla.

A to sta ti drugi govore... Evo sad ti i ja mogu reci... Zeno, bas je bio lak test! Ali ja sam u sustini bas zadovoljna rezultatima i sad mogu da lupetam kako je sve bilo super. Test je tezak. Ne zato sto mi ne znamo engleski nego sto ti na testu treba bas mnogo srece. Nakon nekog vremena ce ti se utisci sleci i realnije ces sagledati situaciju. Ja ti od srca drzim fige, znam kako ti je. Mozes mi poslati poruku, bas bih volela da cujem kako si prosla.:super:

E, posto sam skoro polagala TOEFL, mogu da ostavim link za nesto sto je meni bilo prilicno korisno za Speaking i Writing... http://www.english-itutor.com/TOEFL_Speaking_Tips.html Na ovom sajtu je jako precizno objasnjen svaki zadatak koji se pojavljuje na Speaking delu, sa akcentom na detalje koji se ocenjuju i na koje treba obratiti paznju. Sto se tice Writing-a, mogu da preporucim knjigu Sample Essays for the TOEFL Writing test koji sadrzi odgovor na svaku temu sa zvanicnog ETS spiska i vrlo lako se moze provaliti sablon pisanja koji oni cene, a usput se moze malo i vokabular prosiriti. Knjiga se, inace, moze skinuti sa neta. Eto... z;) z:poz:

E, posto sam skoro polagala TOEFL, mogu da ostavim link za nesto sto je meni bilo prilicno korisno za Speaking i Writing... http://www.english-itutor.com/TOEFL_Speaking_Tips.html Na ovom sajtu je jako precizno objasnjen svaki zadatak koji se pojavljuje na Speaking delu, sa akcentom na detalje koji se ocenjuju i na koje treba obratiti paznju. Sto se tice Writing-a, mogu da preporucim knjigu Sample Essays for the TOEFL Writing test koji sadrzi odgovor na svaku temu sa zvanicnog ETS spiska i vrlo lako se moze provaliti sablon pisanja koji oni cene, a usput se moze malo i vokabular prosiriti. Knjiga se, inace, moze skinuti sa neta. Eto... z;) z:poz:

Hvala puno za ovo :super:

Pitanjce! :)

Treba sad opet da polažem TOEFL ibt pa ne znam da li mogu da platim svojom Visa Electron karticom (nema čip, već samo onu crnu traku)? Kontam da mogu, pa namenjena je za internet ali moram da proverim jer ovu nikad nisam koristila u takve svrhe. Šta više, retko je i koristim stvarno pa se ne razumem O.o
prošli put kad sam se prijavljivala za test pomogao mi je drugar amerikanac sa svojom karticom al on sad nije ovde... :P

Pitanjce! :)

Treba sad opet da polažem TOEFL ibt pa ne znam da li mogu da platim svojom Visa Electron karticom (nema čip, već samo onu crnu traku)? Kontam da mogu, pa namenjena je za internet ali moram da proverim jer ovu nikad nisam koristila u takve svrhe. Šta više, retko je i koristim stvarno pa se ne razumem O.o
prošli put kad sam se prijavljivala za test pomogao mi je drugar amerikanac sa svojom karticom al on sad nije ovde... :P

Malo ti 107 bodova :mrgreen:.
Pre ce biti da ti je istekao TOEFL, koji i ja moram sledece god da zasednem.
Nego sigruno da mozes da platis tom karticom, bolje ako je debitna.

Hahahaaaa uh da mi test još važi ne bih se mlatila mnogo oko svega ovoga :D nemam vremena da se spremam za CPE pa da više ne polažem te testovem tako da će TOEFL sasvim lepo poslužiti. Hvala puno na odgovoru! Sutra ću verovatno da se prijavim, pa šta bude. Puno sreće sa testom. Nije teško, a bitno je i da imaš sreće. Ako ti treba pripremni materijal imaš dosta na netu, mogu te uputiti ako nisi i sam otkrio linkove :)

Back