Šta je izdaja?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
43.780
Elem, na jednoj temi neko izjavi da alfe ne tolerišu izdaju, da ne citiram teško je za čitanje

Pa ajde sad, šta je izdaja za tebe lično? Moraš li da se osvetiš ili je dovoljno da se skroz odmakneš i ponašaš kao da više ne postoji?

Imaš li milosti ? ;)

Da li je moguće da se skroz odmakneš?
Nekad da, nekad ne potpuno nikada, nekad moguće vremenom.

Kakogod, ne svetim se, to ne umem, niti želim.
Sve u svemu, pokušam da razumem, uslovno rečeno, motiv izdaje, valjda da sebi olakšam proces prihvatanja da bih uspela da oprostim.

Da li je moguće da se skroz odmakneš?
Nekad da, nekad ne potpuno nikada, nekad moguće vremenom.

Kakogod, ne svetim se, to ne umem, niti želim.
Sve u svemu, pokušam da razumem, uslovno rečeno, motiv izdaje, valjda da sebi olakšam proces prihvatanja da bih uspela da oprostim.
Ni ja se ne svetim nikada, niti praštam!

Elem, na jednoj temi neko izjavi da alfe ne tolerišu izdaju, da ne citiram teško je za čitanje

Pa ajde sad, šta je izdaja za tebe lično? Moraš li da se osvetiš ili je dovoljno da se skroz odmakneš i ponašaš kao da više ne postoji?

Imaš li milosti ? ;)
Алфе се не баве тривијалностима. Једноставно владају и за њих издаја као таква не постоји, већ само доминација јер је хијерархија природно уређење.
Лично се трудим да опростим и то због себе.

Издаја?

Је л' то оно кад те женска остави јер је нашла бољег фрајера?

Neee
To je normalno, i ti bi nju ostavio zbog bolje ribe. ;)

Ovo je zvučalo fatalistički na nekim temama, tipa ona mene izda i neće joj to olako proći. Pa me zanima šta se radi i kako se to sveti kada te neko izda. Kako bi se pristojan čovek najbolje "osvetio", šta misliš?

Imaš li milosti ? ;)
Izdaja je sveobuhvatnija od prevare.
Kada si u savezu sa nekim zbog neceg,i obe strane zavise od tog zajednistva,a onda druga strana iza ledja to urusi.
Sto se mene tice meni je to lekcija da naucim da bolje procenjujem za ubuduce.
Sta ima da se svetim...nastavljam dalje bez tog saveza.

Oproštaj je lekovit. Osveta je zlo.
Kakva osveta, ne razumem ljude koji smiljaju osvete.

Što se oprosta tiče, to je već druga priča. Ne praštam, niti razumem ljude koji ' praštaju ali ne ne zabravljaju'.
Ne verujem, bez obzira na motive, da čovek može oprostiti izdaju a da ne misli na to i nastavi kao da se ništa nije desilo.

Što se oprosta tiče, to je već druga priča. Ne praštam, niti razumem ljude koji ' praštaju ali ne ne zabravljaju'.
Ne verujem, bez obzira na motive, da čovek može oprostiti izdaju a da ne misli na to i nastavi kao da se ništa nije desilo.
Prvo je šok, pa zameranje, svašta u glavi, bol, udaljavanje, sagledavanje. Dakle, proces. Ne brisanje gumicom. Nego bolna tačka koju je potrebno obraditi i koja donosi iskustvo. Da i to može da se desi.

Ne oprostiti i osvetiti se su braća blizanci.
Kako ne prašraš a ne svetiš se?

Oproštaj mora biti potpun upravo da bi se nastavilo dalje. Niko ne kaže da se nešto zaboravi ili izbriše.

Prvo je šok, pa zameranje, svašta u glavi, bol, udaljavanje, sagledavanje. Dakle, proces. Ne brisanje gumicom. Nego bolna tačka koju je potrebno obraditi i koja donosi iskustvo. Da i to može da se desi.

I opet i za to je potrebno da ličnost bude stabilna i zrela. Izgleda je to must have za odabir partnera za bilo šta ;), baza ispod koje se ne ide.

Back