adelaidea
Veoma poznat
- Poruka
- 10.081
Ali ne verujte mi na rec, gradjansko pravo mi ni dok sam bila pravnica nije bilo jaca strana
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta na pola,holivudske glumice zaradjuju sve vreme braka,kako im onda muzevi nesto dodju po razvoduJeste regulisano. Sve steceno u braku se deli prema doprinosu (u praksi mislim uglavnom na pola), a svojina nisu samo prava, nego i dugovi
nakon 3 godine vanbracna zajednica se izjednacava sa regularnom,cini mi seI kad zive vanbracno? Nema mi logike
Zato sto se holivud ne nalazi u srbiji nego u americi a tamo se dodatno propisi o deljenju imovine posle razvoda razlikuju od republike do republike, ne postoji jedinstven federalni propis, pa cesto odlaze iz jedne drzave u drugu da se razvedu zbog povoljnijeg tretmanaSta na pola,holivudske glumice zaradjuju sve vreme braka,kako im onda muzevi nesto dodju po razvodu
To ok, ako su bili bračni drugovi. Djeluje mi da je moguće da ako su bili vanbračni drugovi a imaju djecu-da je i to moguće dokazati. A šta ako su bili bez djece, a kredit npr.stambeni? Kako tu dokazivati kad je taj kredit bio interni dogovor?Jeste regulisano. Sve steceno u braku se deli prema doprinosu (u praksi mislim uglavnom na pola), a svojina nisu samo prava, nego i dugovi
Iz tog holivuda krece trend ne/ravnopravnosti polova koji zene velica naocigled stete muskaracaZato sto se holivud ne nalazi u srbiji nego u americi a tamo se dodatno propisi o deljenju imovine posle razvoda razlikuju od republike do republike, ne postoji jedinstven federalni propis, pa cesto odlaze iz jedne drzave u drugu da se razvedu zbog povoljnijeg tretmana
Ne znam iskr kako se dokazuje vanbracna zajednica, ali mislim da tu moraju izjave svedoka i sl jer nema nista napismeno. Nek kolege pravnici pomognuTo ok, ako su bili bračni drugovi. Djeluje mi da je moguće da ako su bili vanbračni drugovi a imaju djecu-da je i to moguće dokazati. A šta ako su bili bez djece, a kredit npr.stambeni? Kako tu dokazivati kad je taj kredit bio interni dogovor?
Alter ego će.Ne znam iskr kako se dokazuje vanbracna zajednica, ali mislim da tu moraju izjave svedoka i sl jer nema nista napismeno. Nek kolege pravnici pomognu
@Alter_Ego_
@Jugoslav Čvarak

Ne znam iskr kako se dokazuje vanbracna zajednica, ali mislim da tu moraju izjave svedoka i sl jer nema nista napismeno. Nek kolege pravnici pomognu
@Alter_Ego_
@Jugoslav Čvarak
Hvala AlterУ ванпарничном поступку. Углавном сведоци, али често су то и заједничке фотографије, затим, некад су и у МУП-у пријављени на истој адреси, некада један ванбрачни партнер има овлаћење да скида кеш са рачуна другог брачног партнера (ако само један ради), доказ о заједничком путаовњу из туристичке агенције... и сл.
Koliko ja znam nikada se ne izjednačava potpunonakon 3 godine vanbracna zajednica se izjednacava sa regularnom,cini mi se
Tačno.Ljudi mnogo drame i serendaju. Zato i žive kako žive.
Nikada se ne izjednačava po nekim pitanjima, pravnici bolje znaju o tome...nakon 3 godine vanbracna zajednica se izjednacava sa regularnom,cini mi se
Nasleđivanje samo, što se Srbije tiče i srpskih državljanaNikada se ne izjednačava po nekim pitanjima, pravnici bolje znaju o tome...
Sve su ovo izdaje, sem možda ovog “spasa”, mada jeste i tada, jer se dešava van njihovog zajedničkog dogovorenog, dakle, na štetu jedne strane."Izdaja" je kad te partner šutne, a ti se tome nisi nadao.
Ako si to možda i očekivao, onda je samo obična prevara.
A ako si to želeo potajno da se to desi da bi ostao slobodan ali nisi imao muda da povučeš prvi potez, onda je "spas".
Znači sve zavisi od konteksta.
u sustini ne postoji izdaja,neko moze jedino da izda tvoja ocekivanja a ona nemaju veze sa tom osobomSve su ovo izdaje, sem možda ovog “spasa”, mada jeste i tada, jer se dešava van njihovog zajedničkog dogovorenog, dakle, na štetu jedne strane.
Imaju. Ukoliko su to dvoje u nekoj vezi. Ta veza počiva na nekim osnovama.u sustini ne postoji izdaja,neko moze jedino da izda tvoja ocekivanja a ona nemaju veze sa tom osobom
Možda je nekim odnosima suđeno da se sruše. Ne mislim u smislu sudbine nego da su neke veze jednostavno ili loše ili može i bolje. Ako neko napusti takvu vezu ili lošeg (za sebe ili objektivno) partnera, da li je to izdaja uopšte? Neki ljudi izdaju sebe u vezi sa ljudima koji im ne odgovaraju.Imaju. Ukoliko su to dvoje u nekoj vezi. Ta veza počiva na nekim osnovama.
Kad neko ruši to, izdaje partnera, vezu, sve njihovo.
U tom se slučaju sedne i iskreno porazgovara. Ne radi se iza ledja. U tome je izdaja.Možda je nekim odnosima suđeno da se sruše. Ne mislim u smislu sudbine nego da su neke veze jednostavno ili loše ili može i bolje. Ako neko napusti takvu vezu ili lošeg (za sebe ili objektivno) partnera, da li je to izdaja uopšte? Neki ljudi izdaju sebe u vezi sa ljudima koji im ne odgovaraju.
Izdaje dogovorImaju. Ukoliko su to dvoje u nekoj vezi. Ta veza počiva na nekim osnovama.
Kad neko ruši to, izdaje partnera, vezu, sve njihovo.
Ne mislim na prevaru, nego na ono što se već spominjalo ovde, da neko ostavi nekoga a da bivši partner to doživi kao izdaju.U tom se slučaju sedne i iskreno porazgovara. Ne radi se iza ledja. U tome je izdaja.